ka.dudk ka.dudk komentáře u knih

Rybář Rybář John Langan

Čekala jsem tedy lepší příběh.
Je v letošním roce teprve třetí knihou. Kvůli téhle jsem si dávala velké přestávky. Nutila jsem se do jejího dočtení, ale mám ji konečně za sebou.
Styl psaní mi asi nějak nesedl a příběh neoslovil.

16.04.2023 2 z 5

Pohřbený život Pohřbený život Allen Eskens

Dlouho jsem čtení odkládala, ale v knihovně mám velkou spoustu knih co čekají na přečtení. Nakonec to byl pěkně zamotaný a napínavý příběh. Začátek mi trval trošku dýl, taková menší čtecí krize. Ale od druhé poloviny knihy jsem to dala na jeden zátah :-)

12.11.2022 4 z 5

Hodná holčička Hodná holčička Skottie Young

Třetí díl ze čtyř. Je to taková velká škoda, že autor napsal pouhé 4 díly.
Moc se mi tahle série komiksů líbí.
Je to celkem vtipný masakr :-)
No a ilustrace jsou prostě nádherné

09.11.2022 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Oddechové, mírně strašidelné čtení. Moje třetí setkání se sérií o strašidelných domech od Darcy. Za mě zatím nejlepší a nejvíc psycho příběh od spisovatelky.
Doporučuji :-)

13.01.2022 4 z 5

Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Moc dlouho jsem čekala, než jsem sáhla po této knize. Když to vezmu kolem a kolem, tak jsem ji přečetla za den. Tak rychle děj ubíhá a dobře se čte. Bavila mě:-). Naštěstí mám všechny díly doma,tak brzy budu pokračovat......

05.09.2024 4 z 5

Bor Bor Jan Hlubek

Líbí se mi tahle hororová jednohubka.
A stejně jako les má čestné místo v mé knihovně v poličce s horory. Díky autorovi za vepsané věnování z knižního veletrhu:-)

04.09.2024 4 z 5

Les Les Jan Hlubek

Četla se sama. Během odpoledne. I když to je příběh smyšlený, stejně z toho mám celkem špatný pocit a v lese si dám pozor :-).
Moje druhá kniha od autora tentokrát s vlastním věnováním z knižního veletrhu v Ostravě. Díky

01.06.2024 4 z 5

Mé lži Mé lži Heather Gudenkauf

Čtivá kniha s přehnaným koncem. I tak to bylo napínavé a s delší pauzou,kdy jsem neměla na čtení náladu a čas, jsem ji z půlky dočetla celou za jedno odpoledne.
Celkem se mi líbila.

31.05.2024 4 z 5

Sklíčenost Sklíčenost Lucy Taylor

Knížka se mi líbila, stejně jako zbylá zrnka temnoty. Místy nechutné čtení a konec překvapivý.

22.12.2023 3 z 5

Billy Silver Billy Silver Daniel J. Volpe

Další nechutná jednohubka od Golden dog.
Tohle čtení,se nedá odložit. Jak jednou začnete, nejde přestat

20.12.2023 4 z 5

Zrůdy s lidskou tváří Zrůdy s lidskou tváří Carol Anne Davis

Hodně zajímavé čtení, při kterém běhá mráz po zádech. Jako normální nudný smrtelník se nikdy nepřestanu divit nad lidskými úvahami a činy. Denně se podobných záležitostí musí dít bambilion a pořád se najdou tací, kterým to projde.

23.07.2023 4 z 5

Čtyři strany mince Čtyři strany mince Lukáš Záleský

Všechny čtyři povídky se mi líbily. Zejména ta poslední byla pro mě psycho. První setkání s autorem. Takové rychlé čtení na jedno odpoledne. Líbila se mi :-)

25.06.2023 5 z 5

Loutkář z ghetta Loutkář z ghetta Eva Weaver

Nechápu jak někdo může takovéto knihy popsat jako příliš nudné, takové nijaké, četl/a jsem lepší. Beru každý osobní názor na knihu to je jasné,jen to nechápu. Toto téma samo o sobě je hrůzné ať je napsané jakkoliv, řekla bych. Na pár místech spojených s holocaustem jsem se byla podívat a nic horšího si nedokážu představit. Těm lidem vzali všechno. Svobodu, rodiny, lidskost a nakonec i životy.
Přece jen se našlo pár osudů, které se tomu dokázali vyhnout. Těžká říct jestli je horší zemřít na tom nejhorším místě hrůznými způsoby,nebo dál žít s tíhou celé rodiny a sám.

19.06.2023 4 z 5

V rozkvětu V rozkvětu Kristina Haidingerová

Docela slušná dávka zvrhlosti ve světě jak pro Alenku v říši divů. Nic není jak má být a moje představivost jela na plný obrátky. Malinko bizarní, šílený příběh jedné ženy.
První autorčina kniha a možná ne poslední.

06.06.2023 3 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Je zvláštní číst osud tohoto herce, do kterého by jste neřekli, že by mohl mít takové problémy. Většinou si ho všude pamatuji jako vtipnou postavu. Nikdy by mě nenapadlo, že tak skvělý herec prožívá takové osobní peklo.
Samozřejmě se mi nejvíc líbil v oblíbeném seriálu, který miluju už roky a znám ho nazpaměť. Stejně bych těžko věřila , že to dokázal všechno v takovém sravu, kdyby mi to někdo řekl. Určitě stojí za přečtení a jsem moc ráda, že se mi kniha dostala do rukou. Byla to síla a doufám, že už vše zůstane v těch správných kolejích.

05.05.2023 5 z 5

Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Skvělá jako všechny ostatní knížky od Darcy. Přečetla jsem ji za dva dny s přestávkou :)
Těším se na další:)

01.01.2023 5 z 5

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Hodně zajímavé čtení

28.12.2022 5 z 5

Osvětimský proces Osvětimský proces Annette Hess

Žádná kniha s tímto tématem se nemůže číst s příjemnými pocity.
Přesto se četla dobře, styl psaní umožňuje číst rychle. Nesnáším moc dobře tohle téma o bezmoci lidí, postižených takovýmto osudem a hrůzách co se děly.
Byla to děsivá doba. Lidé se nepoučí...

17.11.2022 3 z 5

Dítě na nástupišti Dítě na nástupišti Gill Thompson

Nijak příjemné téma, přesto hezky a čtivě napsané.
Už kus před koncem vám dojde,co bude nejspíš poslední scénou.
Knížka mě ale nakonec bavila, i když jsem měla velkou pauzu v jejím čtení.

06.06.2022 3 z 5

Strašidelné Brno Strašidelné Brno Arnošt Goldflam

S velkou přestávkou mezi začátkem a koncem čtení (několik měsíců), jsem se doploužila ke konci.
Hmmm :-/. Asi nemůžu říct, že mě to nějak zvlášť bavilo. Představa, že by něco z toho mohlo být pravdou je celkem depresivní, nikoli hororová.
Celkově oddechová kniha a moje první setkání s autorem

20.03.2022 3 z 5