janka84 janka84 komentáře u knih

Vraždi všímavě Vraždi všímavě Karsten Dusse

U téhle knihy jsem se skvěle bavila! Určitě si přečtu i druhý díl.

09.08.2024 5 z 5

Klub Klub Takis Würger

Zajímavý příběh vyprávěný z pohledu více osob.

03.08.2024 4 z 5

Bohumil Bohumil Veronika Hájek Hurdová

Sympatické postavy, díky kterým se mi kniha dobře četla. Konec rozvleklý.

20.07.2024 4 z 5

Gentleman v Moskvě Gentleman v Moskvě Amor Towles

Čtivá kniha o vážných tématech schovaných za příběhem o moudrém, laskavém a v určitých situacích i legračně působícím hlavním hrdinovi. Vedlejší postavy jsem si oblíbila taky. Doporučuji.

27.06.2024 5 z 5

Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Výborná kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Zajímavé postřehy, sympatické postavy, plynoucí děj. Hodně k zamyšlení. Doporučuji.

26.05.2024 5 z 5

Naivní detektivka z knihovny Naivní detektivka z knihovny Jana Chroustová

Pohodová jednohubka se sympatickými postavami bez hluchých míst.

18.05.2024 4 z 5

Olive Kitteridgeová Olive Kitteridgeová Elizabeth Strout

Mistrovsky napsaná kniha. Doporučuji ale nečíst, když je venku pošmurno.
Určitě si přečtu i další díla autorky.

15.05.2024 5 z 5

Čáp nejni kondor Čáp nejni kondor Radůza (p)

Kniha, která pohladí po duši.

27.04.2024 5 z 5

Ve znamení štíra Ve znamení štíra Svetoslav Slavčev

Výborně napsaná detektivka! Hlavní vyšetřovatel a vypravěč v jedné osobě mi byl sympatický. Jedná otrava a jedno zastřelení, takže žádné krváky,za což jsem byla ráda. K rozuzlení spěla poklidným avšak ne příliš pomalým tempem. Lituji jen, že v knihovně nemáme více knih od tohoto autora.

24.04.2024 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Kdyby to bylo možné, dám knize hvězdiček šest. Troufám si doporučit všem, kteří mají rádi tvorbu Remarquea.

10.04.2024 5 z 5

Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu Jaroslav Boček

Líbil se mi styl, jakým je kniha napsaná. Žádnou podobnou jsem zatím nečetla. Zajímavá, i když příběh sám o sobě byl slabší.

07.04.2024 4 z 5

Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Joanne Greenberg

Výborná kniha. Těžce uchopitelná. Jako kdyby jsem se dívala na obraz, složený z klasické malby a malby abstraktní: autorčinu světu "v nemoci" nelze porozumět. Zbytku knihy naštěstí ano. Takže doporučuji. Přečtěte si ji.

01.04.2024 5 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Výborná klasická detektivka se sympatickým vyšetřovatelem. Zajímavé vedlejší postavy. Líbilo se mi, že každá z nich dostala v knize dost prostoru na to,aby jste si jí buďto oblíbili nebo vás znechutila. :-)

30.03.2024 5 z 5

Les přízraků Les přízraků Juraj Červenák

Opět výborná kniha od pana Červenáka!

19.03.2024 5 z 5

Bretaňské noci Bretaňské noci Jean-Luc Bannalec (p)

Pro mně zatím nejslabší díl série. Ale přesto se těším na další. :-)

08.03.2024 3 z 5

Šílená Šílená Louisa Treger

Z téhle knihy mám rozporuplné pocity. Vynikající námět,ale popsaný tak trochu...naivně? A potom mi to došlo: autorka sama poznamenala, že se jedná o dílo beletristické. V tom případě jsou 4 hvězdičky jasné a já přiznávám, že jsem se od ní nemohla odtrhnout.

Hodí se do ČV: 6/2024, 8/2024 a 13/2024

26.02.2024 4 z 5

Anděl v podsvětí Anděl v podsvětí Juraj Červenák

Výborná kniha! Zajímavý a napínavý příběh bez hluchých míst, sympatické hlavní postavy. Doporučuji!

15.02.2024 5 z 5

Sám proti šílenství Sám proti šílenství Paul de Kruif

Trochu těžkopádně napsaná, ale jinak velice zajímavá kniha.

10.02.2024 4 z 5

Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

Opět výborná kniha autora. Doporučuji.
Hodí se do ČV 5/2024

16.01.2024 5 z 5

Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Za mně zatím nejlepší autorova kniha z těch čtyř, které jsem přečetla. Těším se na další!
Hodí se do ČV 7/2024.

14.01.2024 5 z 5