Jara.v Jara.v komentáře u knih

Stíhači z Adumaru Stíhači z Adumaru Aaron Allston

Tak tohle bylo skvělé zakončen celé série a je škoda, že to nepokračuje. Kniha opět nabitá skvělou akcí a také vtipem pilotů. Takřka dokonale popsané bitvy, až jsem měla pocit, že jsem v bitvách taky. Ukázka, jak může jeden člověk měnit hodnoty druhých, když použije vlastní instinkt. Wedgi jsi frajer a bude se mi stýskat.

16.10.2022 5 z 5

Povídky z druhé kapsy Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Povídky z levé kapsy se mi zdály lepší. I přesto jsou tyhle povídky čtivé.

01.10.2022 2 z 5

The Crown: Podrobná historie The Crown: Podrobná historie Robert Lacey

Velmi zajímavá kniha plná fotografií, jak ze seriálu, tak těch skutečných, pro porovnání. Poslechla jsem i jako audioknihu s velice příjemným hlasem Heleny Dvořákové. Dozvěděla jsem se několik nových informací jak o historii a vzniku rodu, tak o královně samotné. Opravdu mohu doporučit.

26.09.2022 5 z 5

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Za mě byla kniha nezáživná a hlavně začátek se strašně vlekl. Nedokázala jsem se úplně začíst. Kniha mi byla doporučena, ale... Možná se do ní někdy později zkusím pustit znovu, abych dala příběhu ještě šanci, když je tak dobře hodnocená.

02.09.2022 3 z 5

Profesor Profesor Charlotte Brontë

Kniha mě chytla hned od začátku. Líbilo se mi vyprávění Williama a hlavně části, kdy promlouvá přímo ke čtenáři. Děj krásně vtáhl do problematiky doby a chování lidí. Moc jsem neočekávala, ale o to lepší zážitek jsem z knihy měla.

19.06.2022 4 z 5

Tři plus jedna Tři plus jedna Danka Šárková

Přečteno kvůli čtenářské výzvě, ale jinak zbytečnost.

12.03.2022

Pokání Pokání Ian McEwan

Tato kniha mi moc nesedla. Zdlouhavé a nepříliš záživné.

16.02.2022 1 z 5

Kudy šel anděl Kudy šel anděl Jan Balabán

Tahle kniha se mi četla dost těžko. Vybrala jsem si ji do čtenářské výzvy, ale normálně bych po ní nesáhla. Příběh se dá pochopit, ale louskat ty věty.

03.02.2022 1 z 5

Eskadra Rogue Eskadra Rogue Michael A. Stackpole

Miluju Star Wars a podle první knihy už teď vím, že si přečtu celou sérii. Chvílemi se člověk i zasměje a popis akcí eskadry je opravdu skvělý. Postavy jsou sympatické a kniha mě celkově držela až do konce.

01.01.2022 5 z 5

Poprask v sýrové uličce Poprask v sýrové uličce Robert Fulghum

Skvělé příběhy, které si rádi přečtěte znovu a znovu. Některé mě bavily víc, ale celkově milé odpočinkové čtení.

27.11.2021 3 z 5

Stážista Stážista Robin Cook

První kniha od Robina Cooka a musím říct, že je to opravdu zajímavé čtení o myšlenkách mladého začínajícího lékaře a jeho cestě roční stáží. Jak se mění jeho chování vůči pacientům. Příjemné čtení až na pár pasáží, které mi přišly příliš zdlouhavé a podrobné.

13.10.2021 3 z 5

Hodiny Hodiny Michael Cunningham

Jak nejlépe specifikovat tuhle knihu? Louskala jsem ji týden a není to jen druhem fontu, který byl použit. Jedná se především o styl psaní, kde jsou nejrušivější závorky. Ty dokáží čtenáře dokonale vytrhnout z děje už v tak dost krátkých větách. Těkavé střídání myšlenek u mě způsobovalo, že po odložení knihy jsem ji úplně vypustila z hlavy. Od půlky knihy jsem závorky zcela vynechávala a dalo se to lépe snesitelněji dočíst. Překladateli to dalo určitě hodně zabrat. Všechny tři postavy jsou skutečně propojené, ať už symbolicky nebo skutečně. To však čtenář pochopí až v poslední kapitole. Zajímavé téma o depresivních myšlenkách nad životem a s jakou lehkostí jej lze ukončit nebo mu dát nějaký smysl.

03.10.2021 3 z 5

Námluvy s kocourem Námluvy s kocourem Melinda Metz

Oddychovka s humorem. Jako milovnice koček jsem si MacGyvera a jeho lumpárny užívala. Celkově milý příběh na letní čtení nebo na zimní víkend.

11.06.2021 5 z 5

Korán Korán neznámý - neuveden

Nejvíc mě zaujalo čtení vzniku Islámského náboženství a samozřejmě jsem si ze zvědavosti přečetla i zbytek.
No každý si z toho dle své inteligence vezme své.

08.03.2021 2 z 5

120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

Tak tohle jsem po 40 stranách odložila. Docela se mi z ní navalovalo a to jsem byla na začátku.

08.03.2021

Kletba faraónů Kletba faraónů Philipp Vandenberg

Velice poutavé čtení o okolnostech objevení Tutanchamonovy hrobky. Brala jsem ty informace jedním dechem. Skvělá kniha plná zajímavých informací, které vám nic nenutí a nechá na čtenáři, aby si vybral, čemu bude věřit.

08.03.2021 5 z 5

Dvě nevěsty pro císaře Dvě nevěsty pro císaře Sigrid-Maria Größing

Jiný pohled na život Elizabety Bavorské a její sestry Heleny. Sissi rozhodně nebyla žádná světice a měla své vrtochy. Z této knihy bych spíše upřednostnila jako císařovnu její sestru Helenu. Hezké čtení a nová fakta, která vám změní pohled na filmovou trilogii, která byla o Sissi natočená.

08.03.2021 5 z 5

Písky času Písky času Barbara Erskine

Některé příběhy byly pěkné a celkově se mi kniha dobře četla, ale rozsáhlé romány mám od ní radši. Zakončení šepotů v písku bylo takové rozpačité.

08.03.2021 3 z 5

Lví píseň Lví píseň Zdeněk Vágner

Velice poutavé psaní, které mě pohltilo. Krásně popsaná Afrika i s různými zvyky domorodců.

05.03.2021 5 z 5

Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Nejdřív jsem si říkala, že je to pořád dokola, ale aspoň něco na odreagování. A zhruba od půlky už jsem se tak začetla, že jsem se nemohla odtrhnout. Povedená kniha, jen mi chvílemi přišla Vanessa dost natvrdlá.

20.11.2024 4 z 5