JHoralka komentáře u knih
(SPOILER) Je to smutné, silné, znepokojivé a dech beroucí drama.
Žena jménem Blythe vypráví svůj životní příběh. Mluví o své dceři Violet a synu Samovi, o své matce Cecílii a své babičce Ettě.
A vlastně je to i příběh holčičky, která ovlivní životy dalších. Violet matku nesnáší a chce, aby už nebyla, a aby byla jenom se svým otcem.
Mě se kniha velmi líbila! Budu určitě doporučoval ostatním. A ten konec? Asi jsem ho čekala, ale chtěla bych vědět víc. Zajímá mě, co se tedy stalo a jak by to pokračovalo!
Krasné povídky. Nejvíce se mi asi líbila od Petry Soukupové (Vánočka), Petry Dvořákové (Bolesti) a Ondřeje Neffa (Dopis pro Ježíška).
První kniha od Kinga - na doporučení manžela a taky díky výzvě!
Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank - milá povídka, četla se mi hezky, ale je to možná i tím, že jsem několikrát viděla film (který se moc od povídky neliší, kromě barvy vlasů a pleti Reada). Vůbec jsem netušila, že film byl podle předlohy.
Nadaný žák - ufff to byla nejdelší povídka z knihy (přes 200 stran) a byla tedy chvílemi pro mne drsná. Na začátku jsem myslela, že tuším kam to bude pokračovat, no v půlce jsem zase byla v šoku, co se tam děje. A ten konec mě umlčel.
Tělo - tak tahle mě bavila nejméně. Hodně tam bylo popisů všeho. Ale je pěkná, nejvíc mě bavil závěr té povídky. Ty ostatní povídky mě bavily více.
Dýchací metoda - ta se mi velmi líbila - hlavně ta povídka, kterou vyprávěl doktor.
Krásná kniha. Dojemný příběh
Už jsem od Sparkse četla pár knížek a tohle je zatím ta NEJ pro mne.
Dal jsem ti ze sebe to nejlepší!
PS: Teď jsem si připomněla i film, ale knížka je prostě knížka. Ale film je samozřejmě krásný také.
Milá kniha, která se krásně četla super oddechovka
Protože já věřím, že je lepší být pravdomluvný, i když je to těžké. I když to lidi někdy nechtějí slyšet.
Krásné milé čtení na léto. Bylo to čtivé a moc se mi to líbilo. Určitě si od autorky přečtu další knihy.
(SPOILER) Kniha Manželovo tajemství se mi moc líbila. Nevím, zda se mi od autorky víc líbila tahle kniha nebo Sedmilhářky.
Tři ženy Tess, Cecilia a Rachel, kterým se životy trochu protnou … Tři ženy. Tři osudy. Tři Pandořiny skříňky.
Tess - zjistí tajemství svého manžela a pak má tajemství před svým manželem.
Cecilia - zjistí tajemství svého manžela a nesmí to tajemství vyzradit.
Rachel - nikdy nezjistí tajemství svého manžela, ale zjistí tajemství, kdo může za smrt její dcery.
“Nikdo z nás nemá tušení, jakými všemožnými směry se naše životy mohly ubírat a možná i ubírat měly. Nejspíš je to jen dobře. Některá tajemství by měla zůstat tajemstvím navěky.
Odpočítávač další skvělá knížka, která čekala už nějaký čas v knihovně.
Líbilo se mi prostředí podcastu, díky kterému byl příběh zajímavější.
Nemohla jsem se odtrhnout. Po dlouhé době skvělý thriller.
Doporučuji.
Musíme něco obětovat, musíme zatnout zuby, musíme riskovat. Čím výš chceme stoupat, tím víc musíme dávat.
Krásná kniha. Stejně milá jako Šlehačková oblaka.
Určitě si od autorky ráda přečtu další knihy, které jednou napíše.
Dotknout se kapky deště na jehličí, pohladit kůru stromu a poslouchat šumění listí - všichni to potřebujeme.
Krásná, jemná a obohacující kniha, která je plná myšlenek, ke kterým se chci časem zase vrátit (mám v knize dost lepíků).
Doporučuji!
Poznání nespočívá jen na pravdě, nýbrž i na omylu. - C. G. Jung
Velmi čtivá knížka.
Bezpečnost je v pořádku, ale nelíbí se mi ty myšlenky, že je nutné všechno vědět o všech a o všem ... Úplně z toho až mrazí.
Jde vidět, jak lehce lze zmanipulovat lidi.
Kniha super, doporučuji.
Bez dechu je upřímný a osobní román. Od této autorky jsem četla Všechny malé zázraky i Tíhu vesmíru. Ale tahle byla něčím jiná. Moc se mi líbila. Asi se mi líbila víc než ty předchozí
Vyberte si sami sebe. A pak jdete a napište svůj život.
Super thriller. Bylo to napínavé. Krátké kapitoly, takže jsem chtěla číst dál a dál
Super na zamyšlení, četla jsem od autora vše, takže zmíňky o knize Chatrč byly fajn
Krásná kniha. Film jsem neviděla, ale to mi vůbec nevadí. Kniha je stejně určitě lepší .
Tato kniha je pro mne jedna z TOP z těch, které jsme zatím četla.
Kniha se mi velice líbila, četla se úplně sama Je to svědectví autorky o tom, jak se učila zápasit s vlastním strachem a nedůvěrou.
Líbilo se mi třeba toto: “Víte proč vám strach vždy stojí za zády a šeptá vám do ucha hrozivé věci? Protože nechce, abyste se mu podívali do tváře. Ví totiž, že jakmile se k němu postavíte čelem, pochopíte, co před vámi tají. Zjistíte, že je to vlastně lhář.
nebo
“Je třeba pevně se přidržet jeho neochvějné lásky a čerpat z ní odvahu.
nebo
“Láska je radostná, strach je nešťastný.
nebo myšlenka od sv. Jana Pavla II.
“Ti, kdo upřímně říkají: ´Ježíši, důvěřuji ti´, najdou útěchu v každé úzkosti a strachu.
A mohla bych pokračovat... Mám v knize dost lepíků a doufám, že se k myšlenkám brzy vrátím.
Doporučuji
Krásná kniha a krásné myšlenky.
Vyplatilo se mi mít opět u Váchy lepítka při sobě.
Kniha se mi líbila. Konec knihy - nečekala jsem tento závěr.
Stephanie byla na můj vkus někdy až moc vlezlá a moc důvěřivá. Ke konci mi lezla už i na nervy. Ale bavily mě ty příspěvky na blog.
Střídání postav mi nevadilo. Bylo zajímavé vidět příběh z různých pohledů.
Viděla jsem i film (už pár let zpátky) a jenom náhodou jsem se někde dočetla, že je to podle knihy. Těším se, až si film znovu pustím, abych mohla porovnat jak moc se to liší od knihy.