Kami33 Kami33 komentáře u knih

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Nebylo to špatné, hezky se to četlo, ale že bych z toho byla úplně wau to zase ne. Chápu, že je to hodně o sexu, ale za mě možná trochu moc "po povrchu". Takže ok, ale od pana Hartla jsem četla už lepší knížky.

04.11.2020 4 z 5

Koralina Koralina Neil Gaiman

Další Gaiman a další zajímavá knížka. Tajemná, napínavá a s dobrým koncem. Hmm... možná pohádka, ale já se trošku bála :-). A bylo to super.

20.10.2020 5 z 5

Básnik Básnik Dominik Dán

Když se vám Dán líbí, tak se líbí. Za mě super

13.10.2020 5 z 5

Klejinčino tajemství Klejinčino tajemství Zdenka Hamerová

Knížka mě dost zklamala. Pořád jsem doufala, že se děj rozjede a ono nic. Jako by autorka vzala od každého trochu a snažila se z toho vytvořit něco nového. Ale to už se mýlila kočička s pejskem, když vařili dort (když tam dáme sto dobrých věcí, tak bude stokrát dobrý...) Ne ne, za mě se to moc nepovedlo.

16.09.2020 2 z 5

Pomsta bílého jednorožce Pomsta bílého jednorožce Vlastimil Vondruška

Mám knížky pana Vondrušky ráda. Odpočinkové čtení. Poslední dobou trošku moc vražd, ale nakonec do sebe vše zapadne.

19.08.2020 5 z 5

Perunova krev II. Perunova krev II. František Kotleta (p)

Zatímco první díl mě až tolik neuchvátil, tento druhý byl naprosto super.

10.06.2020 5 z 5

Čaroprávnost Čaroprávnost Terry Pratchett

Bábi Zlopočasná je výborná a celá kniha se mi moc líbila.

04.06.2020 5 z 5

Kouř a zrcadla Kouř a zrcadla Neil Gaiman

S povídkami je to vždy trochu těžší. Nikdy nemůžete být spokojeni se všemi (nebo skoro nikdy). Já osobně jsem některé pouze přelétla očima a už si ani nevzpomenu, jak se jmenovali. Ale jiné byly skvělé. Takže za pět * to není, ale za čtyři určitě.

18.05.2020 4 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Joona Linna je poměrně sympatický (někdy až moc dokonalý :-), ale proč ne?) a knížky s ním mě baví. Líbila se mi i tato.

03.04.2020 5 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Netvrdím, že jsem knihu přečetla jedním dechem, ale jo, líbilo se mi to. Asi bych hodnotila jako čtyři plus (ale dám i pět). Zajímavý nápad, zajímavé rozuzlení a poměrně sympatičtí detektivové. Co víc si od detektivky přát.

29.11.2019 5 z 5

Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Tak bohužel musím souhlasit s předešlými komentáři. Naivní děj, místy až neskutečně. (Opravdu manžel netuší, že jeho žena má sestru dvojče, s kterou se pravidelně stýká, zatímco Stephanie, detektiv roku, to odhalí poté, co se setká s Emily matkou, která se nijak neschovává, jak by si někdo mohl myslet... no, dalo by se najít x takových "zajímavostí".)
A blog začínající oslovením "Ahoj mámy" - kdo by to četl?! Takže malé plus za čtivost, ale to je asi přece jen málo.

03.11.2019 1 z 5

Relikvie Relikvie Lincoln Child

Po letech jsem se vrátila k této sérii a tím pádem i k oblíbeným hrdinům. Četla jsem před lety a něco jsem si pamatovala. Přesto i na podruhé to bylo napínavé a zábavné čtení.

01.01.2025 5 z 5

Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Tak po Vesnici došlo k mírnému zlepšení v práci kriminalistů (podle mě), ale jinak...
Neustálé vychvalování Laury jako skvělého detektiva s výborným policejním instinktem, která vyřešila již dlouhou řadu případů.
No a taky mi bylo chudinky Laury moc líto, když se jí rozbilo služební auto a hrozilo jí, že by musela cestovat MHD.
Prostě pokud vám hlavní hrdinka je nesympatická, děj vám přijde poněkud naivní a kniha má takový konec, je těžké hodnotit lépe.
Ale opět musím přiznat čtivost. (Jinak bych jí asi nedočetla.)

27.12.2024 3 z 5

Lepší člověk Lepší člověk Louise Penny

Moje oblíbená série. Ale musím přiznat, (jak píše emamat) i mě už to nepřátelství okolo Gamache přijde zbytečné. Jinak čtení mě bavilo jako vždy.

05.10.2024 5 z 5

Cirkusový vlak Cirkusový vlak Amita Parikh

Hezký příběh. Někdy kolem druhé třetiny knížky jsem měla pocit, že se to nějak zadrhlo a že ten skvělý vlak trochu "vykolejil". Ale pak se to zase srovnalo a závěr byl opět fajn.

01.09.2024 5 z 5

Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Linda Castillo

I tento díl byl super. Mám ze čtení podobný pocit jako z knih Louise Penny... jako, že se vracím někam, kde to dobře znám a mám to ráda.

12.08.2024 5 z 5

Už nikdy mě nespatříš Už nikdy mě nespatříš Lesley Pearse

Od autorky jsem četla skvělou knihu Nezapomeň na mě, proto jsem trochu zklamaná, čekala jsem něco víc. Toto je spíš takové čtení pro ženy než historický román. Ale je pravda, že se to četlo svižně.

23.07.2024 3 z 5

Rozbití andělé Rozbití andělé Graham Masterton

První díl se mi líbil a líbil se mi i tento druhý díl. Místy docela brutální, ale čtivé.

07.04.2024 5 z 5

Poslední vdova Poslední vdova Karin Slaughter

Oblíbená autorka, oblíbení hrdinové, čtivý děj... přečteno raz dva.

10.03.2024 5 z 5

Pronásledovaná Pronásledovaná Jennifer Hillier

Poměrně čtivá knížka, která nijak nevybočuje z příjemného průměru. Žádný wow efekt se tu nekonal, ale na druhou stranu zde nebylo ani nic, co by mi extra vadilo. Jen malá drobnost: já například znám přátele svého muže a on zná moje kamarádky - minimálně jménem :-).

04.03.2024 4 z 5