kaczka79 komentáře u knih
Dojemný, romantický příběh s trochou duchařiny. Kniha se příjemně četla, líbilo se mi, že autorka na základě dobových reálií vytvořila příběh Grace, do kterého jsem se úplně ponořila, soucítila jsem s ní a na konci knihy mi i ukápla slza....
Z knihy opravdu "dýchne" ponurá gotická atmosféra , některé povídky jsou dobré, ale přiznám se, že u pár jsem prolistovala stránky, protože nebavily...Každopádně hodnotím kladně, už kvůli novému vydání s krásnou ořízkou.
Pokud uvažujete zda si prečíst knihu -nedejte na níže napsané negativní komentáře.... Nelze přirovnávat s jinými autory. Kniha s napínavým, srozumitelným dějem , hororová zápletka je jen třešničkou na dortu. Za mě velmi povedená kniha, nelze odložit, až na samotném konci. Doporučuji!
Letní oddychovka z prosluněné Itálie ,vůně citrónu a romantika Vás provázejí celou knihou. Sice Raph byl na ránu pěstí, ale zachraňuje to nádherné popisy krajiny a jídla. Těším se na příště z Prahy....
Děkuji za krásné zakončení. První díl jsem začala číst kvůli vzpomínce na mou prababičku, která kdysi bydlela v okolí Šikmého kostela a člověku srdce zaplesá, když je v knize zmínka i o mém bydlišti v Petrovicích u Karviné .... Těžké časy to byly, třeba si je občas připomenout a celou sérii bych zařadila do povinné školní četby.
Povídky s trochou magie a romantiky. Skvělá odpočinková kniha, u které nemusíte moc přemýšlet, stačí se jen unášet pohodou, která vysloveně z příběhů čiší.
Napínavý děj, knihu nechcete odložit, až na konci.... konec je zvláštní, ten mi nesednul, autorka jej mohla jinak ukončit, jak by si tento žánr zasluhoval. Pomocnice byla lepší.
Na tuto knihu je třeba dospět. Jako dítě jsem knihu nechápala a radši jsem četla pohádky. Až v dospělosti jsem ji "přišla na chuť " a vnímala všechny metafory, přirovnání, citace... Dávám plný počet hvězd za krásné zpracování 3D pohyblivé ilustrace.
Obrázky pana Lady k zimě a k Vánocům patří..
čím je člověk starší, víc nostalgicky vzpomíná, na staré časy, pohodu v adventním čase i na chybějící sníh :) Je to skvost v knihovničce, ráda vždy po knize sáhnu ve vánočním období.
Opravdu je to jednohubka pro fanoušky Kinga. Přečteno za jedno zimní odpoledne.... nečekejte kdovíjaký děj, ale přesto hodnotím formu, líbivé zpracování a hlavně spoustu kvalitních ilustrací v knize, kterou si rád přečetl můj 14tiletý syn (nečtenář) a to je co říci. Uvítala bych více takovýchto zpracování mého oblíbeného spisovatele.
Převyprávěné pohádky bratří Grimmů, které jsou vybrány z původních verzí vydání. Jsou jiné - syrové, děsivé a drsné. Potěší každého dospělého, děti už méně :-) ..... těm bych je radši nečetla. Kniha se moc povedla, krásný obal, ilustrace...určitě bude zdobit mou knihovnu. Doporučuji!
Převyprávěné ruské pohádky s nádhernými ilustracemi. Vyrůstala jsem na knize Krása nesmírná a tato kniha mi ji připomněla a musím říct, že se mi líbí o trochu více. Možná díky krásným ilustracím Olgy Zakis....
Opět další, fajn odpočinková kniha. Čekala jsem podle hodnocení trochu fiasko, ale splnilo to vše co mělo. Bylo to prosyceno šampaňským, dobrým jídlem ,pověstným francouzským šarmem... jen mi tam trochu chyběly popisy krajiny a větší propracovanost, jak jsem zvyklá u této série - za to, strhávám jednu hvězdu. Mám přečteny všechny knihy a za mě vede Švýcarsko, Irsko a Island.
A mě se to líbilo.... Aňa umí psát! Krátké povídky , k tématu "Co tě nezabije...." Doporučuji jako skvělou odpočinkovou jednohubku na dovolenou, nebo čtení do vlaku, autobusu...
Krásná kniha, nejen vizuálně obálkou (ta je opravdu moc hezká..), ale také obsahem. Kdo má rád řecké báje, tak si přijde na své. Líbil se mi poetický děj neohrožené , feministické Kirke, společně s ní je v knize nový pohled na starořecké hrdiny a bohy. Doporučuji.
Přečteno na jeden zátah , knihu neodložíte, dokud není konec. Doporučuji všem, kterým se líbila Dívka ve vlaku a Zmizelá - je to podobný strhující psychologický thriller. Určitě bych se i na tento počin podívala v kině.
Milé, uklidňující příběhy, které lze číst nejen před spaním. Já ji pojala jako odpočinkovou četbu o prázdninách u vody, člověk se u této knihy krásně zasní a uklidní. Bonusem jsou hezké ilustrace, recepty a meditace.
Nádherné ilustrace, stručné a základní informace o rostlinách. Půjčovala jsem si kdysi z knihovny na přípravu herbáře ze ZŠ. A už tehdy se mi líbilo zpracování a ty krásné ilustrace...
Teď, po letech, jsem knihu sehnala v antikvariátu a posloužila mému synovi opět při herbáři - i přes "internetovou dobu" , si v knize rád zalistoval ....
"Host do domu - čagan do ruky!" Skvělá humoristická kniha, vtipné příběhy z Moravského Slovácka, které doplňují pěkné kresby Zdeňka Galušky. Vždy, když potřebuji zvednout náladu, sáhnu po knize.