jiri4861 | Komentáře u knih | Databáze knih

jiri4861 jiri4861 komentáře u knih

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Krásná kniha, která mě donutila zamyslet se nad tím, že problémy dnešní populace jsou malicherné oproti situace za války.

02.11.2019 5 z 5

Hordubal Hordubal Karel Čapek

Moc krásné. Juraje mi bylo líto.

14.06.2024 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Na Pomezí sci-fi a hororu, doufám že nikdy lidstvo nedospěje do situace že se budou muset porcovat lidská těla.

30.03.2024 5 z 5

Dost dobře nenormální Dost dobře nenormální Denise Linke

Krásné, děkuju za tuhle knihu. Každý žijeme se svými démony více či méně, jsem vděčný za tuhle knihu i za její autorku. Spousta dětí nebo lidí co mají autismus (zvlášť pak i mentální retardací) bohužel nemají to štěstí být tak inteligentní aby popsali, co cítí. U Denise je super že popisuje své pocity i přes to břímě které nosí.

10.02.2024 5 z 5

Bude to bolet, doktore? Bude to bolet, doktore? Adam Kay

Za mě super a oceňuji i vysvětlivky na koncích kapitol. Lékařů a pečovatelů bychom si měli vážit především.

22.09.2021 4 z 5

Christiane F.: Můj druhý život Christiane F.: Můj druhý život Christiane F. (p)

Dávám tři hvězdy, neoslovilo mě to tolik jako My děti ze stanice Zoo, ale kdo chce mít ucelenou představu o životě Christiane, ať si knihu určitě přečte.

30.08.2020 3 z 5

Nespavost Nespavost Stephen King

Knihu jsem sice nečetl, ale poslouchal v audioverzi, nikterak to však nevadilo. Do příběhu jsem se rychle vžil. Tahle knížka byla první od Stephena Kinga co jsem četl a můžu s určitostí říct, že ne poslední.

26.01.2019 5 z 5

Doupě Doupě Jakuba Katalpa (p)

Neřekl bych, že kniha je vyloženě pro ženy. Napsaná sice ženou, s velkým důrazem na vztahy. Na tuto knihu jsem se chystal dlouho a neliruji. Napínavé až do konce.

27.10.2024 5 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Celkem zklamání, příběh nic moc. Moc mě to neumrtvilo.

01.09.2022 2 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Super, je v tom jeho vyprávění kouzlo. Díky knihám pana Zibury nepřestávám věřit v lidskost.

24.04.2022 5 z 5

Pokušení být šťastní Pokušení být šťastní Lorenzo Marone

Posloucháno jako audiokniha po čas Vánočních svátků. Opět se potvrdilo nepsané pravidlo: Komu není rady, tomu není pomoci. Sváteční čtení to asi není, ale nevadí. Nicméně, že by mě to nějak příliš nadchlo, se také říct nedá.

27.12.2021 3 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane F. (p)

V knize je oproti filmu spousta dějových linek. Film jsem viděl dřív, než četl knihu, ale kniha, jak už to tak bývá, předčila film. Doporučuji.

24.06.2020 5 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Terapeut hrající si na detektiva, asi jsem čekal trochu víc.

15.03.2024 3 z 5

Christina Christina Stephen King

Super, za mě jedna z těch lepších, co King napsal. Dalo se do toho krásně vžít, vraždící auto je prostě dost dobrý motiv pro horor.

21.02.2024 5 z 5

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

(SPOILER) Ne nadarmo se tomu říká psychologický román, zvolil jsem raději knihu než filmové zpracování. Štefka chce zoufale dítě ale od nevěrníka Maliny se jí ho nedostává.

28.01.2024 5 z 5

Pan Ječmínek aneb Paměti pijákovy Pan Ječmínek aneb Paměti pijákovy Jack London

Kniha, na kterou jsem se hodně těšil a dokonce jsem si ji koupil. Z knihy jsem přečetl asi prvních 50 stránek a pak jsem sáhl po elektronické verzi takže v podstatě můžu hodnotit knihu pod názvem Démon alkohol. Nemůžu se zbavit pocitu, že autor se strašně opakoval. Trochu nechápu, proč je kniha tak dlouhá. Je psaná formou deníku a neustále opakování je až příliš patrné. Tři hvězdičky dávám spíš z empatie

26.06.2022 3 z 5

Svatební cesta do Jiljí Svatební cesta do Jiljí Miroslav Skála

Příjemné letní čtení.

24.06.2022 3 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Něco mezi paranormálním příběhem, kriminálkou a červenou knihovnou. Moje kamarádka Renata by určitě napsala lepší horor.

17.06.2022 3 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Super, a v té době to muselo vyžadovat i dostatek odvahy.

18.03.2022 5 z 5

Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Zajímavé čtení, oceňuji autorku, že do této země jela dobrovolně.

30.09.2021 5 z 5