Kaaczula Kaaczula komentáře u knih

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Příběh Barbory a její rodiny, jejichž život v uhelném kraji se skládá téměř celý z dřiny a povinností. Poutavý syrový příběh.

Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Úžasný příběh založený na zajímavě zpracovaném nápadu cestování v čase. Úsměvné, zajímavé, krásné.

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Tři sestry, tři různé osudy, tajemství, pochyby o sobě samé. Celý příběh se odehrává během pár dní, většina v den, kdy sestry pohromadě odjíždějí z Prahy na oslavu otcových narozenin. Kolotoče rodinné historky ve vzpomínkách sester a maminky.

Ovál Ovál Jiří Homola

Perfektní detektivka, ve mně vyvolala nutkavý pocit zajet se proběhnout na Kladno kolem Sletiště, jestli by mě nenapadlo něco, co by s pomohlo pohnout s případem. Nakonec zvítězilo pohodlí a knihu jsem raději rychle dočetla. Za mě výborná detektivka se vším všudy - sympatický vyšetřovatel s osobním příběhem, příjemné napětí, uvěřitelné zvraty i závěr. Skutečně doufám, že se dočkáme pokračování.

24.06.2024 5 z 5

Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Souhlasím s ostatními, to čekání na druhou půlku příběhu je vyčerpávající :)

Největší kouzelník na světě Největší kouzelník na světě Garry Parsons

Příběh hodně šroubovaný, asi by se z něj dalo vytěžit víc, ale oceňuji vtipná a jednoduchá kouzla.

29.12.2018 4 z 5

Výkřik techniky Výkřik techniky Thomas Pynchon

Věty přes půlku stránky, plné IT slangu. Za normálních okolností bych knihu dávno odložila, ale tady mě pořád něco pudilo to neudělat, dočíst a zjistit, jak to dopadne :) Maxine je drsňačka, ale přijde mi, že věci se kolem ní spíše samy děly, než že by metodicky postupovala :)

13.08.2020 4 z 5

V mámově postýlce V mámově postýlce Přemysl Rut

Pohádkové příběhy o rodině, klasické pohádky s moderním koncem k zamyšlení. Rozhodně pobavilo.

Dům hluchého Dům hluchého Peter Krištúfek

Krásný, čtivý příběh, mapující osudy jedné slovenské rodiny v kulisách 20. století.

04.06.2020 4 z 5

Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Za mě nejslabší Mawer. Skleněný pokoj mě nadchl, po Trpaslíkovi jsem se vrhla na studium genetiky, Jaro téměř nezanechalo stopu. Asi jsem na pozadí takových dramatických událostí čekala dramatičtější příběh.

04.06.2020 3 z 5