jiri77 jiri77 komentáře u knih

Mazací tramvaj Mazací tramvaj Magda Stachula

Naprosto skvělé čtení. Moc se mi líbí styl jakým je kniha napsaná ,díky které se lépe odkrývají psychologické rysy postav, hlavně nedorozumění manželů, díky tomu ,že spolu málo komunikují. O mazací tramvaji jsem nikdy neslyšel ,a díky nějakému psychothrilleru jsem se o ní dozvěděl. Kniha mě držela v napětí ,až do konce.
Dlouho se mi nestalo ,aby mi bylo líto záporné postavy ,co se mi u téhle knihy stalo na konci příběhu.

23.04.2018 5 z 5

Ke dnu Ke dnu Anna Bolavá (p)

Konec listopadu a začátek adventu a všude přítomná mlha,které přivodí tu správnou ponurejší atmosféru. Každá postava a postavička si prožívá svůj vnitřní boj. Autorka skvěle popisuje postavy i prostředí. Kniha mi naprosto sedla.

13.03.2018 5 z 5

Sofiin svět Sofiin svět Jostein Gaarder

Kniha mě velmi bavila a pomocí ní jsem nakoukl pod pokličku základům filozofie. Ideální čtení pro všechny ,co se s filozofii ještě moc nesetkali.

12.08.2017 4 z 5

Opozdilec Opozdilec Dimitri Verhulst

Příběh mi ze začátku přišel celkem vtipný a párkrát jsem se zasmál i hlasitě ale ke konci knihy už čtenář pociťuje i jistou nemohoucnost člověka ,kterého všichni postupně opouští. Velmi kvalitní čtení plné cynismu a černého humoru. Rozhodně doporučuji !!!

30.04.2017 5 z 5

Účinný lék Účinný lék Arthur Hailey

Výborné čtení které zavede čtenáře do odvětví farmaceutického koncernu. Přesto že se děj knihy odehrává převážně v 60 a 70 letech minulého století, na aktuálnosti příběhu to moc neubere. Moc se mi líbilo jak autor skvěle popsal prostředí farmaceutického průmyslu. Opravdu skvělé čtení které mohu za sebe doporučit.

19.10.2016 5 z 5

Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Napínavé a svižné čtení. Autor skvěle nakousl téma nedobrovolného dárcovství orgánů. Příběh je podaný opravdu reálně ,až z toho mrazí,doufám že zůstane jen Sci-fi románem. Rozhoně kniha ,která stojí za přečtení i když se mi zdálo že pro náctileté bude přijatelnější než pro starší ,co se naštěstí u mne nekonalo.

14.08.2016 5 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Příběh ,kde kulatý nesmysl a mezilidské vztahy ,naplní každou stránku tohoto příjemného čtení. Kniha se mi líbila a určitě si přečtu i jiné od tohoto autora.

04.08.2016 4 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Krásné čtení o obyčejném studentovi ,který hledá sám sebe,prožívá první lásky a tragédie.

,,Jako by sis vyjel za nádherného dne na vyjížd'ku po krásném jezeře.Najednou nevíš,jestli je krásnější jezero,po kterém pluješ,nebo obloha nad tebou. ''

Moc krásná kniha.

25.06.2016 5 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Každý z nás někdy v životě tápal jako Holden ,a hledal ,co je smyslem života a jak se zařadit do společnosti. Kniha mě velmi bavila. ,,Holden byl jednou v každém z nás''. Mistrovské dílo.

28.02.2016 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Čtení téhle knihy jsem si přímo užíval,podle mě jedna z nejlepších z celé série. Napínavý příběh se skvělou thrillerovou atmosférou. Erikovi a Joonovi jsem držel pěsti až do konce příběhu. Kniha naprosto splnila mé očekávání.

29.05.2015 5 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Kniha mě velmi bavila a z příběhu jsem přímo nadšen,jedna z nejlepších knih které jsem četl. Moc se mi líbilo jak dokázal autor skvěle popsat chod léčebny které ,,šéfuje' Velká sestra Ratchedová a hlavně charaktery všech postav. Rozhodně si ještě něco od K.Keseye přečtu.

08.03.2014 5 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Opět skvělé oddechové čtení,které je ještě obohaceno postřehy o umění a památkách Florencie,Benátek a Istanbulu.Kniha mě velmi bavila .Inferno splnilo mé očekávání a je podle mě nejlepší Brownova kniha.

24.01.2014 5 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Pro mě zatím nejlepší kniha od této manželské dvojice.Svědkyně ohně je dobře čtivá,napínavá kniha která nepustí.

19.10.2013 4 z 5

Toulavý autobus Toulavý autobus John Steinbeck

Další Steinbeckova nádherně napsaná knížka,jak dokázal mistrně popsat postavy a krajinu je prostě úchvatné.

24.06.2013 5 z 5

Pláň Tortilla / Na plechárně Pláň Tortilla / Na plechárně John Steinbeck

Nádherně napsané novely s ironickým humorem mě úplně dostaly,určitě se ke knize někdy vrátím.

31.05.2013 5 z 5

Mimozemšťané - Odhalení největšího světového tajemství Mimozemšťané - Odhalení největšího světového tajemství Steven M. Greer

Hodně zajímavá kniha na téma mimozemšťané ,utajování jejich existence a možnosti technologií, které by lidstvo mohlo získat. Kniha je hodně postavena na výpovědi svědků, některé výpovědi jsou opravdu ohromující až znepokojující. Doporučuji všem k přečtení, at' si každý udělá svůj vlastní úsudek.

03.01.2025 4.5 z 5

Mikroskopická monstra Mikroskopická monstra Nick Arnold

Srozumitelně a s humorem podané téma mikrosvěta. Tahle série se mi začíná líbit, je to sice pro mládež, ale i dospělý čtenář se muže něco dozvědět nenásilnou formou.

17.12.2024 4 z 5

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Kniha se mi moc líbila, od autorky jsem už něco četl ,opět naprostá spokojenost. Kniha mě bavila a udržovala mě v napětí ,jak to asi dopadne. Překvapivý konec. Hodnotím plným počtem hvězd.

26.11.2024 5 z 5

Doživotí Doživotí Martin Jun

Kniha která mě na jednu stranu pobavila a na druhou stranu mě nudila. Hodně se mi líbila dějová linka Michala ,a nebyla špatná ani Anna. Na druhou stanu linka s K. mi vůbec nesedla a vůbec mě nebavila. Celkově za mě 50 %.

02.07.2021 3 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Tak tohle mě vůbec nebavilo a do čtení jsem se musel neustále nutit. Čekal jsem něco jiného a ne zbojnickou romantiku.

23.04.2021 1 z 5