Jiparis Jiparis komentáře u knih

Když zmizela Když zmizela Alex Dahl

Neobvyklé prostředí světa modelek a pozadí tohoto pohádkového povolání.

23.06.2024 4 z 5

Zabij mě znovu Zabij mě znovu Rachel Abbott

Tohle nebyl můj šálek čaje. Děj se mi zdál překombinovaný, jednání Maggie nedůvěryhodné.

17.06.2024 3 z 5

Milost, pane prezidente Milost, pane prezidente Josef Klíma

Skvěle a poutavě napsané úvahy o vině a trestu, kde nic není černobílé.

11.06.2024 5 z 5

Den popela Den popela Jean Christophe Grangé

S vypětím sil jsem dočetla, ale byla to hrozná slátanina. Policista, kterého nejvíce zajímají velká prsa kolegyně, je vulgární a tyká každému, spolu s poustevníkem, který se stal odborníkem na mytologii a fresky, policistka, která se opakovaně vrhá do jasných rizik, aby se z nich zázračně dostala, to na mě bylo moc.

09.01.2024 1 z 5

Když panda tančí Když panda tančí James Gould-Bourn

Námět zajímavý, jak najít cestu k synovi po smrti matky. Ale zvolené cesty jsou nevěrohodné.

31.12.2023 3 z 5

Kobra Kobra Deon Meyer

Tak tohle nebyl můj šálek čaje. Příliš mnoho špionů, motivů, geniální vědec, který svým výtvorem hýbe světem a vše ještě prolnuté nesrozumitelnou afrikánštinou.

24.12.2023 3 z 5

Kudy kráčel zločin Kudy kráčel zločin Hana Hlušičková

Smutné čtení o tom, kolik a jakých zločinců máme stále kolem sebe.

18.09.2023 4 z 5

Pohřběte své mrtvé Pohřběte své mrtvé Louise Penny

Asi půjdu proti proudu. Několik dějových linek bez začátku a konce mi neseděly. I když pátrání bylo celkem zajímavé, musela jsem se přemáhat, abych dočetla do konce.

06.09.2023 3 z 5

Temný den Temný den Hana Lajtkepová

Na prvotinu v oblasti krimi velmi zdařilé. Bylo to napínavé, děj sice občas předvídatelný, ale raduji se z další nadějné autorky.

19.03.2023 5 z 5

Mistr lopaty Mistr lopaty Varlam Šalamov

V současné době hodně aktuální. Po přečtení jsem si znovu uvědomila, že v Rusku je odedávna přítomna absence úcty k životu a čestnost. Naopak , co je stále platné je lhaní, krutost a absence normálních lidských hodnot.

18.04.2022

Jako bych žila dva životy Jako bych žila dva životy Milan Ohnisko

Zajímavá, složitá osobnost s originálními myšlenkami a hloubkou.

17.02.2022 4 z 5

Hovory s doktory II Hovory s doktory II Barbara Nesvadbová

Některé postřehy a otázky byly zajímavé.

01.12.2021 3 z 5

Černý sršeň Černý sršeň Rob Sinclair

Prostředí mexických kartelů, obchodníků s drogami a zbraněmi, stejně jako hrátky různých výzvědných služeb, nejsou můj šálek čaje. Přesto musím konstatovat, že je to napínavé a dobře napsané.

29.12.2020 4 z 5

Patříš mi Patříš mi Mark Tilbury

Zdlouhavý , rozvleklý příběh o kruté šikaně. Nepřesvědčila mě bezmocnost zúčastněných a musela jsem se hodně přemáhat, abych knihu dočetla.

04.03.2020 3 z 5

Hranice odvahy Hranice odvahy Patricia MacDonald

Skvela detektivka,plna zvratu,velmi dobre se cte.Problematicky dospivajici syn a dvojnasobna tragedie v rodine, ktera ma svoje temna tajemstvi.

09.08.2019 5 z 5

Hladový duch Hladový duch Louise Penny

Kdo ma hodne, chce jeste vic a stale hladovi...Pribeh plny mystiky, naznaku a versu k zamysleni a navic ceska stopa, ikdyz podle me trochu pritazena za vlasy.

25.07.2019 4 z 5

Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Predstava provadene lobotomie mi byla tak neprijemna, ze jsem si pribeh nemohla plne uzit.

11.07.2019 4 z 5

Špionova dcera Špionova dcera Adam Brookes

Nakonec jsem dočetla až do konce, ale tohle nebyl můj šálek čaje.

07.06.2019 3 z 5

Podivná holka Podivná holka Jenny Blackhurst

Zajímavý pohled na problematiku pěstounství z obou stran s nečekaným závěrem.

05.06.2019 4 z 5

Zjizvená tvář Zjizvená tvář Stuart MacBride

Slušná detektivka, v první části trochu rozvleklá, na mé gusto se příliš řešily osobní problémy na pracovišti. Také mi vadil supersprostý jazyk Steelové.

06.05.2019 4 z 5