janyska13 | Komentáře u knih | Databáze knih

janyska13 janyska13 komentáře u knih

Nelíbánky Nelíbánky Christina Lauren

Celkově mě čtení bavilo, začátek byl na mě pomalejší. Klidně bych ocenila o něco větší pošťuchování hlavních hrdinů, protože dama mám tento způsob konverzace dost ráda. Konec byl na druhou stranu dost uspěchaný. Chybělo mi tam ještě něco navíc.

21.08.2022 4 z 5

Tajemství Tajemství Kathryn Hughes

V této knize se opět prolíná minulost několika lidí s přítomností a s nějakou nemilou situací. A opět se po něčem pátrá a snažíme si dát všechny informace dohromady a zjistit, jak to všechno bylo a co s tím vším souviselo. A také jak to vlastně v přítomnosti dopadne.
Tentokrát sledujeme skupinku známých, kteří mají společné místo setkávání, oblíbený podnik. Spolu následně vyrazí na výlet do jiného města a od této události se pak odvíjí spousta věcí. Víc toho napsat moc nejde, protože už bych pak mohla spoilerovat a to já nerada.
Tato autorka psát umí, to už vím z předchozích dvou knih. Bohužel tato kniha mne zatím zaujala nejméně svým příběhem, nebo možná byl málo komplikovaný oproti předchozím knihám. Kdo ví. Každopádně stále je to skvělá kniha a doporučuji si ji přečíst.

12.04.2022 4 z 5

Výměna Výměna Beth O’Leary

Výměna je o příběhu 2 žen, babičky a vnučky, které si na 2 měsíce vymění byty. Eileen touží skoro v 80 letech po dobrodružství, možná i lásce. A Leena si potřebuje odpočinout od práce ve velké firmě a ruchu velkoměsta. Každá si najde nové přátele, u kterých by to nikdy nečekala. Každá překoná své očekávání a zapojí se do různých aktivit a dobrodružství. Příběh se četl lehce a bavil mne, ale předchozí kniha Spolubydlící, byla mnohem lepší a víc zajímavá. Proto nižší hodnocení, vím, že to autorka dokáže líp.
Na podobné téma občas narazím ve filmech a mám je moc ráda, např. Prázdniny, Princezna z cukrárny apod

07.01.2022 3 z 5

Bez zábran Bez zábran Tereza Komorousová

Od knihy jsem čekala malinko něco jiného. Dostala jsem soukromý deník holky po rozchodu, která si užívá single život s muži, co to nejvíc jde. Trochu hůř se mi to že začátku četlo, i přes to, že to mělo krátké kapitoly. Druhá polovina knihy, ale ubíhala trochu rychleji.

31.07.2021 2 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Kniha byla skvělá, akorát ten konec mě trochu naštval teda. Minulost byla tak šíleně realisticky napsaná, úplně mne to přeneslo do dané doby, k tomu strachu a bezmoci. A přítomnost byla taky dost dobře napsané, stavy které Tereza měla a celkově ten stav v rodině.

04.02.2021 4 z 5

Moderní háčkování od A do Z Moderní háčkování od A do Z Sarah Shrimpton

Po dlouhé době jsem se opět pustila do háčkování. V této knize jsou návody a popisky napsané celkem srozumitelně. Ale doporučila bych ji někomu, kdo už má něco odháčkovaného, aby se v háčkování již trochu orientoval. Ale zvládla jsem si uháčkovat nákrčník, takže super.

29.01.2021 4 z 5

Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

Po nějaké době jsem se odhodlala k další knize od Johna Greena. A jsem za to ráda, bavila mě, ale na zadek jsem si zní nesedla. Každopádně je to jedna z těch jeho lepších, Hvězdy nám nepřály stále vedou.

22.11.2020 3 z 5

Kapka štěstí v ranní kávě Kapka štěstí v ranní kávě Agnès Martin-Lugand

Začátek knihy byl trochu pomalejší, ale jinak krásný příběh o lásce, zlomeném srdci, přátelství, naději a snech. Hortense a její cesta za štěstím.

16.09.2020 4 z 5

Sněhurka jablka nebaští Sněhurka jablka nebaští Petra Stehlíková

Průměr, ale občas pobaví, zasmějete se a občas si řeknete, kdo tohle mohl napsat. Přezdívky hrůza. Hlášky občas ale moc dobré. Na moje momentální rozpoložení, ideální kniha.

11.06.2020 3 z 5

Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

Ze začátku celkem dlouhý popis světů a všeho okolo.
Kell si mě získal hned svojí osobností.
Lila naprosto skvělá!
Na můj vkus umřelo až moc fajn lidí.
No a jsem zvědavá o čem jsou další díly, dá se to číst i samostatně, přijde mi to celkem ukončené.
Ale i přesto mi tam něco málo chybělo a čekala jsem tam trochu víc akce v jistých směrech...

14.04.2020 4 z 5

Květy slunce Květy slunce Rupi Kaur

Skoro všechny krátké citáty měli něco do sebe. Krásné ilustrace. Ale vzhledem k tomu, jak to všichni vychvalovali, jsem čekala něco mnohem lepšího..

03.04.2020 1 z 5

Srdcerváči. Kniha 2 Srdcerváči. Kniha 2 Alice Oseman

Tak druhý díl byl ještě lepší. :)

24.01.2020 5 z 5

Holka mimo rytmus Holka mimo rytmus Becky Albertalli

Super oddechová knihy, klasická středoškolská témata s něčím jiným. Moc se mi líbila, ale jiné knihy od autorky jsou o něco lepší.

14.11.2019 4 z 5

Autismus & Chardonnay 2: Pozdní sběr Autismus & Chardonnay 2: Pozdní sběr Martin Selner

Autismus, řekla bych, že jedna z věcí, která se v dnešní době hodně řeší. A kdo s autisty pracoval nebo pracuje, tak tuhle knihu miluje. A já jsem jedna z nich. Opět skvěle a vtipně napsané.

31.10.2019 5 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Tato kniha opět slabší, Hvězdy nám nepřály pro mne budou prostě stále to nejlepší co jsem od autora zatím četla.

18.06.2019 3 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Dlouho jsem si nebyla jistá, zda si tuto knihu přečtu, nakonec jsem do ní šla a jsem ráda. ????
I když bych asi pár věcí změnila, neseděli mi trochu ty jména a celkově česká mentalita s rádoby anglickými prvky školy.. ????
Stále je v tomto tématu pro mne mnohem lepší kniha Probuzení Simona Spiera.

07.06.2019 4 z 5

Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Nemůžu si pomoci, ale wau, moc pěkná kniha. Paralelní příběh 2 možných scénářů, jak to mohlo dopadnout. Super nápad.!

11.04.2019 5 z 5

Hořící měsíc Hořící měsíc Jo Watson

Knihu jsem přečetla za 2 dny s půl hodinou 3. dne. :D Což vypovídá o tom, že se mi kniha líbila a taky že jsem se doma o Vánocích hodně nudila.. Vzhledem k tomu, že se mi líbí nejvíce totální romatiky, tak i tento příběh jsem si oblíbila. :)

26.12.2018 4 z 5

Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Od knihy jsem očekávala malinko víc. Příběh byl zajímavý a originální, ale něco tomu prostě chybělo. Ze začátku jsem se nemohla moc začíst a později se to zase malinko vleklo. Byla dobře popsaná bezmoc psychicky nemocného člověka.

18.12.2018 3 z 5

(Ne)obyčejný kluk (Ne)obyčejný kluk Raquel J. Palacio (p)

Ok, tato kniha je prostě úžasná.. Četla jsem ji sice dost dlouho a v angličtině a konečně se ji chystám koupit i v češtině, protože je prostě boží. :)

20.08.2018 5 z 5