Johny_H. komentáře u knih
Nádherná čtivá knížka. kdo má rád nahlédnutí do lidské mysli si tuto knihu opravdu užije.
Jde o hůře čtenou knihu vzhledem k jejímu věku. Doporučuji spíše pro snazší pochopení poslech Audioknihy. I přesto je to má nejoblíbenější kniha a doporučuji naprosto všem. Možná zážitek přebije Cyrano kterého se také do dvou týdnů chystám číst. A i když jsem ho viděl na divadle 3 krát a nespočetněkrát jako film nepřikládám tomu moc šancí jelikož toto je opravdu knižní skvost a za mě by to mělo být povinné na škole jelikož ta hluboká myšlenka je skutečně něco. Právem patří mezi knihy které doporučuji a kdyby byla možnost dám jí vyšší hodnocení. Přes kostrbaté čtení které je způsobeno generačním rozdílem je tato kniha opravdu vynikající.
Celkově to bylo velmi slušné. Ano byl zde povídky úplně mimo například krev ve městě a pak zde byly skvosty jako Adresát nezastižen a Lízátkománie. Celkově musím říci, že jsem si to užil. Je pravda, že zde bylo i pár povídek, které neseděli do tohoto okrajového žánru. Takže kdybych to měl hodnotit podle toho bylo by to razantně horší. Nic méně i ty povídky se dost povedly například Smrt je důsledek života.
Začátek je trošku složitější a v první půlce je složité se neztratit. Nic méně druhá polovina je naprosto perfektní a musím říci, že tato kniha byla zatím nejlepší.
Mám příběh o Draculovi velice rád a tak jsem si toto nemohl nechat ujít. Přečetl jsem si dějovou linku za Draculu ano poprvé jsem zemřel hned na začátku, ale po druhé jsem to dotáhl do konce. První zkušenost z knihou tohoto typu, ale vzhledem k tématu nemohla u mě chybět. Nechci si tento bohatý svět vyplýtvat a tak si příští podzim z chutí dám další postavu.
Tak poslední díl. Jediná škoda je, že nebyl zařazen do původní 5 dílné série, ale vydán takto samostatně mimo. Jinak naprostá paráda a nejlepší díl. Dobře zapamatovatelné postavy i soudní pře, které byly zajímavé.
Druhý díl byl možná o něco přehlednější než první. Nic méně stále mám osobně problémy se v některých postavách orientovat. Nejvíce se mi zde líbí popis bitev které jsou opravdu živé. Musím si na příští díl udělat záložku se jmény pro snazší orientaci. Na pět to není, ale krásné 4 si zaslouží.
Tak toto je opravdu dost dobrý. Jo chvíli jsem si říkal to si z nás dělá srandu to je jako řešení to co mě napadlo prakticky na začátku. No a ono ne a pak se to celé ještě pěkně zkomplikuje. Zajímavý nápad a moc dobré zpracování za které nemůžu udělit nic jiného než 5/5. Mě to baví uvidíme kolik dílů vydá, ale aspoň pět by si to zasloužilo.
Pět hvězd si tato kniha zaslouží. Nic méně mám raději jiné příběhy s Batmanem ono by to bylo možná o dost lepší, ale vydání co se mi dostalo do ruky z naší knihovny obsahuje myšlenky Batmana tak hloupím fontem a malým písmem, že jsem jen odhadoval co by tam asi mohlo být za písmena a to zážitek ruší a opravdu nevím proč to někteří vydavatelé (nebo kdo to má na svědomí) dopustí.
Tak až na dvě povídky, které mě moc nezaujali a to Třetí den a Botička je tato sbírka povedená a některé jako například Vítejte v pekle nebo Serena si přečtu určitě rád znovu.
Naprostá paráda já bych nerad ostatní sborníky shazoval, ale vždy je tam jeden příběh který je slabší a dá se říci, že je trochu zápletka, která vtáhne naše hrdiny do akce trochu vynucená. Nic méně tento sborník má opravdu všechny příběhy naprosto výborné a není jim co vytknout.
Tak toto bylo opravdu povedené. Strašidelné domy jsou už z mého úhlu pohledu docela vyždímané a poslední díly jsou nic moc. Nic méně toto je dost dobrá série na kterou se budu těšit. Postavy jsou naprosto skvělé a jediná výtka i když možná zanedbatelná jak může zmínit postava, že neví kolik je hodin protože nemá hodinky a za chvíli volat policii z mobilu to mi nějak nesedí. Je pravda, že do té doby telefon pořádně neužila jen z něj jednou volala a pár lidí tam uložilo svoje číslo, ale stejně je to divné.
Tak toto jsem si moc užil a docela bych ocenil nějaký animovaný film od DC s tímto příběhem. Krásná akce a všechny milované postavy na scéně. Z mého úhlu to mohlo být krapet delší co se Goethemu týče jinak supr.
Moc dobrý kniha jen nechápu, stejně jako u předchozí knihy s hluchým proč nerozdaly všem policistům ve městě jeho identikit a po zjištění k čemu se chystá i bankám. Holt nejsou neostřejší tužky v penále. Zároveň budu rád pokud mi někdo kdo knihu četl vysvětlí kapitolu 10 v každé jeho knize je odbočení od děje a popis města a lidí v něm kteří vůbec nesouvisí s dějem ani s našimi hrdiny. A zcela upřímně toto budu v příštích knihách přeskakovat. U této knihy to do hodnocení nedávám jinak by to bylo o bod méně takto je to 5/5
Moc pěkné příběhy které pobaví jen mě osobně nesedl Asterix a vavřínový věnec. Ten jediný bych hodnotil kdyby byl samostatně 4 možná 3 hvězdami, ale ostatní byly naprosto perfektní. Celé je to takové hravé hezky nakreslené a musím říci, že jsem rád, že jsem se k nim dostal alespoň jako dospělý.
Autorka má rozhodně i lepší knihy, ale i horší toto je taková lehce nadprůměrná. Nic méně se obávám, že by svou sérii o strašidelných domech měla co nejdříve ukončit jelikož nápady už nejsou co bývaly u prvních dílů.
Moc pěkná knížka, která se až na jistá místa čte moc dobře. Nic méně k přihlédnutí k hodnocení u ostatních dílů a knih musím dát 3 hvězdy. I když je to 3 s velkým +. Opravdu se mi někdy špatně hodnotí, na této škále.
(SPOILER) Této knize jsem chtěl dát 3 z 5 s tím že to bude ale spíše 3,5 hvězdy, ale po dočtení mám co dělat nedat 2 z 5. Kniha zbytečně natahuje děj na začátku co se týče seznamování s hlavní postavou a jeho motivy k zapojení příběhu pak se dostáváme do části knihy kdy se něco může dít v Americe, ale pro změnu je tam spousta odboček a shrnutí dopodrobna 2 předchozích dílů, které jsou zbytečně moc roztáhlé. Hlavní plot twist je očekáváný docela brzo a je čtenář zbytečně zdržován spolu s hlavní postavou na odhalení. Nejhorší na všem je že konečně jsme se mohli dozvědět co se na DVD kazetě přemazalo a zas nic autor se nám vyloženě vysmál bohužel a konec je takové jo vyřešilo se to ale jak to vyřeší to nikdo neví a nikdo se to nedozví. Bud osekat a rozvést tento díl v zajímavých bodech a nebo z toho udělat epilogovou povídku na konci předchozího dílu by dávalo větší smysl.
Jediný neduh na této knize je že je poslední ze série a pravděpodobně vzhledem ke konci, už není moc pravděpodobné že by nějak autor navázal. Tím chci říci, že jsem si knihu jako takovou neskutečně užil a série jako taková byla až na první díl, který je z mého pohledu trochu zamotaný a složitější oproti ostatním byla naprostá paráda a po Rytířích z Vřesova a sérii Platnéř má třetí nej od autora.
Tak nevím jak tuto knihu hodnotit a asi ji ani hodnotit nebudu. Vypůjčil jsem si celé vydání 1-4 z knihovny a Švejka jako postavu nebo film mám moc rád. Nic méně čist to bylo opravdu peklo. Kombinace sem tam s němčinou má určitě své s dobou kdy to bylo psané, ale dnes to číst není nic moc když neumíte německy. Po 50 stránkách jsem to vzdal jelikož sice vtipné odbočky Švejka se po pár stránkách stávaly spíše otravné a prodlužování příběhu. Nakonec jsem doposlechl první díl a to pomocí audio knihy kde to šlo vydržet a audio kniha by byla tak na 3 až 4 /5 a film 5/5 ale kniha sotva 1,5/5. Tak do přečtených dávám první díl a raději nehodnotím hvězdičkami.