jockel jockel komentáře u knih

Oslnivá čepel Oslnivá čepel Brent Weeks

Čtivé, dějové linie dobře rozehrané. Jen mě z děje vytrhne občasná dlouhá popisná pasáž něčeho/někoho.

16.04.2019 5 z 5

Černý arcimág Černý arcimág Brent Weeks

Na to, jak je kniha tlustá (500 stran) se čte dobře. Akce, sem tam nějaký nečekaný dějový zvrat. Jsem spokojený a kouknu po dalším dílu.

01.04.2019 4 z 5

Hledání smrti Hledání smrti Miroslav Žamboch

Tak nevím. Je to kniha povídek, nebo román. Kniha je čtivě napsaná, ale zdá se mi, že nemá ten správný drive. Dojmy mám rozporuplné.

18.03.2019 3 z 5

Štěňata vlků Štěňata vlků Jaroslav Mostecký

Souhlasím s Turloghem.

11.03.2019 3 z 5

Ledová citadela Ledová citadela Pavel Korněv

Hlavní hrdina (Led) ze čtyř pokračování v knize není, zato v ní je mrtvej pyromant a odstřelovačka ze čtyřky. Taková slabší jednička. Je to už taková nastavovaná kaše.

11.03.2019 3 z 5

Temné poledne Temné poledne Pavel Korněv

Horší než jednička, lepší než dvojka.

20.02.2019 3 z 5

Okovy války Okovy války Larry Correia

Čtivé až do konce.

12.02.2019 5 z 5

Magické pouto Magické pouto Larry Correia

Dovolil bych si k hodnocení vypůjčit název pořadu pana Donutila. „Pořád se něco děje.“

04.02.2019 5 z 5

Drsná magie Drsná magie Larry Correia

Dobrá čtivá oddechovka. Mile mě překvapilo, že se hrdinové nechovají jako banda natvrdlých hlupáků, nebo naopak suveréni, kterým všechno vychází. Má to styl.

27.01.2019 5 z 5

Kouř a zrcadla Kouř a zrcadla Neil Gaiman

Povídkové knihy moc nemusím, ale Gaiman je můj oblíbený autor, tak jsem ji přečetl. Některé povídky se mi líbily více (Rytířství, Mikuláš byl, Trolí most, …), některé méně.

20.01.2019 4 z 5

Cabal - noční rasa Cabal - noční rasa Clive Barker

Četla se rychle a dobře. Sex se zombíkem je pro mě dost ujetý, ale chápu, že američani ho v knize mít musí.

05.01.2019 3 z 5

Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Taková jednoduchá rychločetba.

16.11.2018 4 z 5

Made in Sweden Made in Sweden Anders Roslund

Trošku místy zdlouhavé, ale zajímavá rodina.

16.11.2018 4 z 5

Nemrtvá inkvizice Nemrtvá inkvizice Jan Urban

Kniha se četla dobře, ale zklamala mě. Přijde mi to taková nastavovaná kaše. Eliška-hloupý sobec, Vyvyan - za každou cenu trapně „vtipný“.

23.10.2018 3 z 5

Zóna nebezpečí Zóna nebezpečí Jeremy Robinson

Čtvrtou hvězdu dávám za to, že se kniha dobře četla. Jinak klasická američtina-šíření míru pomocí zbraní nejraději po celém světě.

15.10.2018 4 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Na rozdíl od jiných detektivek se mi líbily dobře rozepsané charaktery detektivů. Jinak nic výjimečného. Spíš naopak.

12.10.2018 3 z 5

Maso od šibenice Maso od šibenice Petr Hudský

Jednoduchá, čtivá kniha na pár hodin. Nic na přemýšlení. Svůj účel splnila.

08.10.2018 4 z 5

Archivář Archivář Jaroslav Mostecký

Už jsem od Jaroslava cosi četl a nebylo to nic moc. Tahle kniha mě příjemně překvapila. Doporučuji.

07.10.2018 4 z 5

Rok Havrana Rok Havrana Vladimír Šlechta

Čtivé. Lmslaver hodnotil za mě. Palec.

22.09.2018

Stráž proti potupě Stráž proti potupě Simon R. Green