Jíťa komentáře u knih
Trochu zbytečné pokračování. Natahování válečných akcí, které jsou psány stále podle stejného schématu...zklamání.
Velmi vtipná záležitost, pár příběhů bylo také namluveno na audio Martinem Dejdarem naprosto senzačním způsobem.
Vynikající román, samozřejmě. Ovšem poté, co jsem přečetla Pána much, na tuto verneovku pohlížím z trochu jiné stránky:)
Balzacova díla, ač by se to mohlo zdát divné, mají pro čtenáře jednu velkou výhodu. Popisují život takový jaký je (nebo byl), na nic si nehrají, nenajdete v nich žádnou abstrakci ani skryté významy. Tak, jak to autor cítí, tak také píše. Takže navzdory tomu, že jde převážně o tragické příběhy, se Balzacovy knihy docela dobře čtou a pokud si potřebujete oddechnout od náročného pozornost vyžadujícího díla, nakoukněte do ponurého světa realistické literatury:)
Tahle kniha je fakt na merde. Styl pokleslého humoru, který mi byl neustále vnucován, mě vůbec neoslovil a ani moudra autora mi nic nedala. Ale na ten podpal by se kniha možná i dala použít.
Dobře napsaná kniha, ale pokud se chcete dozvědět víc o lidech s autismem, raději zvolte nějakou odbornou literaturu nebo třebas Nikdo nikde od Donny Williams.
Ne moc zajímavý příběh bych přetrpěla, ale nemůžu přejít slohovou podobu knihy. Počítám, že takhle uboze napsanou knihu už jsem hodně dlouho nečetla.
Ačkoli mě některé povídky příliš neoslovily, tento soubor je docela zajímavou sondou do žánru japonských detektivek, který u nás není, myslím, příliš známý.
Tak toto jsem nečekala, vážně to předčilo všechna má očekávání. Trocha sci-fi, trocha orwellovského patosu, trocha psychologie....ovšem s polohappyendem, ale co, i tak výborná povídka, kterou přečtete za pár hodin a možná ve vás i něco zanechá:)
Jak já mám toho Doylea ráda! Skvěle napsané příběhy, které nenudí a nejsou přehlceny zbytečnými popisy, takže svoji dávku dostává i moje fantazie, bezvadné.
Literatura je hlavně o tom, aby se autor vypsal ze svých pocitů. Co na tom, že jsou tyto pocity plné zmaru, neštěstí a sebelítosti. Pokud se autorovi uleví, tak proč ne? A pokud se to líbí i dalším lidem, tak tím líp.
Nadčasová myšlenka, která naláká spoustu čtenářů, ale jinak nic moc. Idiot je stokrát lepší.
Ó jak dobrého a hodného panovníka to měli...jen občas nechal pověsit pár holičů, jinak nic :D
Tahle kritika smetánky 18. st. není vůbec špatná. Forma dopisů jí dodává na zajímavosti a udržuje pozornost. Jen si nejsem jistá, jestli mě víc vytáčela markýza a Valmont nebo ta naivní slečinka, která byla chuděra podvedena proradným vikomtem. Každopádně moment, kdy se oba hlavní intrikáni zapletou do vlastních intrik, je ukázkový :D
Tahle knížka mi moc nesedla. Je sice plná symboliky a jakéhosi poselství, ale pokud autor toto poselství opakuje téměř na každé stránce od začátku do konce, tak mě to časem docela nudí. Hlavního hrdinu jsem navíc nemohla vystát. Na několikastránkovou esej dobrý, ale na celou knihu nee.