janka84 komentáře u knih
Tuhle sérii jsem si opravdu oblíbila. Moje známá, také milovnice knih, by řekla: "Je to jako návrat domů a mezi přátelé, které mám ráda."
Kniha tak podivná, že jsem se od ní nemohla odtrhnout.
Přečteno za jeden den. Kniha mě úplně pohltila, vtáhla do děje a už nepustila. Žádná věta natož stránka nenudila. Moc doporučuji!
Mistrovsky napsaná kniha. Doporučuji ale nečíst, když je venku pošmurno.
Určitě si přečtu i další díla autorky.
Opět výborná kniha autora. Doporučuji.
Hodí se do ČV 5/2024
Přiznám se, že když slyším na něco - i na knihu, jen samou chválu a doporučení, začnu být trochu podezíravá: Nejde jen o něco uměle vytvořeného, něco,co má zaujmout co nejvíce cílových skupin, přinést co největší zisk?
Dlouho jsem přečtení téhle knihy odkládala na později přesně z tohoto důvodu.
A teď...kdyby pan Jaku ještě žil, ráda bych tomu laskavému člověku potřásla rukou a poděkovala, že se nakonec odhodlal ji napsat.
Útlá knížečka, akorát tak na jedno deštivé odpoledne. Komu se líbí vodácko-horácke příběhy Zdeňka Šmída, určitě v jejím výběru nešlápne vedle.
Chystám se i na další díly.
Výborně napsaná detektivka! Hlavní vyšetřovatel a vypravěč v jedné osobě mi byl sympatický. Jedná otrava a jedno zastřelení, takže žádné krváky,za což jsem byla ráda. K rozuzlení spěla poklidným avšak ne příliš pomalým tempem. Lituji jen, že v knihovně nemáme více knih od tohoto autora.
Výborná kniha. Těžce uchopitelná. Jako kdyby jsem se dívala na obraz, složený z klasické malby a malby abstraktní: autorčinu světu "v nemoci" nelze porozumět. Zbytku knihy naštěstí ano. Takže doporučuji. Přečtěte si ji.
Z téhle knihy mám rozporuplné pocity. Vynikající námět,ale popsaný tak trochu...naivně? A potom mi to došlo: autorka sama poznamenala, že se jedná o dílo beletristické. V tom případě jsou 4 hvězdičky jasné a já přiznávám, že jsem se od ní nemohla odtrhnout.
Hodí se do ČV: 6/2024, 8/2024 a 13/2024
Zajímavé i vtipné postřehy z cest. Přidávám si autorku vedle pana Zibury, až dostanu opět "chuť" na cestopis.
Moje první kniha od tohoto autora a určitě ne poslední.Hezky napsaná. Jak se říká : "Četla se sama."
Kniha se mi hodně líbila. Výstižně popsané charaktery postav, jejich smýšlení a pohnutky. Zajímavý námět - slepý pán se snaží ochránit malou holčičku před násilníkem.
U téhle knihy jsem se skvěle bavila! Určitě si přečtu i druhý díl.
Sympatické postavy, díky kterým se mi kniha dobře četla. Konec rozvleklý.
K této knize se budu určitě vracet. Rady v ní se dají dobře použít v běžném životě. Sympatické mi při jejím čtení bylo to, že si spisovatelka nehraje na vševědoucí, spíše je to taková laskavá přítelkyně, která poradí, když potřebujete :-)
Moje první přečtená kniha od tohoto autora a chystám se na další. Srozumitelně napsaná i pro mně jako laika.