jprst komentáře u knih
Zajímavý i poměrně napínavý příběh, zpočátku to sice vypadá jako spletenec nečekaných a spolu nesouvisejících událostí, ale v závěru se vše vysvětlí tak, jak to u britských detektivek bývá, zkrátka taková oddechovka pro jeden příjemný podvečer.
Lehce nadstandardní thriller s hlavním hrdinou vzbuzujícím již brzy po začátku sympatie, který si ví rady v každé situaci. Svižný, poutavý, ale hlavně docela reálný děj dělá z příběhu příjemnou četbu třeba na propršený víkend.
Slušně vyfabulovaný příběh, autor opět prokazuje, že se v dané problematice vyzná a má více než dobrý přehled, což se snaží maximálně využít, ale v tomto případě se dá říci, že autorova snad až posedlost vše rozebrat a vysvětlit do samého detailu spíše příběhu škodí a může dost čtenářů odradit. Ale i tak pro příznivce tohoto žánru literatury lze doporučit.
V některých částech poněkud rozvleklé díky údajům pro děj příběhu snad až zbytečným, a to na úkor tempa a spádu celého příběhu. Nicméně i tak Clancy opět dokazuje, že své spisovatelské "řemeslo" má dobře zmáknuté a ví , co od něho jeho čtenáři očekávají.
Dobrá detektivka se spoustou falešných stop a matoucích důkazů, což dokáže čtenáře udržet v patřičném a ještě se stupňujícím napětí až do samého konce.
Šedý průměr v autorčině tvorbě, ale když není po ruce nic jiného ke čtení, tak se to dá vydržet.
Tak jak to autor umí, opět předkládá případ s promyšlenou zápletkou s překvapivými zvraty, doplněný povedenými dialogy s vtipnými hláškami, slušnou porcí přijatelného humoru, prostě prima počtení.
Klasika mezi detektivními příběhy, které se zabývají záhadou zamčeného pokoje a podle příběhů s tímto námětem, které jsem dosud přečetl, nebyl zatím překonán.
Obstojně poskládaný příběh, rozplétání složitého klubka vztahů, minulých křivd a tajemství i skryté nenávisti, atraktivní náhled do zákulisí natáčení televizních seriálů, to vše lze označit za lehce nadprůměrnou a hlavně čtivou detektivku.
Povedená lékařská detektivka, počátek je sice poněkud zmatený a rozvleklý, ale jakmile se jednotlivé souvislosti začnou spojovat, příběh rychle nabere na dynamičnosti a napětí, což přímo svádí k dočtení na jeden zátah.
Dost nevydařený pokus o horrorový příběh postrádající logičnost, obsahující mnohá klišé, trapné až stupidní dialogy už jen umocňují nudnost celého příběhu - ztráta času.
Thriller na rozhraní detektivky a dobrodružného románu - boj o přežití ve vyprahlé poušti pod dohledem šíleného (?) maniaka nepostrádá stupňující se napětí, uvěřitelné vykreslení psychiky a chování jednotlivých postav, zkrátka čtivá kniha až do poslední stránky.
Výrazně lepší než prvý díl této série, ale přece jen do opravdu dobré historické detektivky tomu kus chybí, tedy především středověká atmosféra je dosti odbytá a tehdejší realitu rozhodně nenavozuje. Ale na druhou stranu autor má své řemeslo zmáknuté, takže výsledkem je příjemná nenáročná oddechovka, která neotráví.
Napínavý akční a dosti drsný thriller s přímočarým a rychle plynoucím dějem, jen ten závěr mi připadl poněkud uspěchaný a ošizený.
Slušný průměr, agent FBI Caution řeší případ, ve které není nouze o zvraty a překvapivé momenty, ale přece jen to není kniha, ke které bych měl v úmyslu se někdy vrátit.
Dost vydařený pokus, který má především za cíl, představit marketingově úspěšný politický produkt, kterým současný prezident bezesporu je, také z té " člověčí "stránky. Ale teprve čas ukáže jeho skutečnou tvář.
Vyloveno z knihobudky, ale dosti rychle vráceno zpět. To rozhodně není styl humoru, který by mě pobavil a jsem přesvědčen, že na úspěch na poměrně vysokém hodnocení zajišťuje spíše jméno autorky než samotné historky, někde hraničící až s trapností. Takže mé hodnocení: jedna hvězda české autorce a jedna hvězda ( a to je až dost) za obsah.
Propracovaný thriller, svižný děj, stupňující se napětí a David Raker opět nezklamal. Autor sice opět nevynechal klišé obvyklé mezi mnohými autory tohoto literárního žánru, tedy neschopnou policii a na druhé straně veleschopného a vše zvládajícího vyšetřovatele - jasného klaďase, ale i tak je to parádní čtení, které se jen těžko odkládá.
Pohodová záležitost, skvěle vykreslené postavy pražské mordparty a dobová atmosféra z toho přímo čiší.
Hra nepostrádající vtip, ale přece jen mě příliš nezaujala jako jiná autorova díla. Nicméně je dobré i tuto autorovu prvotinu si přečíst, či případně shlédnout, pro ucelený pohled na autorovu tvorbu.