Jiparis komentáře u knih
Zajímavý začátek. Jak může někdo zmizet po nehodě. Postupným odkrýváním je jasný motiv, za nímž stojí nešťastné dětství, chybějící empatie a zvrácené chování.
Zajímavé myšlenky o tom, jak se časem mění přátelství, uvědomování toho, co vlastně od života chceme.
Nadějná nová autorka mě příjemně překvapila. Zajímavý příběh, část s dívkami a závěr trochu nesrozumitelný.
Dvě paralelně se rozvíjející linie příběhů, kde dochází neustále ke zvratům a nic není jasné. Snad jen malé minus za zamlžený konec, ale i to udržuje napětí.
Zpočátku nic moc, ale jak se postupně vršily malé a velké lži, děj začínal být tajemný a zajímavý. Jak odlišné mohou být pohledy různých lidí na stejnou skutečnost a opět otázka, jak dobře známe své blízké a možná i sami sebe.
I mnoho let po válce vyplouvají na povrch zrůdné činy . Svérázný jazyk, trochu mě mátlo řešení dvou naprosto odlišných zločinů.
Hodně kruté smrti, které mají odčinit vlastní chyby a nečinnost v době, kdy to bylo třeba.
Netradiční přístup k vyšetřování zločinů s využitím znalostí magie se mi líbilo.Co se týče děje velmi slibný začátek se postupně rozvolňoval a konec byl dosti slabý.
Zajímavě zpracované osudy německých rodin v první polovině 20.století. Ukazuje se jaké problémy se se řešily mezi příbuznými ve vztahu k oficiální politice a že nic nebylo černobílé.
Silný příběh člověka ,který kvůli posedlosti vyšinutého člověka a zbabělosti, přijde téměř o vše v životě. Zajímavá je také linka vyšetřovatelů, kteří za sebou mají dětství plné zla.
Skvěle napsáno!
Některé náměty byly zajímavé, ale zdály se mi nedotažené v tom krátkém prostoru. Jak se příběhy prolínaly, trochu jsem se v ději ztrácela. Mnohem víc se mi líbí jeho předchozí romány, snad se k nim opět vrátí.
Být policistkou v LA v temných hodinách, musí být pěkně náročné. Má to spád, několik rovin děje a co mě bavilo, byly zmínky o dění v USA. Covid a omezení, útok na Kapitol.
Pěkně vykreslené postavy a prostředí, děj se ale vlekl a byl předvídatelný.
Neudělat nic, když se děje zlo, může mít nedozírné následky. Žít s pocitem viny může zničit celý život. Hrát hru na dokonalou rodinu a nebýt schopný z této frašky vystoupit. Taková spousta problémů nemohla skončit jinak než tragédií.
Tentokrát mi připadalo hledání předků trochu zmatené a rozvleklé.
Brutální zneužívání právního systému soudci, ohýbání zákonů a hlavně neomluvitelný zločin spáchaný rodiči na vlastním postiženém synovi. Mix zločinů, který působí až neuvěřitelně.
Pěkná letní detektivka. Napínavý příběh o nedokonalé policii propojený se životním příběhem dvou mladých žen.
Hledání zaslíbené země, lásky a snaha naplnit svůj život smysluplnou činností. Málo kladného, mnoho nesnází a tragédií, ale o tom je vlastně život. Spousta námětů k přemýšlení.
Skvěle napsaný příběh o tom, jak je možné obžalovat nevinného člověka ze zločinu a jak je těžké se očistit, když jsou ve hře vyšší zájmy.
Velmi dobrá detektivka, sousta děsivých momentů , čte se rychle.