jarda155 komentáře u knih
Zajímavý příběh z psychiatrického prostředí.Trošku hůře jsem se do něho začítal, ale zhruba od třetiny to bylo takové více přímočařejší.Díky té zlaté medaily na obálce jsem měl určitě o něco větší očekávání, než prolínání křesel pacient x doktor.
Naopak musím říct, že mě zaujala ta časová osa minulost, přítomnost.U jiných knih je to podobné a problém mi to nedělá, ale zde jsem asi vůbec neočekával, že se to protne a prostě jsem byl překvapen.
Přisednete do "auta číslo 3 " k již dobře známé posádce.Pár dní vás povozí vysokou rychlostí bez zbytečného přibržďování a poté co dojedete do cíla a vystoupíte, máte obrovské nutkání svézt se v "čísle 4".
Oproti prvnímu dílu, nám autor přidal o něco více stránek, rozvětlil příběh a dost přitvrdil.
Vše ku prospěchu věci.Baví mě to.
Jednoduchý příběh bez nějakých odboček a matení čtenáře, jak jinak by to mohlo dopadnout.Doba bez mobilů a korektností.
Hodně mi sedl styl psaní.Určitě dojedu i další díly série.
Zajímavostí se člověk dozví dost.
Nesedla mi forma psaní, chvilku takové sloupky bez hlubšího zobrazení, potom následují podrobnější popisy událostí a zase skok do zkrácených.
Moje první kniha od autorky, šel jsem po Kříďákovi, ale nebyl k dispozici, tak jsem vzal Spáleničky.
Zajímavá hlavní postava, poměrně slušně rozvinutý příběh a výborný závěr (co se týče farářky).Nemusím duchy a šlo by to klidně i bez nich, moc toho nepřinesli.Umím si představit i trochu podrobnější zakončení osudu postav, na kterých to stálo.
Něco mezi "vlakem " a "vodou"
Oproti vodě dosti zjednodušené, oproti vlaku už to nemá takovou atmosféru.
Určitě bude spousta literatury na podobné úrovni, takže se s paní spisovatelkou loučím.Špatné to nebylo, ale nic ohromujícího to taky není a má to, z mého pohledu, klesající tendenci.
Velice čtivá kniha, kde autorka popisuje výchovu severokorejského agenta i život v této zemi až do fatálního činu.
Asi největší dilema celé knihy je, Jak se postavit k jejímu omilsotnění.
Těch pohledů bude spousta a každý to bude cítit trochu jinak.
Detektivka to není vůbec špatná, ale Lisbeth je do ní tak nějak naroubovaná a určitě by ten příběh bez ní nebyl o nic horší.
Už to prostě není "o" ní , ale "s" ní.
Inspirováno ,bohužel, skutečností.
O tom, že naděje umírá poslední, ale přesto umírá, pravda bývá často slepá a občas pouze pootevře oči, snahou někomu pomoci zároveň můžete jinému ublížit a nejdůležitější je americký fotbal.
Opravdu smutné je, že život jednoho neznamená nic proti zábavě, pohodlí jiného.
Co všechno obnáší starost o krkavce v londýnském Toweru v zajímavém povídání nejen pro milovníky zvířat.
Manželka ztraceného novináře, píšícího o zneužívání migrantů na otrockou práci, se vydává z USA do Evropy, kde se ho snaží najít.
Nedařilo se mi do knihy pořádně začíst a přišlo mi to celé takové zpomalené.Příběh hodně přímý, jediný překvapivý moment je za půlkou ohledně barvy pleti manžela.(A to težko říci jestli byl vůbec úmysl, protože to ve světě není nic neobvyklého)
Nádherné fotografie a neméně poutavé vyprávění o tom, co vše musí "blázen", který je chce pořídít prožít před , během i po samotné výpravě.
Dva naprosto rozdílné světy propojené přes hlavní postavu.Je tam několik momentů, které nejsou moc reálné, ale celkově slušný přiběh a rozuzlení.
Trochu to spíše připomíná takový velmi hrubý scénář divadelní hry.
Dlouho trvá uvedení do děje.
Má jít o členy špionážní organizace, a tím je celý příběh strašně nepravděpodobný.Od toho bodu o který se v něm jedná,až po prostředí ve kterém se odehrává.
Tak bych asi pozitivně viděl jen ten samotný konec.
Zdařilý popis fungování velvyslanectví a "spolupráce" obou našich rozvědek v 50 letech v srdci největšího nepřítele.S tím jací lidé všemu veleli a podle jakých kritérií byli na své posty dosazováni, se nelze divit, jakým výsledkem vše skončilo.Řevnivost mezi složkami moci asi nikoho nepřekvapí, taktéž pak konec samotného přeběhlíka.
Kniha i přes žánrové zařazení zde v titulku má poměrně silnou dějovou linku, přesto je to spíše pro čtenáře s hlubším zájmem o toto téma.
Příběh německého vědce, a jeho kolegů, "využívaného" v poválečném období Sověty, od jeho odvlečení, přes pobyt na různých místech až po návrat zpět.
Zajímavé čtení a pohled na poválečný systém a fungování Ruska.
Kromě asi 10 stran textu autor nepopisuje technické podrobnosti, toužíte-li po detailnějších informacích o raketách, tak zde je nenajdete.
Na začátku druhé třetiny je kniha trochu zdlouhavá a děj neplyne, ale plně to koresponduje s atmosférou, a stavem ve kterém se autor nachází.
Pokud by někdo chtěl knihu odkládat před dočtením, doporučil bych alespoň závěr, ve kterém autor nabízí svůj pohled na to v jaké míře Němci ovlivnili a dopomohli ruskému raketovému programu, je popsán na posledních asi 5 stranách knihy.
Budu také souhlasit s již napsaným hodnocením - poměrně zdlouhavé.
Prvních 20% jsem se nedokázal pořádně začíst, potom se to zlepšilo.Před koncem mi přišlo zbytečné rekapitulovat to k čemu čtenáře autor dovedl.
Děj v celku zajímavý, závěr nemusel být tak "happy" , když už je v celé knize těch mrtvol tolik.
Zmíním doslov - pro mně velice zajímavý - ač mám rád špionážní knihy, tato organizace mi nějak unikala a nějak si nevzpomínám na jakoukoliv zmínku o ní a nic o ní nevím , takže si jdu doplnit mezery.
Moje první kniha tohoto žánru.Musím přiznat,že jsem z ní měl trochu strach a čekal vše možné,jen ne to,že mě takto pohltí a bude to otázka pár dní.
Krásně popsána cesta k moci přes mrtvoly a navíc za pomoci tisku.
Tak nějak mi to evokuje naší scénu posledních pár let,hlavně zmizelé Mrázkovi "dokumenty" a to propletení politiků a médií.
Nedal jsem všechny hvězdy,protože jsem čekal trochu více od samotného finále..Nemám rád šťastné konce,ale tady mi to už přišlo moc nereálné
Trochu jsem se bál, díky komentářům, poklesu oproti jedničce,ale celkově mi to přijde srovnatelné.Je zde opravdu více postav ,což někoho odrazuje,ale mě to absolutně nevadí.Kdo nečetl jedničku,tak občas může mít problém s návazností u mrtvých na které se dosti odkazuje.
Do trojky se pustím a uvidím.