Jara.v

Nedokážu napsat, co si mám myslet, ale knihu jsem zhltla hodně rychle. Je psaná velmi jednoduše, ale srozumitelně slovy samotné Britney. Její IG účet jsem přestala sledovat, protože se mi nelíbí, jak se prezentuje. Po přečtení knihy tomu ale trochu rozumím. Co se jí stalo je děsivé. Její vlastní rodina? To je hnus. Doufám, že najde sama sebe a plně se postaví na vlastní nohy a bude v životě úspěšná.

Nejdřív jsem ke knize přistupovala trochu skepticky, ale hned u první kapitoly mi doslova spadla brada. Jedna z nejlepších motivačních knih. Schwarzenegger je velice přátelský a činorodý a rozhodně mu nestoupla sláva do hlavy. Cení si každého, kdo mu pomohl na vrchol. Neváhá ze své pozice nezištně pomáhat ostatním. Místo, kde je dnes, si zasloužil a tvrdě na tom pracoval.

Taková milá oddychovka. Než se najde majitel kufru, je to i vtipné. Pak to ale trochu ztratí takové to napětí, protože je příliš dobře znát, jak to dopadne.

Krásně vypravěčsky napsaný životopis Kateřiny Zaháňské a její rodiny. Paní Sobková krásně komponuje celou rodinnou linii, a tak se dovídáme spoustu informací nejen o Kateřině, ale i o všech příbuzných. Nejsou tam zbytečná data a fakta, která by odpoutávala od čtení. Je tam i dost dochovaných obrazových příloh pro představu, o čem se v knize vlastně píše. Takové životopisy mě baví, ačkoli to není úplně moje oblíbená četba.

Hezké příběhy, které se dobře čtou. Jen je škoda, že jich nebylo víc v této knížce.

Zabloudila jsem do dívčích románů a musím říct, že mi to docela oživilo trilogii Divergence. Čtyřka je sympaťák a docela to rozšiřuje náhled do jeho chování a způsobu myšlení. A také dalších postav, které se tady ukazují.

To byly stránky plné pýchy, nadutosti a arogance. Vůbec mě to nebavilo.

Čtivá, milá oddechovka. Sice předvídatelná, ale proč ne. Bavilo mě to.

Vítej zpět Stackpole. To byla zase jízda. Je dost znát rozdíl v psaní a příběh je plný akce a více jde do hloubky pocitů postav. Nemám co vytknout. Snad jen, že už zbývá ze série jen jedna kniha.

Už sedmá kniha vážně? Tohle se čte úplně samo. Je tu opět mnohem více akce hlavně té ve stíhačkách a některé opravdu povedené hlášky na zasmání. Vztahy mezi členy eskadry se prohlubují a věrnost a čest se projevují naplno. Popisy akcí a prostoru stačí, aby si čtenář myslel, že je v centru dění. Není co vytknout.

Opět skvělý díl série. Tentokrát opravdu hodně akce na zemi i v kokpitech lodí. Nechyběl humor, ale bylo tu i dost umírání, kdy upadla slza. Celkově povedené a už valím na další díl.

Allston to úžasně nakopl. Nová eskadra plná problematických jedinců, kteří jsou úžasně drzí, velice sebevědomí navenek a skvěle se popichují nevyjímaje svého nadřízeného Wedge. V akci i přes počáteční zmatky dokáží držet při sobě. Dost jsem se nasmála a je to dokonalé navázání série od Stackpola. Hned se vrhám na Železnou pěst.

Další skvělá jízda. Díl nabitý akcí, intrikami a bojovou taktikou. Opravdu mě to až ohromilo. Každá postava si tam našla svůj prostor. S každým dílem je tato série lepší a lepší.

Přečteno kvůli čtenářské výzvě a nedokázala jsem se příliš soustředit. Celkově je to zajímavé téma, ale čekala jsem něco víc.

Skvěle navázané pokračování. Sice trochu míň akce, ale o to více postav, mezi kterými jsem se chvílemi ztrácela, ale poslední třetina knihy se rozjela a rozhodně jsem se nenudila. Co nejdřív se pustím do dalšího dílu.

Pěkný a napínavý příběh. Přečetla jsem v rámci čtenářské výzvy a bylo to i pro dospělého člověka napínavé, poučné, ale také roztomilé. Jsem ráda, že tu knihu mám.

Krásný příběh, kde se všechny osudy postav prolnou až na konci a nechává čtenáře v napětí, jak to dopadne. Oblíbená kniha mé maminky přečtena v rámci výzvy, ale nelituji. Jsou zde popsány všechny paradoxy té doby, kde samozřejmě nechybí hrdost a odvaha a slušné vychování, ale také zlotřilosti podvodníků a problémy s nároky na slušný život, ať už z pozice společenské nebo dědičného práva.

Tohle má 100 procent za mě. Krásně zpracované ve skvělém překladu profesora Hilského. Kniha je sice na čtení dost těžká, ale to se dá přežít, když si přečtete vybrané dílo od Shakespeara. Nádherný design dělá z knihy výstavní kus v knihovně, který jen tak neschováte.

Oddechové celkem rychle přečtené na dovolené u moře. Srovnatelné s filmem.