kacenka6144

Tohle mě prostě baví. Detektivka spojená s romantikou. Někdy jsou sice dějové linky trošku kostrbaté, ale tohle bych autorce rozhodně odpustila. Pro mě knížka na maximálně dva večery. :-)

Nedávám plný počet hvězdiček, protože musím souhlasit s některými komentáři pode mnou - Jane je někdy k nesnesení a musí se s ní člověk trošku sžít. Někdy z ní máte pocit, že vlastní patent na rozum a všechny svoje počiny si lehce zdůvodní - vždyť to dělá jenom pro dobro všech. Ona všechno ví a všemu rozumí. Ale nakonec přec jenom trošku zkrotne a příběh může dojít do šťastného konce.

Když jsem přečetla první stránky, tak jsem si vzpomněla, že jsem knížku už kdysi četla. Ale velice ráda jsem se k ní vrátila. Mám ráda příběhy, kdy hlavní hrdina není úplně bez chyb a sekunduje mu žena, která má vlastní hlavu a není na ni úplně padlá. Přiznejme si dámy, která z nás není aspoň někdy ráda opečovávaná a ochraňovaná. :-)

Je to již několikátá knížka téhle autorky, kterou jsem četla. A konečně jsem si ji trochu užila. Nevím, jestli autorka píše v jiných knížkách daleko těžkopádněji nebo je to věc překladatele, ale u téhle knížky jsem se při čtení "netrápila". A příběh se mi taky docela líbil. Proto 4*

Další pohodová oddychovka o obrácení jednoho hříšníka na správnou cestu. A k tomu navíc okořeněná jednou malou detektivní zápletkou.

Miluju knížky o rytířích a tahle splnila všechna moje očekávání. Láska, drama - vše v naprosté rovnováze.

Nevím úplně co napsat. Když byl v prvním díle vévoda v 28 letech panic, tak tam už jsem se trošku divila, ale další bohatý, bezstarostný, třicetiletý, zdravý muž má problémy s erekcí?! Naštěstí je tady postava tety Bei, která dodá všemu lehký nadhled. Další díly přečtu už jenom kvůli zvědavosti, co se může dalším mladým mužům stát za sexuální malér.

Musím souhlasit s tím, že tahle knížka je z celé série asi nelepší, ale i tak jsem čekala malinko víc. Mám ráda neohrožené hrdinky, které se dokážou postavit chlapovi jako rovnocenný partner a dokážou ho vytáhnout z jeho ulity, ale tady tomu pořád něco malinko scházelo.

Knížku jsem dlouho sháněla a dost jsem se na ni těšila. Ale mám z ní takový zvláštní pocit. Přišlo mi to trošku přitažené za vlasy - "ona bude věrná jemu, já budu věrný jí". Uvidíme, co další díl.

Druhý díl "Nahé" série nijak nevybočuje z řady. Je v něm možná víc humorných okamžiků, než v předešlém dílu. Teta Bea a dámy z místního spolku, které "popostrkují" hlavní hrdinku do manželského chomoutu nebo dvě malé Charlesovi neteře, které se snaží "pomoct" oběma dospělým ke vzájemnému vztahu jsou milým zpestřením v dějové lince.

Klasická oddechovka s jasně daným scénářem. Po těhle knížkách saháme s naprosto jasným záměrem - odpočinout si, nepřemýšlet nad složitým dějem. A tohla knížka splňuje naprosto dokonale.

Pokud máte rádi žánr "červená knihovna", tak dejte od této knížky ruce dál. Ale přečíst se určitě dá.

Knížkou jsem se prokousávala tak nějak horko-těžko. Nesedí mi autorčiny sloh. Kdyby šlo dát půl hvězdičky, dal bych 2,5. Zkusím přečíst další knížku a uvidíme.

Pro mě jedna z nejslabších knížek, které jsem od autorky četla. Byla to spíš detektivka s docela slušným rozzuzlením. Ale rozhodně bych knížku nenazvala "červenou knihovnou".

Tuhle sérii začínám číst skoro z druhého konce. Pokud je tohle podle některých spíš její slabší část, tak se těším na první díly. Rowena i Lachlan jsou fajn. Toška toho "mám ho ráda, nemám ho ráda" tady samozřejmě nesmí chybět, ale naprosto to splňuje model romantického čtení. A v dnešní době je potřeba i trocha toho oddechu a snění. :-)

Poslední díl trilogie ze skotské Vysočiny. Mám tyhle příběhy ráda, i když jsou někdy trošku jednoduché a pritazene za vlasy.

Příběh mě trošku zklamal. Zdal se mi trošku přitažený za vlasy. A konce byl až přiliš rychlý. Ale je to klasická jednoduchá červená knihovna.

Další díl série, která zatím nepatří k autorčiným nejlepším. Ani nevím, jak bych knihu popsala. Stačí jenom číst a moc nepřemýšlet. A o to tady asi vlastně jde.

Od této autorky jsem již četla lepší knížky. Nějak jsem se nemohla začíst a několikrát jsem knížku odložila a zase se k ní vrátila. Od zhruba půlky už to bylo lepší a nakonec jsem knížku dočetla na "dva nádechy", ale že by patřila k mým oblíbeným se asi říct nedá.