Januli Januli komentáře u knih

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Za mě spokojenost případ měl hlavu i patu, děj měl spád. Bavi mě i životy dalších vyšetřovatelů. Jen tak dál.

16.03.2023 4 z 5

Hlas do ticha Hlas do ticha Jenny Blackhurst

Mám ráda knihy, kdy několik lidí, tajemství a jedna vražda. Postupně odhalujeme život každého podezřelého a zároveň i obětí. Člověk může přemýšlet a tipovat... Ale m bylo to za mě zase tak úplně vztahující do děje a za mě průměrná kniha. Bohužel.

06.12.2022 3 z 5

Pokojská Pokojská Nita Prose

Za mě dobré počtení. Molly at je jaká chce, právě knihu obzvláštníla a mě si líbila. A jak knihu doplňovaly citáty její babičky o životě tak to přidává na plusu (za mě). Možná trochu červená knihovna a z anotace knihy jsem myslela, že půjde o něco jiného, ale ani tak nejsem zklamaná.

25.11.2022 4 z 5

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

(SPOILER) Dle hodnocení, které je dost vysoké jsem čekala pecku a zatím celkem průměrná kniha. Sice neotřelý námět, ale žádný překvapivý děj. Někdy nadávám, že kniha má zbytečně moc stran, ale tady mi klidně 60 chybí, které by knihu lépe doplnily a ješte více nás obeznámily s minulostí i přítomnosti. Ale možná na druhou stranu je to dobře, že je to tak, kdyby to bylo třeba jinak, mohla z toho vzniknout blbina. Člověk si na závěr vlastně říká, že nemocná sestra, u které je to viditelné, je vlastně ta zdravá a druhá je dost narušená...

08.07.2022 3 z 5

Vražda bez soucitu Vražda bez soucitu Catherine Shepherd

Za mě je druhý díl série lepši než první. Kniha se čte dobře, plus ji přidává i sympatičnost hlavních postav. Pro má mě asi nějaké trhlinky děj, ale i tak hodnotím kladně.

09.06.2022 3 z 5

Hra na vraždu Hra na vraždu Rachel Abbott

Nejspíše jsem od knihy čekala něco trošku jiného a ne ve finále klasickou detektivku. Ale proč ne. Postavy mě až tak moc nezaujaly a lezly spíše na nervy, ale zase to zapadlo do knihy.

13.01.2022 3 z 5

Labyrint tajností Labyrint tajností Linda Castillo

Další tajemství Amišů a opět nezdolatelná Kate. Dílo se četlo dobře, ale myslím, že zrovna tenhle ten díl mi v paměti nezůstane. Nevím čím to, nějak mě "nezaujal" jak díla ostatní.

26.09.2021 3 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Velká nálož smutku, na jednu knihu. Ukápla mi nejedna slza nad osudem žen, které to neměly ani krapet jednoduché. Tím, že to nebylo žádné veselé psaní, se mi kniha zdála celkem dlouhá. Ale pěkně napsána.

30.08.2021 3 z 5

Julinčina pekárna Julinčina pekárna Táňa Keleová-Vasilková

Já bych řekla, že Julinčina pekárna je trošku jiný příběh než jak jsou díla ostatní, ale vlastně stejný... :-) taková kávičková knížka, kterou smlsnete během odpoledne.

04.07.2021 3 z 5

Žena, která věděla příliš mnoho Žena, která věděla příliš mnoho Michele Campbell

Já bych knihu jako červenou knihovnu neoznacovala. Četla se mi moc dobře, člověk pořád přemýšlí, kdo za tím vším stojí a do poslední chvíle si není jistý. Závěr překvapil, možná trochu nemile. Fajn pocteni na dlouhé večery :-)

09.02.2021 3 z 5

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Byla jsem zvědavá na Asaduv příběh, ale více mě bavila druhá dějová linie s Gordonem a Rose. Příběh Asada byl celkem zajímavý, ale tak nějak pritazeny za vlasy. No uvidíme s cim dalším přijde oddělení Q příště, protože určitě je ještě spousta nevyřešených případů...A nejen to.

28.01.2021 4 z 5

Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Spokojenost jako vždy. ???? možná jen jak je možné , že tak dokonalému zločinci může někdo ukrást jeho tašku??

04.01.2021 4 z 5

V moci zla V moci zla Linda Castillo

Dost me překvapuje tak vysoké hodnocení knihy. Do půlky jsem byla dost spokojená, ale když jsem začala nad tím přemýšlet, tak mezer tam je opravdu dost. Ale ks z si to odpustite tak t9 není zas tak hrozná kniha. Ale vyřešení případu mě nijak neuspokojilo... chtělo by to celé lépe propracovat. Ale tak třeba další díl bude lepší, anotace zní dobře:-)

08.11.2020 3 z 5

Chladná jako led Chladná jako led Teresa Driscoll

Málo propracovano. 300 stran prakticky o ničem, stále jen bla bla a epilog nám vše vysvětlí. Slabota.

23.09.2020 3 z 5

Zuřivost Zuřivost Sandra Brown

Opět nějaká dramatická událost, tajemství, zamilovaná dvojce, happy end.. to jsou knihy Sandry Brown. Tahle mě ale moc nebrala, nějak mě příběh nezaujal, prekombinovane a pro mě moc nezazivne. Ale určitě si i příště přečtu její novinku.

23.07.2020 3 z 5

Kořist Kořist Paul Finch

Akčnost opět nechyběla, ta mi proste moc nesedí, ale takový Finch je. Příběh zajímavý, dej napínavý, ale závěr za mě nic moc. Čekala jsem lepší motiv.

26.06.2020 3 z 5

Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

I když autorka se nás snaží zmást a svést ze stopy, tak u mě neuspěla. Bylo mi celkem jasné, jak to je, jen motiv mi chyběl. Ten mě nenapadl. Zbytečná pro mě byla linie se Stefanie. Nebyla to špatná knížka, ale jsou v tomhle žánru knihy lepší a propracovanější. Nebo jsem moc náročná a těmi knihami rozmazlená:-)

21.05.2020 3 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Já teda z knihy úplně nadšená nejsem. Líbila se mi ta na půl. Rozhodně mě bavil Maarten, takže za něho body nahoru, ale příběh jako takový mě až tak nezaujal, ale rozhodně autora nezatracuju a s chutí si přečtu další knihu.

19.04.2020 3 z 5

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

No... začnu asi příběhem. Moc se mi líbilo téma karetních spolku, ale přivítala bych asi trošku více k tomuto tématu, víc asi rozvinout. Motiv pachatele? No tak dejme tomu. Závěr? Já tomu prostě do poslední stránky nechtěla věřit. Dostalo mě to, ale prostě i takové věci se stávají a nemůže kniha vždy skončit uplnym happy endem. Jinak bomba super, ale na 5 hvězd to za mě není, prostě mi tam něco chybělo. Ale urcite se tesim na dalsi dily :)

04.04.2020 4 z 5

Jako o život Jako o život Lisa Jackson

Celkem mě překvapuje, jak má kniha vysoké hodnocení. Pro mě to bylo trápení. Mám knihy od Lisy Jackson všechny přečtene a bohužel tato je slabota. Možná posledních 100 stran stojí za zmínku...

06.03.2020 2 z 5