jasmína komentáře u knih
Kniha nemá moc skvělé hodnocení, ale mně se rozhodně líbils. Některé věty jakoby mluvily ze mě.
Konec otevřený, snad už Leandrovi dale vale a zůstala s tajemným Koljou.
Mně přišla kniha přesně vhod ve chvíli, kdy jsem měla po dlouhé době chuť na něco optimistického.
Kdo nevěří v lásku, ať to určitě nečte.
Pro mě skvělá zapletená kniha. A opravdu psychologický thriller. Ke konci zajímavé výústění !
Zprvu jsem se u knihy dobře bavila, ale po plánech, kdy ještě nenarozené dítě honem šupnout do jeslí, kariéra na 1.místě, prostě na co pak mít dítě - děti ?
Ne, kniha se mi zprotivila, vím je to příběh, ale autorka u něj určitě přemýšlela a dávala do něj své pocity. Já nevidět první krůčky své holčičky, neskyšet její srandovní první slůvka, ; nevidět její období vzdoru, to, jak vykezla na postel z ničeho nic, ze dne na den; tak bych pukla závistí tomu, kdo by místo mě tohle vše viděl.
A až dítě vyroste, na fotkách a vzpomínkách uvidí chůvy, ale maminku ne ?? S tím nesouhlasím.
Buď kariéra , nebo dítě, to už je na každé z nás.
Mám rozporuplné pocity, pořád jsem tušila, kdo to udělal, ale jako matka dítěte to nikdy nepochopím, a rozhodně bych se na konci knihy zachovala jinak, než dokonalá Ellie .
Pokud hodnotím ale knihu, pro mě rozhodně nebyla rozvleklá ani nudná, to naopak !! Jen ten konec mi neudělal dobře. Prostředí Amišů - děkuji, nechci.
Výborná kniha - tato spisovatelka snad ani jinak psát neumí, než výborně a pokaždé umí "zabrousit" do jiných témat, které pohltnou a nepustí.
Má můj neskonalý obdiv !
Mám velice ráda Ch. Link, čtyři hvědičky dávám proto, že vraha jsem si myslela správně od půlky 1. části knihy. Jinak byla kniha opět dokonalá.
Kniha je stylem hodně odlišná od jiných, těším se i na knihu Dívka, která se dotkla nebe - nebýt tam tolik vulgárních výrazů, ač někdy tam patřit musely, ale někdy jich bylo zbytečně moc, dala bych plný počet hvězdiček.
Nejvíc mě dostal příběh Ruth a chápala jsem jí a do konce knihy jsem byla s ní a držela jí pěsti ! I Christmasovi.....
A Bill - konečně na něj došlo, toho jsem hned nenáviděla !!
Výborná kniha. Sice na začátku jsem uvažovala, zda ji nemám odložit, přišlo mi to až moc kruté. Ale jsem ráda, že jsem to nevzdala. Kniha nám dala nahlédnout do míst, kde je Indie hodně chudobná, do jejich kultury, nepichoputelné touze po chlapcích a v klidu zabíjet narozené holčičky, ač v této knize se nám snažili popsat všechny postavy tak, že jsme je víceméně chápali.
Ale ano, poprvé se moje oblíbená autorka pustila do zcela jiného světa, do světa dospívajících, do světa, kde deprese není jen slovo, ale kde člověk neztrácí naději na uzdravení, a hlavně, povedlo se jí to na jedničku.
Kniha z knihovny je uvedená četbou pro děti, ale toho jsem si všimla až v půlce knihy, a je mi to fuk, důležité je, že konečně opět napsala knihu, od které jsem se neodtrhla, dokud jsem nedočetla.
Kniha na začátku hodně na odreagování, ale konex mě hodně překvapil....
Možná pro někoho happy end, ale myslím, že pro dotyčného hlavního hrdinu ani ne.....
Já knihu brala jako předVánoční odreagování od stresů, nákupů, nervozních lidí a tak jsem knihu četla a četla a najednou byla půlnoc.
Druhá šance ? Také jsem o ní kolikrát snila, a je pravdou, že pokud jste úplně jiná, nemůžeme se od základů změnit, to prostě nejde.
Tess mi byla sympatická, jen konec jsem opět u této autorky předvídala, ale stejně mám její knihy ráda, ač nad některými se člověk musí hodně povznést.
Kniha mi přišla do rukou ve správné chvíli, žád
né nadpřirozeno se naštěstí nekonalo a problémy s alkoholem byly výborně popsané.
Mně se příběh líbil a po drsné norské detektivce relaxační noční četba.
Kniha se mi četla dobře, maminka pokud přehlíží vše špatné u jedné z dcer, nemusí to holt dobře dopadnout,
Kniha byla sice nervy a emoce drásající pro všechny ty, co jsou matky, ale na severských detektivkách miluju, jak umí autoři popsat bravurně životy a pocity vyšetřujících detektivů, a celkově se od knihy nedalo odtrhnout a četla jsem až do půlnoci, a pak se bála usnout.
Jediné, co mě překvapilo, že vraždící osobu jsem hned nejprve jen tušila a pak už jsem si byla jistá.
Ale bylo tam překvapující a nečekané vyústění Lucase a celkově kniha nemá pro mě ani chybku.
Kniha mě bavila, a na to, že byla tak obsáhlá, jsem se nenudila, a tak Rowlingová ukázala pod tímto pseudonymem, že je dobrá i v tomto žánru. Pro mě to byla oddechovka - detektivka.
Jsem zvědavá na Hedvábníka.
Kniha se četla moc dobře, ale s tím policistou, i kdybych tomu věřila, tak to, že bude šílená chuť na sex, když mi někdo unese dítě, tak to už jsem opravdu autorce nevěřila......
Kniha pro mě byla skvělým společníkem po tři večery a noci, a naprostým překvapením, ke konci naprostou bombou, jak se to vše vyvinulo jinak a to opravdu až u samého konce, a to u knih miluju.
Zatím je tato kniha této spisovatelky po Vypravěčce mou druhou , ale rozhodně ne poslední, pokud je tak skvělá i v předchozích románech.
A na to, že nadpřirozené věci nevyhledávám, v této knize za to vřele děkuju !!
Kniha ve mně vyvolala tolik negativních a smutných emocí, ale samozřejmě jsem věděla do čeho jdu, ale některé pasáže jsem chtě -nechtě musela vynechat a mrzel mě celkový konečný pohled dcery Barbory na Gertu, ale ono se to dalo předpokládat.
Výborná detektivka, jen popisy znásilňovacích scén a zvláště nechutný "Medvěd"mi přišly už trochu moc..... To je jedinà výhrada.