kalinka99 komentáře u knih
Takový jednodušší a předvídatelný příběh mezi Katy a Richardem, ale jinak moc příjemné čtení na odpoledne.
Po další knize od Kariky budu mít strach snad navštívit Slovensko. Kniha mě opravdu strhla a nemohla jsem ji odložit. Ale jestli je to pouze smyšlený příběh nebo pravdivý dle výpovědi Igora? Těžko říct a to je na tom příběhu mnohem tajemnější a jen tak dlouho to nevyženu z hlavy.
Zajímavá kniha o životě zpěváka a podnikavce Aleše Brichty. Vyprávění je skvěle sepsané a k tomu doplňující fotografie z osobního archivu.
Tak to jsem trošku zklamaná. Colleen má napsané určitě lepší knihy. Celý příběh předvídatelný a chyběl mi tam pořádný zvrat, ale jinak jako vždy autorka píše velmi čtivě a knihu jsem přečetla během dne.
To byla teda doslova smršť. Příběh mě zcela pohltil a nemohla jsem knihu odložit. Temné a mysteriozní vyprávění tří známých a jedna záhadná bába. To všechno způsobuje halný vítr. Konec byl rychlý a unáhlený z čehož jsem moc nepochopila ani moc, co se stalo.
Pokračování vyprávění o rodině Melzerů a jejich přátel. Chyběl mi v příběhu trošku šmrnc a četlo se to až moc oddechově o proti předchozím dílům.
Mě kniha zaujala. Podivná parta kamarádů a tajemno kolem smrti Kristiny bylo docela napínavé. Jenom to mohlo být o něco kratší.
Příjemný příběh z předválečného prostředí a historického okamžiku v podobě zničení berlínské zdi. Moc hezký a šťastný konec.
Poslední díl Taťány a Alexandra se odehrával v Americe, ale nečekalo je tam po válce nic moc válce jednoduchého a k tomu těžká zkouška se začlenit do běžného života. Bohužel, je dohání stále minulost Sovětského svazu, ale navzdory tomu jejich láska přetrvává.
V něčem se mi líbil více první díl a něco se mi líbilo na druhém díle. Každopádně skvěle napsané knihy. Konec byl trochu přitažený za vlasy, ale to nemění nic na tom, že si přečtu další pokračování snad nekonečné lásky a odevzdanosti mezi Taťánou a Alexandrem.
Nevím, proč jsem tak dlouho otálela si knihu přečíst. Příběh krásný plný lásky, krutosti a naděje z válečného Leningradu. Na jediném bych ubrala, co se týkalo milostných scén Taťány a Alexandra.
Kniha byla super. O proti prvnímu dílu to mělo spád a popravdě jsem čekala, že to bude spíš pohádka ze světa víl, ale ne strhující příběh, kde krutost nezná mezí. Pouze konec mi přišel trochu nedotažený.
Mnohem lepší díl než první. Je to mnohem dramatičtější. Má to více spád a postavy jsou více rozvinutější. No, nemohla jsem počkat a už jsem se vrhla do třetího dílu.
Příběh chrudimského mlýna a lidských osudů z rodiny Šmahelů mě méně bavil než předchozí díly.
Za mě výborný příběh. Od autora jsem nic nečetla a ani neviděla žádný film, takže jsem nadšená. Od začátku do konce příběh ubíhal a stále se objevovali nové poznatky s tím, že do finále jsem vůbec netušila jak to dopadne. Propojení historického města Vatikán s církví a novodobého vynálezu posunulo knihu na první příčky nejlepších knih, co jsem kdy četla.
Nádherný příběh plný lásky, emocí i těžkých životních rozhodnutí na pozadí války.
Detektivky od Klevisové mám ráda, ale tady mi něco chybělo. Trošku mi scházelo detektivní rozhřešení a větší nápaditost v zakončení. Najednou byl konec, ale jinak se kniha moc hezky četla a i téma propojených osudů místních obyvatel v temném kraji opředené poválečnou dobou v Pošumaví.
Příběh hezký, příjemný, ale už mi ty knihy od autorky přijdou na stejno psané. Kodaň a Paříž se mi líbili více.