karolina0346 karolina0346 komentáře u knih

Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Elli H. Radinger

Krásná kniha, která mě nalákala vyrazit do divočiny... :)

15.07.2018 5 z 5

Život bez hranic Život bez hranic Nick Vujicic

Jako... pěkné, že má tento člověk takovou chuť do života, i když má na první pohled spoustu nevýhod. V knize je ale hodně chyb (překlepy a stylistika). Jako ateistce mi bylo proti srsti neustálé obracení se k Bohu. Beru, že má pro něj Bůh velký význam, ale toto už bylo... fakt moc. No a nakonec - celých 230 stran omílá pořád dokola to samé. Sto stran by na to bohatě stačilo.

13.07.2018 3 z 5

Zvěrolékař léčí, zvířata uzdravují Zvěrolékař léčí, zvířata uzdravují Alena Hrachovcová

Moc krásná knížka! Potěší i poučí. Doporučuji všem milovníkům zvířat.

09.05.2018 5 z 5

O kocourovi a bručounovi O kocourovi a bručounovi Cleveland Amory

Trochu jsem se nudila i u prvního dílu, a to byl lepší...

04.03.2018 2 z 5

Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Macek perfektně napodobil Jirotku. Smála jsem se od začátku do konce. Pecka!

24.02.2018 5 z 5

Christiane F.: Můj druhý život Christiane F.: Můj druhý život Christiane F. (p)

Stylisticky hrozné, na každé stránce jsem měla chuť něco přepsat nebo dokonce překopat celý odstavec.
Bylo to zajímavé čtení, každý by ale určitě měl nejdřív přečíst My děti ze stanice ZOO.
Často se setkávám s názory, že je Christiane nesympatická, antihrdinka atd. Já s ní docela soucítím. Neměla a nemá to vůbec jednoduché. Vždyť na své problémy byla více méně sama.
Snad se z jejího příběhu každý poučí. Nejen v tom, aby sám nebral drogy, ale především v tom, že si má všímat druhých a BÝT JIM OPOROU.
Tak.

27.01.2018 3 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane F. (p)

Naprosto strhující a úžasný příběh. Dokud si neuvědomím, že se všechno fakt stalo (a v nějaké podobě pořád děje). Nejpozději na střední by to měl každý přečíst...

14.01.2018 4 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Prostě Remarque, mám jeho knihy moc ráda.
Jen z těch naturalistických popisů mívám noční můry.
Se smrtí hlavního hrdiny jsem byla díky bohu obeznámena předem. I tak je to pech, zemřít na konci války... :-/

Četla jsem vydání nakladatelství Ikar. Mrzí mě, že v něm bylo tolik chyb - většinou v čárkách, ale objevilo se tam např. i ,,y" místo ,,i". Bije mě to do očí.

08.01.2018 4 z 5

Neuvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Jo a ještě něco - je zvláštní, jakým způsobem se k příběhu staví vypravěč. Píše ho v první osobě množného čísla (byli jsme, viděli jsme...), sám tam ale nikdy nevystupuje. ,,Já" se v celé knize neobjevilo. Těžko říct, zda o sobě psal ve třetí osobě (a jedná se o Martina z knihy) nebo o sobě mlčel či na trecích dokonce vůbec nebyl a zná je pouze z vyprávění.

02.01.2018 3 z 5

Neuvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Pěkná knížka, pohodové čtení, ale to psaní... autor by měl zapracovat! Objevila jsem i nějakou tu hrubici a co se týče stylistiky, někdy to hodně kulhá... Bylo to ale fajn, pořád jsem se smála.

02.01.2018 3 z 5

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Ach jo. Alkohol, alkohol, alkohol.

Mám ráda Ziburův styl psaní, je podobný tomu mému. Humor mě opět nezklamal. Už mě ale jeho knihy začínají trochu nudit.
První jsem přečetla s chutí, jen ke konci to bylo pořád stejné dokola. S druhou knihou to bylo horší. A teď? Vídá lidi a chlastá. Čtvrtá kniha by mohla být o tom, jak šel v Česku na pivo a poslechl si životní příběhy stamgastů.

Neeee, to vyznívá hnusněji, než to myslím.
Nechť si to každý přebere po svém.

26.12.2017 3 z 5

Randit můžeš až od čtyřiceti Randit můžeš až od čtyřiceti Dave Barry

Docela fajn, vtipné myšlenky.

07.12.2017 3 z 5

Mráz přichází z Hradu Mráz přichází z Hradu Michal Viewegh

Dočetla jsem do konce... ale že by mě to nějak zvlášť vtáhlo, se říct nedá. První kniha, kterou jsem od Viewegha zkusila - vybrala jsem podle toho, jaká zrovna stála v knihovně. Asi jsem měla smůlu...

07.12.2017 2 z 5

Věra, Nika a sedm babiček Věra, Nika a sedm babiček Ivona Březinová

Srdcovka. První kniha, kterou jsem přečetla téměř jedním dechem. Kniha, díky které jsem se zamilovala do čtení. Kniha, kterou znám nazpaměť...
Určitě ji holkám z prvního stupně moc doporučuji!

21.11.2017

Pět let tátou Pět let tátou Bjarte Breiteig

,,Co ta svině provedla?!?" napadlo mě v první kapitole. Přečetla jsem jedním dechem, pořád jsem na Martina nadávala a napjatě čekala, jak teda jeho zločin proběhl. Fuj, hnusný chlap, fakt, ale kniha dobrá. Vtáhla mě do děje. Nicméně se mi čte trochu špatně, když nemůžu fandit hlavnímu hrdinovi.

19.11.2017 4 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Efča59: To asi bude tím, že nejedete Ladislavově vlně humoru. (Nerozuměly bychom si ani spolu.) Právě i to za tím všeználkovstvím je ve skutečnosti humor.

29.10.2017 5 z 5

Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

První Kunderova kniha, kterou jsem četla. Bylo mi 16. Získal mě.
Četla jsem v kuse, zabraná do příběhu.
Fascinuje mě jeho způsob kompozice.
A nesnáším Tomáše!

25.10.2017 5 z 5

Kronika Pickwickova klubu Kronika Pickwickova klubu Charles Dickens

Ach, snažila jsem se začíst, ale na straně 120 jsem to vzdala. Nešlo mi to, myšlenky mi utíkaly pryč...

25.10.2017 1 z 5

Ze mě : cesta Blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška Ze mě : cesta Blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška Pavlína Brzáková

Velmi zajímavé myšlenky.
S některými vůbec nesouhlasím, ale bylo to fajn čtení.

25.10.2017 2 z 5

Tajemství mužů, která by každá žena měla znát Tajemství mužů, která by každá žena měla znát Barbara De Angelis

Kniha, která hodně napoví. Na praktických příkladech ukazuje rozdíl v myšlení ženy a muže a vysvětluje spory, které mnohdy vznikají úplně zbytečně. Doporučuji ji přečíst všem, klidně i mužům. Jsou to užitečné informace a rady.

25.10.2017 5 z 5