karolina0346 karolina0346 komentáře u knih

Vadná Vadná Cecelia Ahern

Zavřela jsem knihu a zůstala jsem strnulá s otevřenou pusou.
Takové knihy mám nejradši!
Příběh má sílu. Neuvěřitelný, ale až moc pravděpodobný. A to je děsivé.

19.03.2019 5 z 5

Jezevčík jako svědek Jezevčík jako svědek Frauke Scheunemann

Série o Jezevčíkovi je super. Nadchne každého milovníka psů - či spíš tedy každou milovnici. :)
Celou dobu se v podstatě jedná o milostný román z pohledu psa, který se s pomocí kocoura snaží přicházet na kloub lidskému chování a uvažování.
Na první pohled oddechová literatura přináší mnoho podnětů k zamyšlení. My, lidé, si zkrátka věci mnohdy děláme mnohem složitějšími, než ve skutečnosti jsou. Možná bychom se občas mohli inspirovat v jednodušším psím chování.
Herkules a pan Felix jsou mentálně na mnohem vyšší úrovni, než bychom od psa a kočky čekali. Upřímně doufám, že je to nadsázka. V opačném případě bych se bála, co si o mne myslí moji psi.

Za mne naprosto perfektní série. Jsem ráda, že ji mám celou doma. Za rok za dva se k ní s radostí vrátím.

A nakonec - 4. díl nejlépe ze všech voní.

03.03.2019 4 z 5

Jezevčíkovy trable Jezevčíkovy trable Frauke Scheunemann

Pěkné pokračování, ale podle mého o něco slabší než předchozí díly. Jsem zvědavá na pokračování.

01.03.2019 3 z 5

Začarovaná třída Začarovaná třída Ivona Březinová

NightShade: Vždyť posláním knihy je ty předsudky zničit!

28.02.2019 5 z 5

Šťastný muž Šťastný muž Arto Paasilinna

Zajímavý vývoj příběhu. Humor perfektní.

22.02.2019 4 z 5

Intr Intr Ladislav Karpianus

Není to úplně dokonalá kniha, ale četla se mi dobře a pobavila mě.
Podává obraz intru - doufám, že trochu přehnaný. :D
Kniha má zajímavou, útržkovitou kompozici. Postupně se dává dohromady celkový příběh, postupně se odhalují různé souvislosti.
Jednou se k Intru určitě vrátím.

06.02.2019 4 z 5

První starosti První starosti Jacqueline Wilson

Kačkaknihomol: Já myslím, že Sally ji ještě neměla tak rozjetou. Zaseklo se to včas. ;)

10.01.2019 5 z 5

Chraň nás Pánbůh před Finem Chraň nás Pánbůh před Finem Arto Paasilinna

Super vtipné čtení, doporučuji.

29.12.2018 5 z 5

Z pohledu jezevčíka Z pohledu jezevčíka Frauke Scheunemann

No, jestli takto mazlíci opravdu přemýšlejí... tak potěš koště!
Kniha byla super.
Jen ten závěr jsem čekala trochu jiný...

25.12.2018 5 z 5

Já ti to opepřím, miláčku Já ti to opepřím, miláčku Ellen Berg

Velice, velice, velice nepravděpodobný příběh.
Knihu jsem ale přečetla na jeden nádech a pořád jsem se smála. Takže se mi vlastně líbila.

10.12.2018 3 z 5

Odvlečená: Příběh dívky nucené k prostituci Odvlečená: Příběh dívky nucené k prostituci Sophie Hayes

Někteří píšou, že byla Sophia jen hloupá, naivní a zamilovaná. Neuvědomujou si, jak je jednoduché podlehnout.
Nemám ani zdaleka takové zkušenosti, jako ona - díky bohu - ale vím, že je snadné někomu uvěřit...
Obzvlášť, když ji Kas vyhrožoval, že se něco stane jejím bratrům. Dostala se do hodně blbé situace. :( Doufám, že se z jejího příběhu každý čtenář poučí a njde v sobě sílu ještě dřív, než se mu stane něco tak hrozného. Doufám, že čtenáři budou příběh převypravovat ostatním, aby se dostal do podvědomí co nejvíce lidí.
Násilí a vydírání je hnus. Dávejte pozor na sebe i na své blízké.

Kniha mě neskutečným způsobem vtáhla do děje. Nemohla jsem přestat číst. Od té doby, co Sophia odjela do Itálie jsem se modlila, že už ji konečně někdo pomůže...
Nejhorší je si uvědomit, že je to psáno podle pravdy. :(

Přeju autorce už jenom šťastný život!

18.11.2018 4 z 5

Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Paráda! Oproti předchozí knize nemám výtky.
Příběhy pěkně sepsané, dokázala jsem si živě představit atmosféru místa i atmosféru v partě.
Jen mi pořád není jasný ten vypravěč - užita ich forma, ale vypravěč v knize jako kdyby nevystupuje, nikdy nemluví o tom, co dělal on sám, nikdy ho nikdo neosloví apod. Není to ovšem nic, co by mi v knize vyloženě vadilo.
Vyprávění o Islandu mě definitivně utvrdilo k přesvědčení, že se na onen nádherný ostrov nikdy nevydám.

Humor přesně podle mého gusta.

Možná bych si mohla napsat na svůj blog varování podobná těm, která na sobě mají příhody z hor.

14.11.2018 5 z 5

Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Mohsin Hamid

Zajímavý styl psaní. Podněty k zamyšlení, vyobrazení hrůzy, krásy, sem tam i nějaký humor. Za mě palec nahoru. Doporučuji.
Dík zpoždění ČD přelouskáno za jednu cestu Ostrava-Praha. :D

11.11.2018 4 z 5

Telegraph Avenue Telegraph Avenue Michael Chabon

Dočetla jsem celou knížku... ale nic moc, v příběhu jsem se ztrácela, musela jsem se nutit, abych četla..

30.10.2018 3 z 5

Chtělo by to nový jména Chtělo by to nový jména NoViolet Bulawayo

Po příjezdu do Ameriky jsem čekala větší deziluzi. Tato část knihy mě moc nezaujala.
Za to první část o životě v Africe, ta byla. Neskutečně mě zasáhla. Všechno co se tam děje je tak strašné!
Díky bohu, že jsem se narodila tady.

29.10.2018 5 z 5

Tajemství Tajemství Rhonda Byrne

Ainyska: Přesně tak. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo na to neskočil a vidí, jak je celá kniha o ničem.

29.10.2018 2 z 5

Bígl Bertík znovu na scéně Bígl Bertík znovu na scéně Martin Čáp

Jak už to tak bývá, druhý díl nepřekonal předchozí.
Ale co, i přesto to bylo další milé Bertíkovo počtení. :)

03.08.2018 4 z 5

Můj pes, můj guru Můj pes, můj guru Gilles Moutounet

Čekala jsem, že to bude něco víc, něco zajímavého a více o životě psů.
Toto je jen další odpad v podobě rádoby motivačních knih... jen s motivem psů.
Kecy v kleci.
Nedoporučuji.

23.07.2018 3 z 5

Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Elli H. Radinger

Krásná kniha, která mě nalákala vyrazit do divočiny... :)

15.07.2018 5 z 5

Život bez hranic Život bez hranic Nick Vujicic

Jako... pěkné, že má tento člověk takovou chuť do života, i když má na první pohled spoustu nevýhod. V knize je ale hodně chyb (překlepy a stylistika). Jako ateistce mi bylo proti srsti neustálé obracení se k Bohu. Beru, že má pro něj Bůh velký význam, ale toto už bylo... fakt moc. No a nakonec - celých 230 stran omílá pořád dokola to samé. Sto stran by na to bohatě stačilo.

13.07.2018 3 z 5