Johny_H. komentáře u knih
Nádherný a poutavý příběh. Zde se nejvíce odlišil film od knížky. Stále je nejlepší díl z mého úhlu pohledu Drsný sbohem, ale toto je další skvost.
Tak tato série je opravdu moc povedená. Plno krve sexu a všeho na co jsme od Kotlety zvyklí
Tak upřímně nevím co si o této knize myslet. Kdyby byla zfilmována což na rozdíl od ostatních knih by bez problémů šlo tak tento film bych nikdy nedokoukal. Bylo by to roztáhlé plné pohledů které mají říci více než slova. V knize to funguje protože jde napsat co si daná postava myslí ve filmu to funguje za předpokladu, že máte dobré herce a umíte číst výrazy postav. Příběh jako takový je místy zbytečně utahaný a hlavní postavy mají nevýhodu jako blázen a pořád a pořád jsou na tom jen hůř a hůř. Prakticky se až divým jak je možné, že tyto postavy přežívají. Mám tuto autorku rád a proto toto hodnocení 5/5, ale vzhledem k tomu že je to nejhorší co jsem od ní četl tak kdybych měl být objektivní dám 3,8/5. U druhého dílu jsem na začátku a tam ani neobjektivně nemohu dát a to už vím teď víc jak 4. Po knize Kořist a legendární sérii strašidelné domy zklamání. Zdůraznil bych také velké plus v podobě dvou postav a snadnosti čtení, kdyby jich bylo více nebo bylo vše složitěji napsáno, asi určitě bych nedočetl ani první díl.
Nemohu se ubránit myšlence, že je to jako předchozí díly. Šikana od pěstounů nákupy v příčné ulici nudný školní rok kde je zlý profesor a souboj na konci. Rozdíl tu, ale je prostředek této knihy myšleno hodiny učení a famfrpál jsou oproti předchozím knihám neskutečně nudné. V druhé knize se sem tam něco dělo. Hlavní postavy řešili co je to ta komnata a podomně zde nic takového nečekejte stačí si přečíst začátek než dojede do bradavic a pak přelistovat na poslední cca 4 kapitoly a o nic jste nepřišli nic závratného se zde nestane.
No lepší než předchozí díl, ale Kotleta touto sérii moc nesedí jsou daleko lepší knihy od stejného autora.
Tak tato série je opravdu celá povedená. Doufám že co nejdříve vyjde další díl. Nádherně podaná atmosféra a charakter postav. Jediné co se dá těmto knihám vytknout je, že spíše nežli hororové knížky jsou to knížky s Horovým nádechem. Tedy nejsou strašidelné spíše mají jen atmosféru hororu. Nic méně strach je relativní pojem a každý má tu hranici jinde číst je na druhém stupni asi se u nich budu bát i já.
Nejlepší díl ze série. Souboj dvou psychopatů a geniálních mozků zároveň. Moc nerozumím, že první je lépe hodnocen.
Tak takové horší 4/5 je to sranda, ale i na Kotletu je to místi až moc jednoduché a třetí povídka je prakticky nečitelná.
Nezvyklí námět a jen velmi těžko se k němu něco píše, aby to dávalo smysl. Čtivost perfektní a budete otáčet jak zběsilý. A konec je i na zamyšlení. Za mně je to knížka 5/5 a můžu jen doporučit.
Dobře se to čte o tom žádná. Postavy sympatické a zápletka pochopitelná. Nic méně ten konec je mírně překombinovaný a musel jsem listovat zpátky která postava je vlastně která. Za což ač nerad dám o jednu méně.
Vzali jednoduše Inspiraci ze všech asociálních géniu například Sherlock Holmes nebo Dr House a tak dál a vznik Winter neříkám, že je to špatné překvapivě se to povedlo, ale mohla být postava více propracovaná.
Tak asi takto nemohu říci, že by se to nedalo číst. Akorát žijeme v době, kdy toto pro fanoušky film z podobnou tématikou, alespoň za mně nemůže kniha tak dobře podat. Jedná se především o akci a krásu střelby a tu si já osobně nemohu užít více v knize nežli ve filmu asi nemám tak dobrou představivost. Zápletka a rozuzlení na konci příběhu takoví ten á jé moment jsem čekal už dávno. Doufal jsem že se pletu a tak jednoduché to nebude. Střelec má hodně zvláštní dovednosti jednou je dokonalost sama podruhé se chová jakoby držel zbraň poprvé v ruce jak se autorovi hodí nic méně stále 4 z 5 to je a je to takový lehký nadprůměr který zabaví.
Tak asi obsahem za mě osobně nejlepší díl. Nic méně je někdy zbytečně moc roztáhlý a hůře se v něm díky tomu orientuje. Nic méně u celé série a zvláště pak u této musím ocenit názvy kapitol, které autor opravdu dobře promyslel. Moc jsem si celou sérii užil a jak jinak nežli 5/5.
Tak ten konec je teda zbytečně drsný, ale jinak naprostá paráda.
Tak první knížka od této autorky. Zakoupena pro knižní výzvu nová kniha. Musím upřímně říci, že jsem se trochu bál do ní pustit jelikož jsem tak nějak předpokládal, že tato kniha bude o partičce hledající holku v lese a budou mít problémy kvůli hromadě nezodpovědných a hloupých rozhodnutí. K mému překvapení jsem se mýlil a díky tomu jsem si tuto knihu opravdu užil. Postavy jsou moc pěkně napsané jednají s rozmyslem což je u hororu vítaná změna a přesto jsou po krk ve sra… (nevím jak to napsat jinak). Jednoduše řečeno pokud máte rádi nervy drásající thriller s mírně hororovou atmosférou toto si užijete.
Přihlédnu-li k audioknize a tím pádem krásnému hlasu paní Hybnerové musím dát plný počet. Musím ovšem uznat, že si nejsem jist zda bych knihu bez předchozího poslechu zvládl přečíst.
Vykreslení pekla velice povedené musím, ale říci že místi nechutné až moc. Slabé žaludky si tuto knihu opravdu užijí. Postavy z řad SS se sice chovají v knize tak jak bych se nejspíše v jejich kůži zachoval já a čtení mě opravdu bavilo, akorát jsem se nemohl sžít s hlavní postavou a jeho úmysly a upřímně řečeno nemohl jsem se sní sžít na tolik, že jen typuji která postava je ta hlavní. Od autora který napsal Říši kde nádherně naráží na historické události z druhé světové jsem čekal více.
Překvapuje mě zdejší nízké hodnocení. Tato kniha navázala za mě naprosto dokonalím a nenásilným způsobem na klasiku. Dovyprávění některých hlušších míst či nedokončených na 100% je opravdu geniální.
Tak tato kniha u mě neměla takový úspěch, jak jsem čekal. Prvních pár pohádek byly perfektní zpracování císařovo nové šaty či šípková Růženka mě dostaly. Také tam bylo pár slabších nic méně pořád dobrých, ale po pohádce která měla být předělávkou sůl nad zlato zdávám. Mé poměrně vysoké hodnocení přikládám pouze za dvě první pohádky a jen díky nim bych tuto knihu doporučil. Ovšem dostat se mi to do rukou ve 13 letech byl bych nadšený.
Tak vzhledem k věku nejsem cílovka. Takové jednoduché, místy málo uvěřitelné fantasy. Jo, dost rád bych dal plný počet bodů, nicméně mě trochu ruší nekonzistentnost některých postav. Na jednu stranu je Halt extrémně chytrý, nicméně když v králově stanu vysvětluje druhý hraničář, k čemu dospěl, tak to Haltovi dojde stejně pomalu jako všem přítomným. Podobné věci jsou tam dost často. Nehledě na to, že některé věci jsou trochu moc doslovně vysvětlené. Ano, je to kniha pro mladší, ale když myšlenku pochopíte před jejím vyslovením a oni ji musí vysvětlit dopodrobna na pět stran, tak je to trochu moc. Proto jen 4/5.