jiri77 komentáře u knih
Podle hodnocení jsem čekal nějakou hrůzu, která se naštěstí nekonala. Jasně , není to poezie, která by mě nějak silně chytila, ale dalo se to číst.
Já teda nevím, ale tahle povídková kniha mě naprosto zklamala. S politováním musím říci, že mě nebavilo číst ani povídky mých oblíbených autorů. Zatím nejhorší z edice ,,Česká povídka''.
Kniha je určená pro děti, ale i tak mě kniha pobavila a mírně poučila o zraku. Doporučuji.
Velmi dobrá kniha, která čtenáře provede světem citátu a to na téma: o lásce, o přátelství, o štěstí, o času, o smrti, o moudrosti a o pravdě. S knihou jsem velmi spokojen ,můžu v ní neustále listovat a seznamovat se s citáty slavných lidí. Doporučuji.
Podle hodnocení jsem čekal velkou nudu ,kterou občas naruší čtivější část. Nakonec to nebyla taková hrůza a kniha se mi četla celkem dobře, chvílemi jsem se i pousmál. Celkově to není špatné ,ale na druhou stranu jsem čekal krapet něco jiného.
S politováním musím říci ,že tento díl je horší něž předchozí. Povídky se mi vůbec nelíbily, zachránil to jen Jiří Hájíček s povídkou ,,Anděl na půdě''.
Kniha mě bavila a po delší době jsem si něco přečetl z oblasti záhad. Kniha se čte dobře, akorát co bych vytknul, jsou chybějící mapy a možná by to chtělo i více fotografií.
Některé povídky mě zaujaly, některé o něco méně. Celkově se mi nejvíce líbily povídky od Aleny Mornštajnové a Petry Dvořákové.
Já půjdu asi proti proudu ,ale mě knížka hodně pobavila a musel jsem se i nahlas zasmát. Vše lidské je přirozené, tak proč před tím zavírat oči (nebo si držet nos) :-) .
Velmi dobře napsané a hlavně vtipné ,plus koláže ,které knížku krásně doplňují. Několikrát jsem se zasmál i nahlas. Knihu jsem zakoupil za pár korunek ve výprodeji, jde vidět ,že i tam se dají najít dobré knihy ke čtení.
Netradiční bajky ,které jsou jak vtipné ,tak některé i smutné, přesto všechny zanechají nějaké to poučení.
Hodně náročné ale přesto velmi dobré čtení. Japonská detektivka při které jsem se musel velmi soustředit a číst někdy i odstavce a stránky znovu, abych se trochu zorientoval. Nakonec jsem s knihou spokojen ,a jsem rád ,za čas strávený v její společnosti.
Krásný soubor básniček, který je rozdělen na šest částí - Pruhovaný kůň, U nás doma, Zahraniční hosté, Putování po zemi České, Hádanky a Poklady na půdě.
Nádherné čtení plné krásné literatury a myšlenek. Takové knihy si prostě musíte vychutnávat ,slůvko od slůvka.
Zajímavá kniha o breberkách ,co máme ve střevě a jak ovlivňují naše zdravíčko. Kniha je vyprávěna pomocí příběhu ,aby ho lépe strávili i děti. Lehce stravitelné a přesto poučné.
Čtení básní z této sbírky mě hodně bavilo. Dýchala z nich naprostá přirozenost každodenních prožitků, a to jak v lásce ,tak i v životních situacích.
...
Nynější žena, co já v klidu tučním,
v oborech věd a práce působí.
Co naplat! Učím se ted' pracím ručním:
vyšívat, vařit a mýt nádobí.
Chot' poslušný a věrný budu. Škoda,
že muž dnes přec jen rodit nemůže!
Doufám však, že i to se časem poddá.
Ach, vemte si mne, slečno, za muře...
Na jednu stranu se mi to líbilo hodně ,a na druhou stranu se našlo i něco,co mi zas tak úplně nesedlo. Celkově mě ale sbírka bavila.
Nejvíce se mi líbila báseň ,, Poslední dny mladého sebevraha '',která je pro mě naprosto to nejlepší ,co jsem od Bukowského četl.
Kniha mě hodně bavila a to i díky tomu ,že se příběh odehrává v Polsku osmdesátých let, plus homosexualita hlavního hrdiny příběhu dodává na zajímavosti. Hodně dobrý debut.
Mě se to líbilo hodně ,akorát mě vadil hodně odfláknutý konec příběhu. Jinak mě kniha bavila a pomohla mi ,alespoň trochu nakouknout na kleptomanii.
Z knihy jsem už vyzkoušel hodně receptů a jsem naprosto spokojen. Recepty jsou popsány srozumitelně, s touhle knihou se mi velmi dobře vaří. Jóó, polévka je grunt!