JointlieKat94 Online JointlieKat94 komentáře u knih

Moje kamarádka je koza nebeská Moje kamarádka je koza nebeská Patricia Schröder

Knihu jsem četla znovu. A líbila se mi. Stránky ubíhaly rychle, Miri jsem chápala a její kamarádku ( Joey?) jsem si moc neoblíbila. Bylo to hezké. Jen zvláštní, že aź na konci se píše, že má Cobi dredy?! :)

03.10.2018 3 z 5

Kavárna šílenců Kavárna šílenců Laurell K. Hamilton

Knihu jsem nemohla odložit, tak moc mě to bere. Ale taky mě tedy dost bral překlad, chyby, a uvozovky, které občas scházely a i přebývaly.. na to jsem háklivá, ale o tom to není. Plný počet dávám prostě za skvělý děj. Jsem ráda, že má Anita přítele, moc jsem jí fandila, jen mě mrzí, že to není Jean-Claude.. i když vlastně. :) díl byl moc napínavý. Konec nečekaný, i když možná moc uspěchaný? Nevím. :) moc se mi kniha líbila a moc se těším na další díl, snad už to bude lepší.. co se překladu týká. :)

03.10.2018 5 z 5

Cirkus prokletých Cirkus prokletých Laurell K. Hamilton

Další skvělý díl! Moc by se mi líbila dvojka Anita-Jean-Claude, ale tak.. :) uvidíme, zatím se nám přidal Richard, tak nevím, jak to dopadne. :) kniha samozřejmě super, nic mi tu nechybí, nic mi tu nevadí, každý díl naprosto žeru, asi stejně jako Jean-Claudea.. :) vrhám se na další díl. ;)

02.10.2018 5 z 5

Rozesmátá mrtvola Rozesmátá mrtvola Laurell K. Hamilton

Vůbec bych nečekala, že mě série tak pohltí. Moc se mi to líbí. Anita se dostává do horších situací, než v prvním díle. Vždy si se vším skvěle poradí. Pořád čekám, jak se to teda vyvrbí s pánem města.. :) těším se na další díl. Paráda!

23.09.2018 5 z 5

Jak to bylo poprvé Jak to bylo poprvé Lenka Lanczová

Kniha je velice povedená. Četla se skoro sama. :) povídky se mi vcelku líbily, to ano.. nejvíc asi Andělé noci, jo, určitě. Občas mi něco připomnělo i mně samotnou. :) nějaké jsou i smutné, ale tak o tom to je, to je to "poprvé".

22.09.2018 4 z 5

Láska zčistajasna Láska zčistajasna Hortense Ullrich

Knihu už mám teda dlooouho. Dřív mě nějak nenapadlo, že to je série. :) ještě ke všemu poslední díl.. četla jsem to tedy teď. Kniha je opravdu zábavná. Jojo mě hodně bavila, ze začátku. Pak mi začlo vadit její jméno, i její chování. Každopádně za den přečteno a moc jsem se u toho bavila.

19.09.2018 3 z 5

Provinilé slasti Provinilé slasti Laurell K. Hamilton

Knihu jsem přečetla na doporučení kolegy z práce. Není to můj styl, upíři, vraždy a tak.. ale! Kniha se mi moc líbila. Překvapila mne. A přečtená byla taky hned. Anita se mi moc líbí, líbí se mi i to, že neříká to, co si myslí. :) Líbil se mi i Philip. Moc se těším na další díly.

12.09.2018 5 z 5

Buddhovo evangelium Buddhovo evangelium Paul Carus

Přesně tohle jsem potřebovala číst. Je tady vše, co jsem potřebovala vědět. Myslela jsem, že Buddha byl jen jeden, nebyl. Prostě jich bylo víc, a každej z nich roznášel tu svou Pravdu. Je to krásná kniha o cestě jednoho z nich. Od narození, uvědomění, předávání a smrti. Moc jsem se z ní poučila a moc mi pomohla. Rozhodně doporučuji. :)

12.09.2018 5 z 5

Jizvení Jizvení Jan Pavel

Kniha je opravdu zajímavá, něčím zvláštní.. ze začátku jsem to moc nechápala, četla jsem příběh za příběhem, a hledala nějaké spojení. Našla jsem. Medvídek. Název Jizvení tomu všemu taky odpovídá. Kniha se mi četla dobře a rychle. Je to opravdu zajímavé. Možná si jí dám ještě jednou. :)

01.09.2018 4 z 5

Holubí věž Holubí věž Stefan Andres

Ani nevím proč, ale knihu jsem koupila.. nebyla hodnocená, a já jí přesto vzala.. ptáte se proč? Jako bych snad měla čuch na dobré knihy! Páni, naprosto mě odrovnala. No, né naprosto, ale bylo to famózní počtení.. ze začátku jsem se v tom ztrácela, i jsem myslela, že knihu snad nedočtu.. a myslela jsem, že jí dám do knihobudky.. no vůbec! :)
Příběh se odvíjí během 2.sv.války, otec (němec) opustí se svou rodinou Německo, chtěli ho povolat, a on uprchl do Itálie. Už na začátku knihy se dočteme, že umřela jedna z dcer, druhá se stará o mladšího brášku. Je to psáno formou deníku. Píše dcera, Felicitas, svůj dětskej a nevinnej pohled na válku, nechápe jí tak, jak by měla.. a na druhé straně píše otec, Drak, chytrej člověk, kterej se ale schovává v cisterně na vodu, protože se bojí, aby ho neodvedli. Takže vidíte válku očima malého dítěte, a pak hlavy rodiny, i když, v tomto případě je to asi matka. :) knihu rozhodně doporučuji, nejednou jsem byla napjatá jak kšandy, nejednou jsem se u toho bavila, jak ta malá holka. Moc hezké počtení. :)

26.08.2018 5 z 5

Vzala jste si psychopata? Vzala jste si psychopata? Nadine Bismuth

Jak který příběh byl dobrý. Třeba ty delší a víc rozepsaný jsou lepší.. :) knihu jsem zhltla během chvilky. Bylo to příjemné počtení, na propršené odpoledne, taková jednohubka. Jsou to příběhy, které se určitě staly, a dějou se neustále. Jen já jsem se v tom úplně neviděla. Hodnotila bych 3 a půl hvězdami, ale dám za 3. :)

26.08.2018 3 z 5

Šťastný život mezi řádky Šťastný život mezi řádky Michaël Uras

(SPOILER) Kniha mi dala to, co měla. Jsem nadmíru spokojená. Prvně zaujal název, dále pak obálka. Z komentářů tady jsem byla trochu špatná.. nedala jsem na ně, a udělala jsem dobře. První, co mě zaujalo, byl biblioterapeaut Alex. Líbil se mi, popravdě jsem ani netušila, že něco takového existuje. :) kniha byla o jeho životě, vlastně jeho život představují knihy. Je krásné, že tohle někdo dokáže! Má vše přečteno a dokáže komukoliv poradit četbu, která mu pomůže. Ráda bych takového člověka poznala. Tato kniha mi lahodila, a vlastně i díky vybraným titulům, o kterých se píše. Co se týká smrti jednoho zúčastněného, bylo trošku divné, že to všichni prostě jen tak přeskočili, jakoby nic. Ale to na mém hodnocení nic nezměnilo. Jsem ráda, že knihu vlastním. :)

17.08.2018 5 z 5

Sbohem, letní lásko Sbohem, letní lásko Miroslav Slach

Takže.. když jsem knihu vzala ke čtení, vůbec jsem netušila, o čem to bude. Naposledy jsem četla knihu o Ulrice a Goethovi. Nelíbila se mi. Ale tohle bylo jiné. Bylo to o nich. A i zajímavé. Jen né moc pro mě. :)

" Čeština je řečí služek a čeledínů."

13.08.2018 2 z 5

Nebát se přát si Nebát se přát si Blanka Milfaitová

Knihu mi věnovala tchýně, že přečetla vše od autorky, a že se jí líbí. Tak jsem to zkusila. No a za mě dobrý. Chvilkama jsem se ztrácela, žádný uvozovky, tak jsem se občas vrátila, ale s tim jsem žádnej problém neměla. :) bylo tam pár kapitol, ke kterým se ještě vrátím, jak byli pěkný. Jedna hvězdička je za krásnou obálku, a desky. ;)

01.08.2018 4 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

Ginny.. tak tahle holka mě naprosto vtáhla do svého příběhu, chápala jsem jí, chápala jsem i to, co všechno měla v hlavě. Naprosto jsem neměla ráda její mámu napořád. Tatínek napořád byl dobrej, chápající. Tato kniha mě pohltila, a mám zájem o další, co se týkají tohoto "problému" s autismem. Skvělé. Po přečtení, když slyším M.Jacksona, vybaví se mi mé dětství, a teď už i to, jak na něj Ginny tancuje. :)

01.08.2018 5 z 5

Velikost L: Šaty pro nevěstu Velikost L: Šaty pro nevěstu Meg Cabot

Páni! Já jsem nešťastná z toho, že série o Heather už skončila. Tento díl se mi moc líbil. Heather je prostě výborná, a já miluju její myšlenkový pochody, miluju i Coopera, kterej je prostě naprosto úžasnej a romantickej. :) zato tedy, jedinej člověk, kterého jsem v této sérii nesnášela, byla matka Heather.. i když se to teď snažila napravit.. no nic. Nevím, jak budu žít dál, bez Heather a jejích příběhů. :)

26.07.2018 5 z 5

Dům plný přízraků Dům plný přízraků Arvo Valton

No nic moc. Jak která povídka se mi celkem líbila. Předávám do knihobudky. :)

24.07.2018 2 z 5

Zvířata - Zábavná anatomie pro děti Zvířata - Zábavná anatomie pro děti Nikola Kucharska

Knihu jsem koupila pro dceru svý "švagrový", ale nejdřív bylo naprosto nutné, abych jí přečetla, než jí odevzdám. :) kniha je skvělá a účel opravdu splnila, tohle bude děti vážně brát. Má asi jen 30 stránek, ale jo, fakt je dobrá! Kdybych jí dostala jako malá já, možná bych teď neměla tolik otázek.. :)

20.07.2018 5 z 5

Proklínám řeku času Proklínám řeku času Per Petterson

Nevím ani, proč 4 hvězdičky.. ale. Vlastně byla něčím zajímavá. Hromada nevyřčených odpovědí, nad kterými člověk bádá i po dočtení. I když, ne tak moc. :) ze začátku jsem nevěděla, co je současnost, co minulost, pak už jsem se nějak orientovala. Převážně je to o pocitech a vztahu syna s matkou. Složité.

13.07.2018 4 z 5

Velikost L: Znovu na scéně Velikost L: Znovu na scéně Meg Cabot

Tato kniha mi přišla zatím nejslabší.. a to nemluvím o počtu chyb.. to už jsem pak přehlížela. Nějak se mi nelíbil rockovej tábor, a jestliže to mělo být o (týdenním?) táboru, tak tam z toho tábora moc psáno nebylo.. dny utíkali ani nevím jak. Od začátku bylo jasný, kdo je vrah.. a celkově to bylo jiný. Možná bych řekla i odfláknutý. No, nic moc. Uvidíme, jaký bude poslední díl. :)

05.07.2018 3 z 5