Jolana.b Jolana.b komentáře u knih

Strom duchů Strom duchů Barbara Erskine

Kniha je čtivá, ale jak už někdo zde uvedl zbytečně dlouhá. Pokud máte příliš volného času, pak je ideální.

18.04.2020 3 z 5

Zlatý kříž Zlatý kříž Pavel Renčín

(SPOILER) Upřímně nevím co o této knize napsat. Po přečtení recenzí jsem byla zvědavá a natěšená. Manžel mi ji po několika stránkách vrátil s tím, že se to nedá číst. Mě se ta kniha četla lehce, ale představa dětí žijících ve stokách pražské kanalizace a obřích mloků tamtéž mi na klidném spánku moc nepřidala. Poslední stránky jsem hltala jako malá holka Honzíkovu cestu, ale s posledními stránkami přišlo rozčarování a zklamání. Není těch obětí věrných zbytečně moc? Nešlo to napsat jinak? Museli Itivan a Tibor zemřít? Do dalších dílů už nejdu. Ráda bych spala, aniž bych kontrolovala, zda nemám pod postelí bubáka.

21.02.2020 2 z 5

Případ uprchlého biskupa Případ uprchlého biskupa Stanislav Češka

Celkem příjemné a poklidné čtení.

10.02.2020 3 z 5

Můj skotský hrdina Můj skotský hrdina Suzanne Enoch

Taková příjemná odpočinková kniha. Za mě celkem dobré čtení, když si chci vyčistit hlavu.

04.02.2020 4 z 5

Bílá místa našich dějin Bílá místa našich dějin Jan Bauer

Zajímavé čtení pro ty, kterým učebnice a odborné články nestačí. Velmi doporučuji.

11.12.2017

Svitky z londýnského mostu Svitky z londýnského mostu Jana Šouflová

Přiznám se, že první svitek mě moc nenadchl, ale s přibývajícími stránkami a svitky se mi to líbilo víc a víc a na konci jsem litovala, že to nemá pokračování. Moc dobře napsané i ilustrované. Vřele doporučuji.

22.01.2017 4 z 5

Krycí jméno Verity Krycí jméno Verity Elizabeth Wein

Vážený Martine,
sice nechápu, jak můžete vidět červenou knihovnu v místě, kde ležíte ve vlastních výkalech a posloucháte, jak ve vedlejší místnosti někomu trhají nehty, ale uznávám, že ne každému se tento typ knihy líbí. Berte tento styl psaní spíš jako "oddechovou" literaturu.

30.11.2016 4 z 5

Krycí jméno Verity Krycí jméno Verity Elizabeth Wein

Přiznám se, že jsem k této knize přistupovala jako k nevybuchlé mině. Nevěda, zda z ní vylétnou konfety či šrapnely. K mé velké radosti to byly konfety. Ta kniha je napsána velice dobře. Ukazuje, že hrdinou může být i někdo koho považujeme za zrádce. Chce to trpělivost, ale ta kniha opravdu stojí za přečtení.

05.11.2016 4 z 5

Trojská válka: Poseidónův hněv Trojská válka: Poseidónův hněv Veronika Válková

Musím přiznat, že jsem k této knize přistupovala s jistými obavami. V paměti jsem lovila útržky z hodin dějepisu a hrozila se Homéra. K mému velkému překvapení se mi tato kniha četla velmi dobře. Je plná života i tragičnosti války bez všech příkras i brutalit. Poskytuje pohled na tuto část dějin z jiného než básnického pohledu. Pád Tróje je vykreslen velmi věrohodně. Vřele doporučuji. Klidně by to mohla být součást povinné četby 6. třídy pro výuku dějepisu.

17.10.2016 4 z 5

Hráč Hráč František Niedl

Hráč se čte úžasně. Je obdivuhodný, i když svérázný. Nevím, jen mi nápadně připomíná hrdinu z knihy Poslední batalion. Ale asi to tak má být. Obdivuji Váš tvůrčí potenciál a vaši představivost. Přeji mnoho spokojených čtenářů.

23.02.2015 4 z 5

Gabrielův Očistec Gabrielův Očistec Sylvain Reynard

První díl byl úžasný. Přečetla jsem ho jedním dechem. Druhý díl byl rozvádějící, ale čtecí. Četl se také dobře. Třetí mě bohužel neláká. Ale je to dobrá kniha, pokud se člověk chystá do Florencie. Otevře oči a nasměruje. Určitě stojí za přečtení.

23.02.2015 4 z 5

Doktore, bacha na ženský! Doktore, bacha na ženský! Patrick Taylor

Krásné a úsměvné pokračování Doktorů. Vřele doporučuji. Za dlouhých studených zimních večerů krásně zahřeje na duši.

05.02.2015

Zelenáč Zelenáč Andy McNab (p)

Je to úžasný, napínavý román od kterého se neodtrhnete a po jeho přečtení ihned běžíte do knihkupectví sehnat další díl. Tato kniha je jako buldog. Jak vás chytne, už nepustí.

10.11.2013 4 z 5

Doktore, fofrem, jde o život! Doktore, fofrem, jde o život! Patrick Taylor

Vážné, úsměvné a nadhledné. Jedním slovem krásná kniha. Byla jsem z ní tak nadšená, že jsem jí koupila kamarádce k Vánocům a hned si sehnala další díly. Vřele doporučuji.

10.11.2013 5 z 5

Ve stínu stromu Ve stínu stromu Aminah Dobias

Tohle není kniha na dlouhé zimní večery nebo v létě k vodě. Tahle kniha se čte krásně, lehce a příjemně, ale je nutné si ji jako dobré víno vychutnat a vstřebat. Vždy je v ní něco, co mě v tu chvíli osloví a nutí k zamyšlení. Je dokonalá nejen svým obsahem, ale i výtvarným zpracováním. Je to dokonalá kniha pro milovníky knih.

12.02.2025 5 z 5

Osudová žena Osudová žena Renáta Názlerová

I přes protichůdné recenze jsem si tuto knihu koupila a nelituji toho. Zajímavé čtení a rozhodně námět k zamyšlení. Vřele doporučuji.
P.S. Obálka se víc než povedla.

26.07.2024 5 z 5

Zločin na zámku Zločin na zámku Jiří Procházka

Příjemné čtení na dlouhé noční večery a dobré zakončení série Případů majora Zemana. Tato kniha se ale nedá číst bez znalosti předchozích dílů.

28.01.2021 4 z 5

Deníky cizince Deníky cizince Elly Griffiths

Skvělá detektivka. Co dodat víc.

03.11.2020 5 z 5

Záhadná smrt na venkově Záhadná smrt na venkově T. E. Kinsey

Není to sice Agáta Christie, ale na dlouhé noční směny celkem příjemné čtení.

08.06.2020 3 z 5

Tajemné stránky českých dějin: Od praotce Čecha k habsburským strašidlům Tajemné stránky českých dějin: Od praotce Čecha k habsburským strašidlům Jan Bauer

je to spíš "vědecké" pojednání než kniha, takže nic na dlouhé noci, ale člověk se něco dozví.

28.01.2020 3 z 5