Jara.v komentáře u knih
Za mě kniha spíš nezáživná. Vše je možná až příliš rozepisované, hlavně v první polovině. Pak se najednou objeví až příliš moc mrtvol. Pavel je psychouš a ještě z toho vyjde v podstatě jako vítěz. Chápu, že ne vždy je všechno žili šťastně..., ale aspoň v knihách by mohla pravda a spravedlnost zvítězit :o), když v reálu víme, že to tak ne vždy bývá.
Z nějakého důvodu nedokážu dát plný počet hvězdiček, ale kniha je to velice čtivá se zajímavým námětem a dobře rozepsanými pocity jednotlivých aktérů. Asi mi vadilo ke konci, jak se ve všech dějových liniích pokazilo, co se dalo a pak se to zase dalo do pořádku. Nedokážu říct, která dějová linie mě zaujala nejvíc, protože všechny měly co říct a dát.
10 povídek, které byly psané pro mě zvláštním způsobem. Nečetly se špatně, ale přišly mi nedotažené. Některé části byly rozebrány do podrobností, ale najednou se děj stočil jinam a vše rychle skončilo.
Asi nejsem úplně cílová skupina, ale musím přiznat, že kniha byla čtivá díky krátkým kapitolám. Ale bohužel mě to nenadchlo tak, jak jsem si přála nebo se těšila. Možná to zkusím později ještě jednou.
Nezbývá než dát plný počet hvězdiček. Skvělé detektivní případy se skvělými vyšetřovateli v duchu reálné policejní práce. Studnička, Mach, Karas, Čtveráková a další jsou úžasná parta a dost jsem se pobavila. Kniha je psaná volnou mluvou, jak se mezi sebou asi normálně policisti baví. Případy nejsou popisovány nijak brutálně, ale tak, jak to prostě je.
Nedokážu napsat, co si mám myslet, ale knihu jsem zhltla hodně rychle. Je psaná velmi jednoduše, ale srozumitelně slovy samotné Britney. Její IG účet jsem přestala sledovat, protože se mi nelíbí, jak se prezentuje. Po přečtení knihy tomu ale trochu rozumím. Co se jí stalo je děsivé. Její vlastní rodina? To je hnus. Doufám, že najde sama sebe a plně se postaví na vlastní nohy a bude v životě úspěšná.
Nejdřív jsem ke knize přistupovala trochu skepticky, ale hned u první kapitoly mi doslova spadla brada. Jedna z nejlepších motivačních knih. Schwarzenegger je velice přátelský a činorodý a rozhodně mu nestoupla sláva do hlavy. Cení si každého, kdo mu pomohl na vrchol. Neváhá ze své pozice nezištně pomáhat ostatním. Místo, kde je dnes, si zasloužil a tvrdě na tom pracoval.
Taková milá oddychovka. Než se najde majitel kufru, je to i vtipné. Pak to ale trochu ztratí takové to napětí, protože je příliš dobře znát, jak to dopadne.
Milé příběhy pro milovníky koček. Občas se tam objeví i okolí série s Quilleranem. Dva nebo tři příběhy jsou smutné, ale jinak jsou veselé a taky poučné.
Krásně vypravěčsky napsaný životopis Kateřiny Zaháňské a její rodiny. Paní Sobková krásně komponuje celou rodinnou linii, a tak se dovídáme spoustu informací nejen o Kateřině, ale i o všech příbuzných. Nejsou tam zbytečná data a fakta, která by odpoutávala od čtení. Je tam i dost dochovaných obrazových příloh pro představu, o čem se v knize vlastně píše. Takové životopisy mě baví, ačkoli to není úplně moje oblíbená četba.
Hezké příběhy, které se dobře čtou. Jen je škoda, že jich nebylo víc v této knížce.
Zabloudila jsem do dívčích románů a musím říct, že mi to docela oživilo trilogii Divergence. Čtyřka je sympaťák a docela to rozšiřuje náhled do jeho chování a způsobu myšlení. A také dalších postav, které se tady ukazují.
To byly stránky plné pýchy, nadutosti a arogance. Vůbec mě to nebavilo.
Čtivá, milá oddechovka. Sice předvídatelná, ale proč ne. Bavilo mě to.
Vítej zpět Stackpole. To byla zase jízda. Je dost znát rozdíl v psaní a příběh je plný akce a více jde do hloubky pocitů postav. Nemám co vytknout. Snad jen, že už zbývá ze série jen jedna kniha.
Už sedmá kniha vážně? Tohle se čte úplně samo. Je tu opět mnohem více akce hlavně té ve stíhačkách a některé opravdu povedené hlášky na zasmání. Vztahy mezi členy eskadry se prohlubují a věrnost a čest se projevují naplno. Popisy akcí a prostoru stačí, aby si čtenář myslel, že je v centru dění. Není co vytknout.
Opět skvělý díl série. Tentokrát opravdu hodně akce na zemi i v kokpitech lodí. Nechyběl humor, ale bylo tu i dost umírání, kdy upadla slza. Celkově povedené a už valím na další díl.
Allston to úžasně nakopl. Nová eskadra plná problematických jedinců, kteří jsou úžasně drzí, velice sebevědomí navenek a skvěle se popichují nevyjímaje svého nadřízeného Wedge. V akci i přes počáteční zmatky dokáží držet při sobě. Dost jsem se nasmála a je to dokonalé navázání série od Stackpola. Hned se vrhám na Železnou pěst.
Další skvělá jízda. Díl nabitý akcí, intrikami a bojovou taktikou. Opravdu mě to až ohromilo. Každá postava si tam našla svůj prostor. S každým dílem je tato série lepší a lepší.
Přečteno kvůli čtenářské výzvě a nedokázala jsem se příliš soustředit. Celkově je to zajímavé téma, ale čekala jsem něco víc.