jarynek | Komentáře u knih | Databáze knih

jarynek jarynek komentáře u knih

Cesta poutníka Cesta poutníka Stan Sakai

V případě UY je vysoká kvalita zaručená, jen delší příběhy mám radši než ty kratší. Pobavil i závěrečný příběh o setkání UY s Teenage Mutant Ninja Turtles.

01.08.2017 4 z 5

Grandville Grandville Bryan Talbot

Nedávno jsem četl předmluvu A. Jodorowskeho k Usagi Yojimbo 4. AJ mimo jiné napsal, že nedokázal přijmout žádný komiks, kde vystupovala zvířata a přebírala lidské vlastnosti a že z daného pravidla existuje výjimka, kterou je Usagi. S tímto mohu jen souhlasit. Zároveň bych však tuto výjimku rozšířil minimálně na Blacksada a Grandville.
Poté, co mne velmi příjemně překvapil druhý díl, jsem neváhal a přečetl i první knihu, která se opět vyznačuje skvělou kresbou, alternativní historií, steam punkem, propletencem detektivky s politickým pozadím mířícím do nejvyšších kruhů, noirovým hrdinou. A ono to dohromady skvěle funguje. Jen si nejsem jist, zda tuto knihu mají rádi i ve Francii:). Jediné, co bych knize vytknul je konec, který mi oproti zbytku příběhu přišel méně propracovaný.

01.08.2017 5 z 5

Ryby - Útok z hlubin Ryby - Útok z hlubin Džundži Itó

Přistupoval jsem ke knize trochu skepticky, ale nakonec jsem ji zhltnul velmi rychle a moc mě příběh bavil. Od prvních stránek se děj rychle vyvíjí a ryby jsou odpornější a odpornější. Ve chvíli, kdy se všude začně šířit smrad a nákaza, pak už máte jediné přání, a to aby z moře nikdy nic takového nevystoupilo. překvapivě výborná hororová manga. Dva dodatečné příběhy (především ten druhý) pak jsou třešničkou na chutném rybím dortu.

Kruh Kruh Kodži Suzuki

Film jsem neviděl, takže nemohu srovnávat, ale kniha byla výborná. Rychle vás vtáhne do děje a nepustí dokud nedočtete. Hutná atmosféra a pocit, že někde blízko vás je něco, co si zrovna nepřejete, aby se k vám přibližovalo. Skvělý a dobře promyšlený příběh.

Sojčák Sojčák Jaakko Ahonen

Tíživá atmosféra, skvělá kresba, skoro žádná slova. A těch se nenachází ani po konci knihy, spíše hodně zvláštní pocit, kterého se nemůžete dlouho zbavit.

30.07.2017 4 z 5

Poslední boj Poslední boj Masaši Kišimoto

Něco končí, něco začíná .... A můžeme se jen těšit na další pokračování, kde noví záporní hrdinové ukáží svou sílu a kde Naruto a spol ukáží nové techniky:)

Arzach Arzach Mœbius (p)

kresba výborná, ale jinak je to spíše sbírka autorových krátkých hříček a neprovázaných nápadů

30.07.2017 3 z 5

Grandville 2: Mon Amour Grandville 2: Mon Amour Bryan Talbot

První díl jsem nečetl, tak nemohu srovnávat, ale tato kniha mne bavila. Pěkná kresba, zajímavý příběh (sice zápletka odhadnutelná), alternativní historie a výborný hlavní hrdina. Zvířecí podoba jednotlivých postav je skvělá.

16.07.2017 5 z 5

Ledový drak Ledový drak George R. R. Martin

Krátká povídka na rychlé přečtení. Kdo má rád draky, tak mu srdce zaplesá. Krásné kresby. Líbilo se i dětem 10 a 12.

15.07.2017 5 z 5

Arabské noci (a dny) Arabské noci (a dny) Bill Willingham

Tentokrát mne vložený dodatečný příběh bavil mnohem více než hlavní dějová linie. Obálky jednotlivých dílů jsou skvělé.

15.07.2017 4 z 5

Operace Arktida Operace Arktida Eoin Colfer

Moc dobré pokračování, ale přece jen o něco slabší než první díl, jelikož Artemis již není takový geniální padouch jako v prvním díle.

15.07.2017 4 z 5

Hlodání Hlodání Jason Aaron

Do věčných lovišť se odebralo v tomto díle více postav, které utvářely děj, než jsem očekával. Zlý kůň mezi nimi samozřejmě nebyl, ale přesto bych v jeho rudé kůži být nechtěl - v téhle simultánce, kde se nehraje úplně podle pravidel, mu může dát mat kterýkoliv ze soupeřů.

14.07.2017 5 z 5

Úkol pro Mondraga Úkol pro Mondraga Ana Galán

Dobro zvítězilo nad zlem, ale jednoduché to nebylo. Děti kniha udržela v napětí až do konce (stejně jako všechny předešlé díly).

14.07.2017 5 z 5

Druhá kniha hřbitovní Druhá kniha hřbitovní Neil Gaiman

Tady jsem trochu litoval, že jsem znal původní Knihu hřbitovní, takže jsem věděl, co od které postavy očekávat. Druhá kniha mi přišla o trochu lepší než první. Pěkná kresba, dobře vystihnutá atmosféra děje, který rychle ubíhá a nepustí vás, dokud nebudete na poslední straně knihy. Nakonec začnete litovat, že nebydlíte na hřbitově.

13.07.2017 4 z 5

Světové krimipovídky Světové krimipovídky * antologie

přečetl jsem jen ty lépe hodnocené povídky, zkusil jsem pár dalších a ty mne vesměs nebavily

12.07.2017 2 z 5

Teror ve jménu víry Teror ve jménu víry Frank Miller

Kresba ve stylu Sin City, ale tam to bylo podepreno vybornym pribehem. To v tomto pripade zcela chybelo. Jednoduche rozdeleni na dobre a spatne, zadne prokresleni charakteru a oduvodneni jednani postav.

03.07.2017 2 z 5

Nový svět Nový svět Shaun Tan

Skvělý příběh a vyjádření emocí. Ačkoliv je celá kniha beze slov, vůbec to nevadí, naopak nechává na každém "čtenáři", aby s pomocí vlastní fantazie si učinil vlastní interpretaci. Každý obrázek stojí za to pořádně si prohlédnout, jsou plné nálad a mnohé ukazují originální svět se spoustou zvláštních zvířecích bytostí.

02.07.2017 5 z 5

Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Ač poměrně útlá kniha, obsahuje spoustu myšlenek, které nutí ke zpomalení v četbě. Výborně pojatý příběh, doplněný skvělými kresbami.

30.06.2017

Warren XIII. a Vševidoucí oko Warren XIII. a Vševidoucí oko Tania del Rio

Klasický příběh dobra se zlem ochucený tajemstvím, kouzly, hádankami. Hlavní hrdina si ihned získá vaše sympatie a vy s ním budete prožívat dobrodružství pří pátrání po Vševidoucím oku a budete se seznamovat s tajemnými postavami, které nemusí být tím, čím se zdají být. Sice se jedná především o dětskou knihu (a dětem se příběh moc líbil), ale i dospělý čtenář si knihu užije. Výborné ilustrace pak umocňují zážitek z knihy. Doufám, že se dočkáme vydání i dalšího pokračování.

28.06.2017 5 z 5

Sága 4 Sága 4 Brian K. Vaughan

Opět výborné pokračování této ojedinělé komiksové série. Osudy jednotlivých postav se vzájemně proplétají, do děje vstupují nové postavy, zdánlivě nepodstatné poznámky z minulých dílů najednou mohou býti podstatnými. Ještě nás asi čekají mnohá překvapení. Už teď se těším.

25.06.2017 5 z 5