Jessica007 Jessica007 komentáře u knih

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Hodně dobá kniha. I když to bylo drsné čtení - tím spíše, že bylo podle skutečných událostí v Rumunsku. Rumunskem jsem projížděla s maminkou na konci 70. let vlakem do Bulharska. Krásná příroda, ale ta bída.. U nás to nebylo takové. I revoluce v Rumunsku nebyla "sametová".

10.01.2025 5 z 5

U nás: 1968-1990 in our country U nás: 1968-1990 in our country Ivan Hoffman

Kniha černobílých fotografií Pavla Štechy. Fotografie jsou ze života z let 1968 - 1990. Hezká kniha, která má výpovědní hodnotu.

20.12.2024 5 z 5

Pavučina lstí Pavučina lstí Julie Clark

Moje třetí knížka od autorky a líbila se mi. Je to spíš takový román než thriller, ale to mi více vyhovuje. Zápletka zajímavá a prostě - bavilo mě to.

16.12.2024 5 z 5

Taipi Taipi Herman Melville

Knížku jsem četla jako mladá, líbila se mi.

15.12.2024 4 z 5

S Elvírou v lázních S Elvírou v lázních Miroslav Kapek

Četla jsem už dávno, knížka se mi líbila a pobavila jsem se u ní.

15.12.2024 4 z 5

Evropa v mezičase Evropa v mezičase Hana Jakrlová

Zajímavá kniha černobílých fotografií z ulic Evropy.

23.11.2024 5 z 5

Poslední let Poslední let Julie Clark

Moje druhá kniha od autorky, četla jsem od ní knihu "Otec neznámý", líbila se mi, ale tato se mi líbila více. Kniha je čtivá, napínavá, dobře se četla, prostě mě to bavilo. A hodně.

31.10.2024 5 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné povídky (27 jiných povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (27 jiných povídek) Edgar Allan Poe

Četla jsem jako vyloženě mladá, tehdy se mi to líbilo. Tehdy jsem vyzkoušela všechny žánry. Dnes už ne.

17.10.2024 4 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Výborná kniha. Stejně jako předchozí dva díly. Za mě asi nejlepší trilogie, co jsem kdy četla. Všechny tři díly jsem si postupně, jak vycházely, koupila do svojí knihovny. A také jsem je tak četla. Oceňuji skvělou práci autorky a také to, že jsou knihy moc pěkně napsány. Určitě je dobře, že se autorka zaměřila na kraj, o kterém se toho tolik nevědělo - zvláště o jeho historii - a tím ji zpřístupnila hodně lidem. Za mě výborné. Příběhy lidí v souvislosti s dějinami.

22.09.2024 5 z 5

Dvakrát sedm pohádek Dvakrát sedm pohádek František Hrubín

Tuto krásnou knížku mi koupila maminka, když jsem byla hodně malá - 2. vydání, tehdy aktuální. Knížku mi maminka předčítala, nebo i babička, moc se mi líbila. Knížku jsem pak ještě předčítala já svojí dceři - a i to už je docela dávno. Moc pěkná knížka.

10.09.2024 5 z 5

Medvídek Pú / Pinocchio / Sněhurka Medvídek Pú / Pinocchio / Sněhurka Walt Disney

Knížku jsem koupila a předčítala dceři, když byla hodně malá. Líbily se jí i obrázky. Moc hezká knížka.

Lady a Tramp Lady a Tramp Walt Disney

Knížku jsem koupila a předčítala dceři, když byla hodně malá. Jsou v ní i krásné obrázky. Líbil se nám i film.

10.09.2024 5 z 5

Alenka v kraji divů / O třech malých prasátkách / Autíčko Modrásek Alenka v kraji divů / O třech malých prasátkách / Autíčko Modrásek Walt Disney

Knížku jsem koupila a předčítala dceři, když byla hodně malá. Knížka se jí moc líbila, sama si prohlížela obrázky.

Pinocchiova dobrodružství Pinocchiova dobrodružství Carlo Lorenzi Collodi

Knížku jsem měla jako dítě. Vydání z r. 1969 - tehdy aktuální. Moc se mi líbily obrázky. Knížku mi tehdy nejdřív předčítala maminka a babička. Bylo to ale dost drsné a pamatuji si, že nad tím nějak kroutily hlavami. A na mě to bylo drsné a takové trochu zvláštní.

10.09.2024 4 z 5

Od semínka k plodu Od semínka k plodu Nicole Colas des Francs

Knížku jsem koupila jako dárek pro malou vnučku kamarádky. Knížka je moc hezká, má krásné obrázky a dá se u ní o obrázcích těm malým vyprávět.

09.09.2024 5 z 5

Sebastián mezi lidmi Sebastián mezi lidmi Cécile Aubry (p)

Moc pěkné pokračování knihy Bella a Sebastián. Knihu jsem četla v dětství a moc se mi líbila.

Bella a Sebastián Bella a Sebastián Nicolas Vanier

Když jsem byla dítě, běžel v televizi seriál Bella a Sebastián. Moc se mi líbil. A vzhledem k tomu, že byla i knížka, tak tu jsem si taky moc ráda přečetla a též se mi líbila.

Nobi Nobi Ludwig Renn

Knížku jsem četla jako dítě a hodně se mi tehdy líbila.

09.09.2024

Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Dvě ženy a jeden muž. Příběh vypráví střídavě Tereza i Helena. Konec byl takový rychlý, useknutý. Sympatická mi byla babička z Valašska.

30.08.2024 5 z 5

Stromy rostou do nebe Stromy rostou do nebe Jan Mareš

Knížku jsem četla, když jsem byla na základní škole, docela se mi tehdy líbila.

30.08.2024 4 z 5