Johny_H. Johny_H. komentáře u knih

Rok ajťáka Rok ajťáka Lukáš Pavlásek

Moc hezká kniha. Sice asi nejhorší ze série zvláště proto, že zde Kropáček byl jen málo, ale i přes to jsem si tuto kočičárnu náramně užil a skoro celou dobu se smál jak blázen. Nechtěl bych ji číst ve vlaku asi by na mě lidé divně koukaly.

25.06.2023 5 z 5

S vlčí hlavou v erbu S vlčí hlavou v erbu František Niedl

Místy moc jednoduchý a zároveň složitý děj. Mám autora rád, ale tento díl mi moc nesedl. Je z mého úhlu pohledu moc komplikovaně psán a na rozdíl od jiných jeho hrdinů z předchozích knih je Hynek opravdu už moc. Téměř pořád umírá a nebo stojí v beznadějné situaci a pokaždé se s toho dostane. Moc s ním díky tomu nesoucítím.

16.04.2023 3 z 5

Stráže! Stráže! Stráže! Stráže! Terry Pratchett

Nic moc. Nejsem cílový zákazník autora. Poté to knize tuto sérii ukončuji. Knihy mají dobrý humor, ale děj je moc složitý na to abych si ho užil a díky tomu mi i spousta vtipů úplně mine.

07.04.2023 3 z 5

Mapa dní Mapa dní Ransom Riggs

O hodně lepší díl než předešlý, ale začátek je moc roztahaný a musíte se pročíst zhruba na stranu 150 aby se začalo něco zajímavé dít.

26.03.2023 4 z 5

Koho zvolil vrah Koho zvolil vrah Ed McBain

Moc hezká milá detektivka s uvěřitelným a ne brutálním případem, ale tím je poměrně smutný.

04.03.2023 5 z 5

Když se vosy vyrojí Když se vosy vyrojí Marie Rejfová

Z mého úhlu pohledu byl zajímavý pouze 1. a 3. díl dvojka ještě šla, ale 4. a 5. díl je už hodně průměrný místy až podprůměrný. Tak nějak jsem si myslel že se to bude motat kolem rodiny Divíškové jako předchozí díly, ale tady je vypustila úplně.

19.12.2022 3 z 5

Já, rytíř Já, rytíř František Niedl

Sice asi druhý nejslabší díl ze série nic méně naprostá paráda to byla opět. Jen mě trochu mrzí, že naše hlavní postavy jsou i v prohře hrdinové. Neříkám že si přeji jejich smrt, ale jsou až moc dokonalí a to také není úplně nejlepší.

23.10.2022 5 z 5

Propast času Propast času Roman Bureš

Velmi jsem zvažoval hodnocení mezi 4 a 5 hvězdy a nakonec jsem se přeci jen rozhodl dát 5, ale je to zaokrouhleně. Nějak mi nesedí myšlenka série zajímavá knížka jako samostatně, ale pokračování se upřímně bojím a nejsem si jistý jak to může dopadnout.

Oprava Ps: Vzhledem k druhému dílu nemohu nechat 5 hvězd a dávám 4.

02.10.2022 4 z 5

Rozervané království Rozervané království František Niedl

Sice asi zatím nejslabší díl, který je z mého úhlu pohledu moc politický než předchozí, ale stále moc povedené dílo.

31.08.2022 5 z 5

Chlast, děvky a bouchačky Chlast, děvky a bouchačky Frank Miller

Krátké povídky o našich předchozích hrdinech kde se představí i pár nových zajímavých postav například Modroočka. Konkrétně u této postavy je docela škoda, že nebyla zfilmována. Jo jsou zde slabší i silnější momenty, ale pokud od této knihy čekáte pobavení na jeden večer s hromadou akce tak budete pravděpodobně spokojeni stejně jako já.

01.08.2022 5 z 5

Malá tajemství Malá tajemství Jennifer Hillier

Po krásné knize Wonderland: Země divů, moc povedeném díle i když s nesympatickou hlavní postavou Pronásledovaná a nádherných dvou knihách které bych doporučil opravdu každému milovníkovy thrillerů Řezník a Sklenice srdíček. Přichází autorka s novu knihou Malá tajemství. Konec předvídatelný celé je to plné vaty která natahuje děj a stránek s dějovou linkou která slouží pouze k překvapivému závěru na konci který, ale moc nefunguje. Hlavní hrdinka je nesympatická a celou knihu nic kromě brečení a pokusů o sebevraždu nedělá. Únosce jasný prakticky od začátku a jediná opravdu sympatická postava je muž kterému unesly dítě a dochází na skupinové sezení naneštěstí se objeví v celé knize čtyřikrát a to jednou ani nemluví. Z mé strany velké zklamání po autorčině předchozích knihách a dlouho jsem se rozhodoval zda nedat jen dvě hvězdy, ale k přihlédnutím k ostatním knihám a závěru knihy zvedám na tři.

01.08.2022 3 z 5

Revoluce Revoluce František Kotleta (p)

Sranda byla neuvěřitelná na krásných 5/5. Příběh je tady ovšem slabší 400 stránek a nic moc se tam neděje.

03.07.2022 3 z 5

Ten žlutej parchant Ten žlutej parchant Frank Miller

Nádherný a poutavý příběh. Zde se nejvíce odlišil film od knížky. Stále je nejlepší díl z mého úhlu pohledu Drsný sbohem, ale toto je další skvost.

23.06.2022 5 z 5

Perunova krev II. Perunova krev II. František Kotleta (p)

Tak tato série je opravdu moc povedená. Plno krve sexu a všeho na co jsme od Kotlety zvyklí

08.05.2022 5 z 5

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Tak upřímně nevím co si o této knize myslet. Kdyby byla zfilmována což na rozdíl od ostatních knih by bez problémů šlo tak tento film bych nikdy nedokoukal. Bylo by to roztáhlé plné pohledů které mají říci více než slova. V knize to funguje protože jde napsat co si daná postava myslí ve filmu to funguje za předpokladu, že máte dobré herce a umíte číst výrazy postav. Příběh jako takový je místy zbytečně utahaný a hlavní postavy mají nevýhodu jako blázen a pořád a pořád jsou na tom jen hůř a hůř. Prakticky se až divým jak je možné, že tyto postavy přežívají. Mám tuto autorku rád a proto toto hodnocení 5/5, ale vzhledem k tomu že je to nejhorší co jsem od ní četl tak kdybych měl být objektivní dám 3,8/5. U druhého dílu jsem na začátku a tam ani neobjektivně nemohu dát a to už vím teď víc jak 4. Po knize Kořist a legendární sérii strašidelné domy zklamání. Zdůraznil bych také velké plus v podobě dvou postav a snadnosti čtení, kdyby jich bylo více nebo bylo vše složitěji napsáno, asi určitě bych nedočetl ani první díl.

28.03.2022 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Nemohu se ubránit myšlence, že je to jako předchozí díly. Šikana od pěstounů nákupy v příčné ulici nudný školní rok kde je zlý profesor a souboj na konci. Rozdíl tu, ale je prostředek této knihy myšleno hodiny učení a famfrpál jsou oproti předchozím knihám neskutečně nudné. V druhé knize se sem tam něco dělo. Hlavní postavy řešili co je to ta komnata a podomně zde nic takového nečekejte stačí si přečíst začátek než dojede do bradavic a pak přelistovat na poslední cca 4 kapitoly a o nic jste nepřišli nic závratného se zde nestane.

23.01.2022 3 z 5

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Tak tato série je opravdu celá povedená. Doufám že co nejdříve vyjde další díl. Nádherně podaná atmosféra a charakter postav. Jediné co se dá těmto knihám vytknout je, že spíše nežli hororové knížky jsou to knížky s Horovým nádechem. Tedy nejsou strašidelné spíše mají jen atmosféru hororu. Nic méně strach je relativní pojem a každý má tu hranici jinde číst je na druhém stupni asi se u nich budu bát i já.

28.11.2021 5 z 5

Oběť Oběť James Carol

Nejlepší díl ze série. Souboj dvou psychopatů a geniálních mozků zároveň. Moc nerozumím, že první je lépe hodnocen.

17.11.2021 5 z 5

Příliš dlouhá swingers párty Příliš dlouhá swingers párty František Kotleta (p)

Tak takové horší 4/5 je to sranda, ale i na Kotletu je to místi až moc jednoduché a třetí povídka je prakticky nečitelná.

10.11.2021 4 z 5

Dobře se dívej Dobře se dívej James Carol

Dobře se to čte o tom žádná. Postavy sympatické a zápletka pochopitelná. Nic méně ten konec je mírně překombinovaný a musel jsem listovat zpátky která postava je vlastně která. Za což ač nerad dám o jednu méně.

27.10.2021 4 z 5