kamka1103 kamka1103 komentáře u knih

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Za mne krásná předvánoční romantika. Krásně se mi četlo, byla jsem vtažena do děje. Milé pohodovému čtení, při kterém se každý, kdo má rád dobré konce a vánoce, začne těšit na vánoce. Doporučuji.

10.11.2024 5 z 5

Postřižiny Postřižiny Bohumil Hrabal

Špatně se mi četlo,předlouhá souvětí, prostě mi nevyhovuje Hrabalův styl. Ale příběh díky filmovému zpracování a hereckému koncertu mě bavil. Asi si tuhle literární filmovou klasiku opět pustím.

01.11.2024 3 z 5

Stezka Českem: Nové příběhy Stezka Českem: Nové příběhy kolektiv autorů

I druhá kniha Stezka Českem je úžasná. Četla jsem ji sice dlouho, ale to proto , že jsem zároveň plánovala a přeplánovávala svou trasu na Stezce. Stezka mě chytla, díky za tyto krásné knihy. Není to jen popis cesty, ale především příběhy ,které se na Stezce odehrávají. DOPORUČUJI.

24.10.2024 5 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Opět krásně napsaná detektivka z jihomoravskeho prostředí. Atmosféra léta v mini vesničce u Rakouských hranic, zmínka o zaniklých vesnicich, propojení součastnosti a minulosti... Jedním slovem doporučuji.

23.10.2024 5 z 5

Smrt šumavského poustevníka Smrt šumavského poustevníka Vlastimil Vondruška

Knihy od Vondrušky mám ráda. Otcovský přístup Oldřicha z Chlumu k Otovi, který v sobě nezapře muže co má rád ženy, detektivní zápletka umístěna na pozadí historických událostí a přitom tyto události nejsou změněné a i když jsou možná smyšlené, jsou uvěřitelné. Dávám 5 hvězdiček. A doporučuji.

24.09.2024 5 z 5

Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka Hana Whitton (p)

Knihu jsem poslouchala v audio verzi. Příběh, ve kterém je skloubená historie, detektivní zápletka i romantika, byl hezký. Je tu ale jedno velké ALE. Je přece známé ,že Václav III. byl zavražděn v necelých 17letech, jeho nemanželská dcera se mohla narodit nejdřív v roce 1300 ( i tak by ji měl Václav v 11 letech). Prostě tohle mě nesedělo a mírně řečeno mě to rozčilovalo. Vždyť příběh se vůbec nemusel odehrávat hned po vraždě krále Václava III. Kdyby se odehrával o 5let později byl by o 100% lepší. Původně jsem si chtěla přečíst i další díly série, ale teď váhám.

05.09.2024 4 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Hvězdičky ubírám za počáteční chaos ve jménech a za nekonečné debaty hlavních postav . Jinak když se vydrží je to vcelku pěkné čtení o příběhu velké nenaplněné lásky , která přerostla v nenávist. Zřejmě nejsem milovníkem klasické literatury, ale i tak oceňuji vyspělost nejen autorky, ale i hlavních postav .

28.07.2024 3 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Tess Gerritsen

Kniha se mi líbila. Pěkná detektivka a zároveň pohádka se šťastným koncem. Přečteno v podstatě jedním dechem...je tu vše co by čtenář mohl chtít... napětí, příběh, dobrý konec i láska. Za mně 5/5.

22.07.2024 5 z 5

Finské slovo láska Finské slovo láska Libor Konopka

Krásné čtení o putování mladé dvojice do bezpečí , pryč od finsko-sovětské války. Víc jak dvouměsíční cesta, z jejíhož popisu, je cítit vzájemná láska Seiku a Jaska. A když se jejich cesty nakonec rozdělili bylo mi to strašně moc líto. Ale bohužel takový je, byl a bude život.

04.07.2024 5 z 5

Volání hvězd Volání hvězd Emma Donoghue

Krásná, nádherná, smutná... Tři dny plné radosti z nových životů, smutku za ty kteří odešli. Julie, doktorka Lynnová, Bridie...,ale i Ita, Marry, Delia, Eileen, Honor...válka a španělská chřipka...

28.06.2024 5 z 5

Sestry z Titaniku Sestry z Titaniku Patricia Falvey

Příběh dvou sester, která je každá jiná a kterým do života zasáhne potopení Titaniku. Pěkný , čtivý příběh, který já osobně doporučuji všem romantickým duším.

25.06.2024 5 z 5

Letní kraťasy Letní kraťasy Šárka Hieková

Krásné letní čtení, ke kterému se klidně zase někdy vrátím. Doporučuji všem co se momentálně plácají v nějakém problému.

19.06.2024 4 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

První dvě třetiny už byly takové ohrané,opakující se. I když stále mě kniha bavila. Ovšem poslední třetina mě rozesmála. S jak se říká " všeho s mírou" , nastal ten správný čas na tuto veselou úsměvnou pohádku včetně dobrého konce.

15.06.2024 5 z 5

Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Mírně praštění aristokraté Kostkové a jejich zaměstnanci . Výprava ženské části do Nizozemí ke královně, vtipné dialogy, groteskní situace.... Prostě stále stejné laskavě, milé a vtipné pokračování příběhu posledních aristokratů z pohledy 19ti leté Marie. Těším se na další díl.

17.05.2024 5 z 5

Emma Emma Charlotte Brontë

Knihu jsem poslouchala v podání Veroniky Khek Kubařové a bylo to supr. Sice Emma byla taková trochu mladá stará , trochu pletichářka, ale nakonec nebyla tak špatná. Určitě si ji ještě někdy poslechnu

17.05.2024

Stezka Českem Stezka Českem Martin Úbl

Mě Stezka Českem nadchla, v audio vydání se krásné poslouchá. A ano, už mám sbaleno a vyrážím , resp. už mám kousek Stezky za sebou.

17.05.2024 5 z 5

Mrazivé interview Mrazivé interview Chris Ewan

Doposloucháno. Kniha se mi poslouchala pěkně,ale ve psané formě by mě asi neoslovila.

24.04.2024 3 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Právě jsem dočetla respektive doposlouchala další díl série o Kostce a jejich obyvatelích. Paráda. Zasmála jsem se občas i nahlas . Doporučuji, zvlášť když nemáte náladu na nic. Veronika Khek Kubařová Vlnu zločinnosti nádherné přečetla, úžasný.

12.04.2024 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Kostkové mě prostě baví. Jsou tak správně neskuteční až jsou naprosto skuteční. Skvělá série. Ideální na dovolenou, pro zlepšení nálady. A za mě....knížky jsou lepší jak film. Určitě doporučuji.

05.04.2024 5 z 5

Sestřičky pod jmelím Sestřičky pod jmelím Donna Douglas

Další díl o sestřičkách. Zase prožívají svá trápení s láskou , zase spolu "mláďoučké" sestřičky drží proti "protivným starým" staničním sestrám. Chyběla mi tam Dora a Kathleen. Je to taková pohádka pro nás ženy , protože vše dobře dopadne. Jednu hvězdičku ubiram za v podstatě stejný scénář jako měly předchozí díly série. Další díl si už nějak nedovedu představit o čem by byl, leda tak po skončení války , kdy se z venkova vrací do Nightingale a setkávaji se se svými dávnými přítelkyněmi a kolegyněmi. No uvidíme.

26.03.2024 4 z 5