jiri77 komentáře u knih
Velmi krásný a zajímavý grafický román o geniálním fyzikovi. Kniha nabízí základní informace o Hawkingově životě a práci ,a navíc čtenáři předloží základy o fyzice a kosmologii.
Pro všechny co mají rádi vědu v zjednodušené formě ,mohu knihu jen doporučit.
Krásné básničky a říkadla s ilustracemi ,které určitě potěší každého, bez ohledu věku čtenáře.
Jednoduše a stručně napsané dějiny Evropy, podané formou komiksu. Kniha určitě pobaví a čtenář se něco i přiučí. Jen co se mi nelíbilo ,byl výběr více ilustrátorů, Nějak mi to nešlo dohromady. Myslím si ,že knihu mohl ilustrovat jeden umělec a knize by to vůbec neuškodilo (ale to bude možná, jen můj pohled). Například ilustrace k antice a pozdnímu věku -20 století, se mi moc nelíbily a pokazilo mi to celkový dojem z knihy.
Krásné i když někdy složitější na pochopení ale celkově je kniha takovým pohlazením po duši, plus hezké ilustrace.
Váhy
Ticho na přesných vahách váží
co lásce bylo a co jest
na jedné misce lidská touha
ta druhá zbývá pro bolest
Básnická sbírka ,která je protkaná přírodou a lidskými pocity. Chvílemi hodně náročné na pochopení ( možná jen pro mě :-) ). Ze sbírky mě nejvíce zaujaly - Černý bez, Planý pelyněk, Osud, Životopisy, Odjíždím vlastně já, Odbočka z dálnice, Zatím a Plátno.
Planý Pelyněk
Upřímná duše polosmetišt'. Pokud vím,
nemá ho nikdo v erbu,
je však vznešenější
než heraldické lilie: po staletí se snaží
o jedno jediné-odstříbřit zoufalství.
Kniha čtenáři jasně ukazuje nacistickou propagandu bez obalu.
Kniha je podána z pohledu různých nacistů jako např: J.Goebbels, A.Speer, O.Dieteich a dalších, kteří popisují Adolfa Hitlera v těch nejlepších ryzích vlastnostech ,takže si čtenář může udělat jasnou představu o tehdejší době a propagandě. V knize je i hodně fotografií ,které též hodně pomohly tehdejší propagandě a formovat mysl tehdejších Němců.
Na knihu jsem se těšil i díky kladným komentářům ,ale opak byl pravdou. Kniha vůbec nesplnila mé očekávání, zbytečně natáhnutý děj a hlavně ''terminátor'' inspektorka Colomba, to už bylo trochu moc. Dlouho jsem nečetl takhle nadsazenou knihu, přesto jsem to dočetl celé a tím skončilo mé čtrnáctidenní trápení. Promiňte ,ale toto opravdu ne.
Hodně dobrá kniha, která se čte sama. Trochu mi to připomnělo Silent Hill, ale ve slabším provedení, přesto napětí a atmosféra příběhu je hodně dobrá. Pro mě milé překvapení ,s knihou jsem byl naprosto spokojen.
Hodně dobrý psychologický román. Hlavní hrdinka se ztěžka vyrovnává ze ztráty svého otce. Po příjezdu domů vzpomínky ožívají a postupně se snaží se ztrátou vyrovnat.
Autorka skvěle popsala myšlenky a pocity hlavní postavy ,a navodila i celkově ponurejší ,až depresivní atmosféru knihy.
,, ... život je ein Augenblick ,jeho jediným pravidlem je nepravidelnost, události kolem nás plynou, zatímco si namlouváme ,že je jednoho dne ovládneme''
Pohodová oddychovka ,která se celkem lehce čte a nemusí se u čtení tolik přemýšlet. Příběh mě celkem bavil ,a nejvíce se mi na příběhu líbilo,jak spolubydlící komunikují pomocí vzkazů.
Ten konec se mi chvílemi zdál ,až moc přeslazený.
Po přečtení této knihy ,koukám jak blázen, co se dá v jedné knize všechno spojit.
Musím přiznat ,že mi čtení dalo teda hodně zabrat ,hlavně ta čtvrtá kniha pro mě byla nekonečná. Naopak první a pátá kniha ,byla pro mě naprostá pecka. Kdo touží po kvalitním čtení ,mohu tuhle knihu doporučit ,jen at' se čtenář připraví na knihu u které se musí opravdu hodně soustředit ale stojí to za to.
Velmi nepřehledné a nezáživné. Kniha mě vůbec nebavila. Chvíli po přečtení,jsem už ani nevěděl o čem byla. Kniha vůbec nesplnila ,co jsem od ní očekával a určitě už nebudu v dalších pokračovat. Jednu hvězdu jen za to,že jsem to dočetl do konce.
Krásně odlehčená filozofie s prvky humoru a životních mouder. Lehké odpočinkové čtení ,u kterého si čtenář opravdu odpočine.
Kniha která je napsaná v osmnáctém století ale styl psaní jako by odpovídal dnešní době , příběh se čte celkově velmi dobře. Gotický román se vším všudy a se skvělou tajemnou atmosférou.
Koho zajímá život Johanna Sebastiana Bacha ,nebo má rád knihy o hudbě ,tak je tahle kniha, určitě to pravé. Kniha obsahuje životopis i podrobnější pohled na mistrovo dílo a jeho ovlivnění dalších skladatelů a vývoje hudby.
Velmi zdařile popsaný souboj námořníků se severskou přírodou. Z knihy jsem přímo cítil zimu a námrazu. Islandská literatura mě začíná hodně bavit.
Milé překvapení,kniha určená spíše pro ženy ale najde se v ní hodně veršů popisující životní postřehy k zamyšlení.
Opět skvělý Ian McEwan a jeho dokonalý pohled na mezilidské vztahy. Autor jedinečně popsal střet dvou mladých lidí. Následky jejích rozhodnutí,nedorozumění a co je k tomu vedlo.Skvělá kniha.
Kniha mě hodně bavila a líbilo se mi, jak autorka vše točí kolem ledu v různých podobách a převádí zamrzání i na mezilidské vztahy. Hlavně ,asi každý ,si vykoná tu pravou polární výpravu, sám v sobě samém. Moc mě zaujali i postřehy o dobývání pólů a různé poznatky o sněhových vločkách, ledovcích a polárním kruhu.
Z knihy na mě dýchla atmosféra Budapešti třicátých let minulého století. Skvěle popsané prostředí ,vesměs zatažené a mlhavé počasí, nastíní čtenáři příběh s novinářem Gordonem ,který odkrývá příčiny smrti jedné dívky. Kniha splnila mé očekávání.