jessie01 jessie01 komentáře u knih

Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

Ach...tato tetralogie ve mně bude doznívat ještě hodně dlouho. Jedny z nejlepších knih, co jsem četla. Tak mimořádný příběh, autorčin styl psaní je prostě dechberoucí. Postavy s vámi ožívají, a i když je občas nemůžete vystát, tak si je prostě zamilujete. Všechny! První tři díly jsem doplnila ještě seriálem, který je dle mého názoru taktéž skvěle zpracovaný (velmi chválím výběr herců a dokonalou hudbu), ale s celkovým obsahem knížek a všemi jejich myšlenkami se vyrovnat nemůže.

31.03.2022 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Tak krásný a neotřelý příběh s ještě zajímavějším koncem. Tomu by slušelo filmové zpracování, aby mohl zachytit jedinečnost a nespoutanost přírody i s hlavní hrdinkou v celé jejich kráse.

20.03.2021 5 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Na to jak mě bavila autorova prvotina, u které jsem se několikrát opravdu zasmála, tak tato kniha byla už jen slabým odvarem. Byla z ní hrozně cítit snaha pobavit za každou cenu, byť se úplně minula účinkem a spousta scén vyzněla spíše trapně.

07.10.2019 2 z 5

Závity ulit Závity ulit Martina Málková

Po knize jsem sáhla náhodně v knihovně, aniž bych si o ní něco předem zjistila a musím říct, že to byla trefa do černého. Tak lehce a přitom svižně napsaná. Moc pěkný příběh s milým koncem.

06.10.2019 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

S každou další knihou mě paní Mornštajnová dokazuje, že patří k našim nejlepším současným spisovatelkám. Dokáže výborně vykreslit různé povahy postav a to vše je podáno krásnou češtinou v zajímavém příběhu.

19.07.2019 5 z 5

Kniha mě příliš nenadchla. Do příběhu jsem se chvíli dostávala, nakonec se mi i vcelku líbil, až na ty kapitoly o minulosti, ty byly dost přetažené za vlasy a vůbec mě nebavily. Ale byla to aspoň změna od mých obvyklých knih.

13.07.2019 3 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Mám moc ráda knihy s ženskou hlavní postavou, která je silná a dokáže bojovat s nepřízní osudu ve složitých časech, a zachovat si svou hrdost a odvahu. Hezky napsané, přečetla jsem během dvou dnů. Moje druhá přečtená knížka od této autorky a určitě ne poslední.

03.07.2019 5 z 5

Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Knížka, která nutí přemýšlet. Příběhy, ve kterých byste se nechtěli ocitnout, ale stejně hltáte, jak dopadnou. Knížka, ve které jsou obyčejné rodinné vztahy popsané do neobyčejných rozměrů.

05.11.2018 5 z 5

Zloději času Zloději času Vítězslav Jareš

Čtivě napsané příběhy se skvělými pointami s nádechem mystična. I když tento styl nevyhledávám, kniha se mi velmi líbila :-)

10.09.2017 5 z 5

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Filmovou adaptaci jsem viděla asi 10x, je to moje srdcová záležitost. A knížka samozřejmě film předčila. Je zde více postav, prostor pro zajímavější děj. Obojí zachycuje stejnou atmosféru, film neopomíná podstatu příběhu, který je prostě úžasně zpracovaný, avšak na knihu nemá :-)

13.08.2017 5 z 5

Afrika, má láska Afrika, má láska Corinne Hofmann

Po přečtení všech dílů musím konstatovat, že autorka má můj velký obdiv. Ať už kvůli tomu, jaký život si před dvaceti lety vybrala a čemu všemu musela čelit, ale především kvůli své velkorysé a obětavé povaze a chuti pomáhat tam, kde je to nejvíce potřeba.

08.01.2017 4 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Parádní knížka, od které jsem se nemohla odtrhnout. Líbily se mi skvěle vykreslené charakteristiky postav a jejich vzájemné propojení. Občas usměvné, někdy k zamyšlení a jindy až k neuvěření, čeho jsou někteří lidé schopni.

05.01.2017 5 z 5

Chlapec a delfín Chlapec a delfín Denis Ronald Sherman

Překrásný příběh, na který budu ještě hodně dlouho vzpomínat...a představovat si, že neměl tak smutný konec.

24.11.2016 5 z 5

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Druhá kniha od této spisovatelky a určitě ne poslední. Příjemné čtení s napínavým závěrem.

08.11.2016 4 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Smekám před autorovým nadšením a odhodláním vydat se na náročnou cestu, a následně parádním zpracováním, u kterého jsem se několikrát srdečně zasmála a zároveň zamyslela nad jeho úvahami o životě, se kterými nejde jinak než souhlasit. Paráda Láďo, jen tak dál :-)

23.05.2016 5 z 5

Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Sonda do lidských duší ve skvělém příběhu s nečekaným rozuzlením ;-) Bravo, Agatho!

10.08.2015 5 z 5

Léto na Sicílii Léto na Sicílii Marlena de Blasi

Velmi čtivě napsaný příběh plný vůní, jídla, slunce a lásky.

29.07.2015 4 z 5

Skála Skála Peter May

Začátek měl trochu pomalejší rozjezd, ale velmi mě bavil nenápadný přechod z detektivní do psycholologické linie hlavních postav.

26.06.2015 4 z 5

Jindřich Veliký Jindřich Veliký Carolly Erickson

Zajímavě a čtivě napsaný příběh o jednom z nejznámějších anglických panovníků. Doporučuji pro všechny milovníky Tudorovců.

15.03.2015 5 z 5