jaspis komentáře u knih
1. Lehký spoiler!!!
2. Hope, nemám tě ráda (ani po přečtení celého příběhu). Nerozumím tvému smýšlení a nesouhlasím s tebou!!!!!!!!!!!!!!
Teda přečteno, u Sparkse je pro mě sázka do loterie, zda se bude líbit nebo ne. Tahle ano. Druhou půlku jsem probrečela, pokaždé, když jsem se uklidnila, jsem si řekla, nebudu už brečet, prostě nebudu! No samozřejmě jsem se neposlechla. Příběh chytil za srdce a nepustil.
Kdo by řekl, že první kniha, tedy v tomto případě komiks, ze kterého si letos sednu na zadek, si přečtu hned 2. ledna? No já bych si to rozhodně nemyslela, ještě dneska dopoledne.
Za sebe opravdu doporučuji všemi deseti, přesah jak hrom, vtáhnutí do děje, potěšení pro oko, holky, které by se David nelíbil? :) Cítila jsem i osobní zkušenost autora.
Vydavatel Comics Centrum mi prostě umí vždycky nachystat překvapení.
Výborný komiks. Neměla jsem tedy pocit strachu, ale teda u každého příběhu mě přepadal větší a větší pocit beznaděje. Ať prostě hrdinové udělali cokoliv, ať se rozhodli jakkoliv, pokaždé to bylo špatně. A opravdu se budu na lesy dívat jinak, hlavně na ty v noci. Doufám, že se dočkáme i jiných počinů autorky, podle mě to stojí za to. :-)
Pro mě parádní romanťárna. :-) Vtipné, odlehčující, zábavné, milé... Holky, přiznejme si, která by si to s Gaby hned nevyměnila? Jestli tohle přečte někdo z Fragmentu, vůbec se nestyďte a vydávejte další její knihy. Je co číst.
Moc dobré čtení a tak trochu k zamyšlení, že by si člověk měl vážit toho, co má. Rodiny, ale třeba i fungující koupelny a splachovacího WC.
Hrdinka je silná žena, a nevím nevím, kolik z nás by dokázalo to, co ona.
Moc krásná kniha. Je to asi první kniha psaná formou dopisů, kterou jsem četla. Trvalo mi pár stránek, než jsem si zvykla, ale pak už to šlo samo. Juliet, Sidney, Dawsey, Kit... všichni mi přirostli k srdci a je mi líto, že jsem už knihu přečetla.
Musím říct, že tahle kniha je pro mě od autorky zatím nejpovedenější. Postavy si nic nedarovaly a jejich špičkování mě moc bavilo. Těším se na další díly.
Knihu jsem doslova slupla, jako tu malinu. Pro mě to byla jedna z nejlepších knih této autorky. Někdo by řekl, že byla plná klíšé... ale pro mě to bylo spíše pohlazení po duši a sdělení, že vše se v dobré může obrátit. Do postav jsem se bez problémů dokázala vcítit a díky tomu jsem dost nasmála a taky velkou část knihy proslzela.
Taková krásná romantika. Kéž by to tak bylo i ve skutečnosti... Postavy mi byly moc sympatické. Hurá, napište to někde do kamene. A Ollie, ten byl prostě zlatíčko.
Právě jsem dočetla a achmůjbože, to byl zážitek. Kniha mě chytla za srdce a ten epilog...
K této knize se rozhodně vrátím. Kdyby to šlo, dám víc, než 5*.
Příběh Elsi, Matyldy a Willema mě chytil za srdce. Nutil mě se zamyslet, jak bych reagovala já a jak bych se rozhodla. Knihu jsem zhltla jak malinu. I když autorka potvrdila, že ve válce se na jedno "ahoj" počítají tři "sbohem." Byla to jedna z nejlepších knih, které jsem přečetla.
Moc hezká kniha, ale chyběl mi tam takový ten "vau-efekt". Jako by už autorce pomalu docházel dech. Odvážím se říct, že jsem se místy opravdu nudila a připadalo mi, že se Shannon strašně lituje. Opravdu se povětšinou chytala špatných partnerů, ale v podstatě to pro ni ještě dopadlo celkem dobře. Jsou ženy, které dopadnou daleko hůř. :( Nakonec se ale ke všemu postavila čelem a za to má palec nahoru.
A taky si tak trochu myslím, že další díl této série by mohl být o jejím bratrovi. Prosííííííííííííííííííííím, Samantho, moc moc prosím :-)
Tuhle jsem si moc chtěla ne přečíst, ale poslechnout. Půjčila mi CD kamarádka a musím říct, že ze začátku jsem si říkala, co to proboha je? Tak protivnou ženskou jsem v knize už dlouho nepotkala. Ale po chvíli? Po první procházce v japonském chrámu jsem pochopila. Pochopila jsem, že poslouchám volání o pomoc hluboce zlomeného člověka s nádechem temperamentu latinskoamarické tanečnice.
Vlastně jsem byla nadšená nad lyrikou tohoto díla, podle mě je to kniha, kterou člověk musí přečíst/vyposlechnout několikrát.
A Paul? Ten ke mě přišel ve správný čas... Za mě 4,5 hvězdy, dávám si rezervu na další autorčiny knihy.
Jsem romantická duše, ale tohle byla velká nuda. Aspoň polovina knihy připomínala bílý šum a furt to samé dokola. Oproti prvnímu dílu to byla slabota...
Za mě nejpovedenější kniha. V minulých dílech se mi zdála Charley ze všech stran "až moc" a to mě přestávalo bavit. Ale ve 4. díle bylo vše naředěno (aspoň pro mě) tak akorát. Snad se dočkáme dalších dílů..
Na to, jak se začátek šíleně táhnul, tak v prostředku jsem hltala řádky a u konce jsem se bála i nadechnout. Vše do sebe zapadlo (víceméně) a pochopila jsem, proč se postavy chovají tak, jak se chovají. Jen mě mrzí, že autorka chvílemi udělala z Feyre prostoduchou bytost, což si nezasloužila. Všiml si ještě někdo, že více vynikly vedlejší postavy než samotné hlavní?? Nebo je to jen můj dojem?
Anotace mě zaujala, začátek byl fajn a tak do půlky paráda. Autorka si vybrala dost témat, které se snažila zpracovat, ale podle mě si jich nabrala až moc. Snažila se poukázat na spoustu vážných i závažných věcí. Bylo jich ale tolik, že jsem jí to v určité chvíli přestala věřit a dostala jsem se do stavu, že jsem nechápala jednání a myšlení některých postav. A trpěla, dokud nepřišly k rozumu. Naštěstí.
Dala bych 3,5 hvězdy, kdyby to šlo. Prostředí bylo úžasné, styl autorky taky, ale to je tak vše. Laura mi moc sympatická nebyla. Nedokázala jsem se do ní ani trochu vžít a to se nezměnilo ani na konci. Chyběl mi tam takový ten pocit "vau, to bylo super, proč už je konec?"
Co říct? Prostě paráda. Začátek sice pomalý, ale za to jsem nad ním musela přemýšlet. Na první pohled se to nezdá, ale autor opravdu podává téma, které není jednoduché. Minulá kniha (Bez šance) byla dobrá, ale tahle ji prostě trumfla. Pokračování si ráda přečtu.