Kaaramelka Kaaramelka komentáře u knih

Vyžádejte si Andreu Vyžádejte si Andreu Noelle W. Ihli

Ze všeho nejdříve bych chtěla poděkovat KNIHY DOBROVSKÝ za poskytnutí knihy v rámci spolupráce :)

Která by odolala milému muži, jenž vypadá jako věrná kopie australského herce Chrise Hemswortha (Thora)? Pokud nezabere vzhled, tak co třeba, že je osamělým vdovcem se dvěma holčičkami. Ale nic není takové, jak se zdá. To moc dobře vědí Meghan, Brecia a Skye, které bohužel oklamal, zdrogoval a uškrtil.

Tím vším ale děj knihy teprve začíná. Kapitoly se střídají z pohledů tří výše jmenovaných zavražděných žen. Každá se smiřuje se svou smrtí jinak. Meghan tráví čas se svým tělem a cestuje díky vzpomínkám do minulosti. Brecia se drží svého vraha Jamese a zkouší, co jako duch svede. A není to vůbec špatné, protože on je programátor a neustálé padání počítače je přesně to, co nepotřebuje. A Skye se snaží být na blízku své matce.

Avšak James není tak opatrný, jak si myslel a smyčka kolem jeho krku se začíná utahat. Díky vyšetřování se ženy shledají, necítí se tolik osaměle a vymění si informace i zkušenosti, co jako duch dokážou. A tím začíná jejich společná cesta na záchranu další oběti vraha. Zda bude úspěšná či nikoliv se dozvíte až v knize.

Ze začátku knihy jsem si kladla jednu důležitou otázku a to, o čem asi kniha bude, když brzy známe oběti a vraha, ale od druhé poloviny jsem už knihu odložit nedokázala a četla do noci. To už se mi nestalo opravdu dlouho. Pak jsem si kladla jinou otázku. Co znamená ten název knihy? Ale i na tento dotaz jsem dostala odpověď. Thriller byl napínavý, poutavý, čtivý s prvky hororu a opravdu mě bavil.

P.S. pozorný čtenář si nejspíš všiml chyby na straně 126, kapitola je z pohledu Meghan, ale v názvu je napsaná Brecia

11.08.2024 4 z 5

Žirafky si hrají na schovávanou Žirafky si hrají na schovávanou Elena Mellano

Jednoduchý příběh doprovázený krásnými ilustracemi :)

31.12.2020 5 z 5

Nejlepší maminka Nejlepší maminka Lisa Alderson

stejně tak jako u knihy Nejlepší tatínek příběhem provází krásné ilustrace :)

24.07.2020 4 z 5

Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

To byla paráda :) V knize se střídají postavy, čtenář se může seznámit postupně s královnami, jejich životy a zákony, také poznáme Keralie a její příběh. Já osobně jsem nedokázala knihu pořádně odložit, bylo mi líto osudů královen a překvapilo mne, kdo to nakonec celé naplánoval. Nečekala jsem to a o to víc mne právě hnala má zvědavost. Chtěla jsem vědět, kdo za tím spiknutím stojí a jaký má k němu důvod.

Díky tomu, že jsem od knihy nečekala moc, rozsekala mě. Jsem ráda, že jsem nedala na hodnocení a rozhodla udělat si vlastní názor.

05.06.2020 5 z 5

Nyxia povstává Nyxia povstává Scott Reintgen

Tohle byla jízda, skvěle zakončená série :)

06.05.2020 5 z 5

Co si váš pes doopravdy myslí? Co si váš pes doopravdy myslí? Sophie Johnson

Milá knížečka, která vykouzlí úsměv na tváři :))

06.10.2018 5 z 5

Buzíčci Buzíčci Jan Folný (p)

Líbilo se mi, že povídky byly nenápadně propojené, ale přesto jsem jsem byla trochu zklamaná. Něco mi tam chybělo.

12.03.2017 4 z 5

Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Stejné jako film a stejně jako z film jsem z knihy nadšená!

12.03.2017 5 z 5

Lunapark Lunapark Stephen King

Kniha Lunapark je příjemná oddechová "Kingovka", která mne nezklamala, a já se jen utvrzuji v tom, že si od tohoto autora chci přečíst další a další knihy.

31.01.2017 4 z 5

Vášnivý hříšník Vášnivý hříšník Christina Lauren

Vášnivý hříšník vás zaujme, pohltí a nenechá vás v klidu. Opět mne tyto dvě autorky nezklamaly a já mohu jejich další knihu jen a jen doporučit. Co se týče erotických románů, tak tyto autorky jsou pro mne top.

31.01.2017 5 z 5

Filip II. - Španělský král z rodu Habsburků, nejmocnější křesťanský vládce Filip II. - Španělský král z rodu Habsburků, nejmocnější křesťanský vládce Geoffrey Parker

Je psaná srozumitelně, čtivě a nezahlcuje čtenáře příliš informacemi.

Knihu doporučuji všem, kteří se zajímají nejen španělskou či nizozemskou historii, ale celkově, kteří se zajímají o panovníky v Evropě. Filip II. toho dokázal spoustu a myslím si, že jeho jméno by nemělo být zapomenuto. Mělo by být více na něj poukázáno a nebyl to vůbec špatný člověk. Důležité je si uvědomit u jeho chyb, že byl pouze člověk, který byl unavený, zahalen žalem… a i když je obestřen různými tajemstvími, nemusíme hned myslet na to nejhorší. Každý máme přece nějaké to tajemství, ne?

Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Kniha je čtivá, je milá a čte se sama. Mě si získala, Juan Salvador si mne hned získal a já hltala každé slovo, každý jejich monolog. Líbilo se mi, jak si ho všichni oblíbili, a jak on si oblíbil všechny. Užíval si pozornost, kterou mu věnovali.

Doporučuji ji všem, kteří si chtějí oddechnout, chtějí si přečíst o neobvyklém přátelství, kteří otevřenou srdce jednomu nezbednému tučňákovi, který si tam najde své místo.

Prokleté město Prokleté město Lisa McMann

Čtenáře drží napnutého až do konce, získá si ho a nechá ho i trochu se bát… sice jsem myslela, že se budu bát více, ale to už záleží na čtenáři. Kniha mne nezklamala, naopak mile překvapila, neboť jsem si od knihy nic neslibovala. Doporučuji i těm, kteří teprve s horory začínají nebo si chtějí přečíst něco slabšího.

26.12.2016 5 z 5

Jak se dělá kniha Jak se dělá kniha Vladimír Pistorius

V knize naleznete grafy, tabulky i obrázky pro lepší upřesnění a představy. I když je to hlavně o technické stránce knih, bavilo mne to. Líbilo se mi nahlédnout na knihy z jiné stránky, přesto bylo pro mě těžké vnímat knihu jako jakýsi druh zboží.

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Od knihy jsem čekala více, možná protože ji tolik propagovali, ale napnutá jsem byla až do konce a chtěla jsem vědět, jak to dopadne. Zvědavost mi nedala a já musela knihu dočíst. Po jejím dočtení jsem si řekla, že nebyla zase tak špatná.

01.03.2016 4 z 5

Kečupová mračna Kečupová mračna Annabel Pitcher

Na knihu jsem narazila úplně náhodou, ale zaujala mě... a musela jsem ji hned přečíst! Je to úžasná kniha. Do děje jsem se ponořila hned, měla jsem problém knihu odložit... opravdu skvěle napsáno :))

31.01.2016 5 z 5

Zapletený Zapletený Emma Chase

První kniha, kterou jsem četla, z pohledu muže. Je to velice zajímavá změna a dobře mi to sedlo :)) Autorka to úžasně vystihuje až mě to překvapilo. Je to milá, vtipná a krásně čtivá kniha :))

03.12.2015 5 z 5

Rušná farma: Poznejte zvířata na farmě! Rušná farma: Poznejte zvířata na farmě! Hannah Campling

Krásně provedená kniha :) Obrázky i zvuky jsou reálné :)

18.11.2023 5 z 5

Nejlepší tatínek Nejlepší tatínek Lisa Alderson

krásně zpracovaná knížka s rodinným příběhem doprovázena povedenými ilustracemi :)

24.07.2020 5 z 5

100 pokladů naší planety: Hrady a zámky 100 pokladů naší planety: Hrady a zámky Hannah Brooks-Motl

Krásně zpracovaná kniha :)

29.03.2020 5 z 5