Kate3003 komentáře u knih
Na knize se mi líbí zajímavé a originální téma i celkové pojetí příběhu, ale chybí mi něco co by mě naprosto vtáhlo do příběhu a nutilo hltat další strany. (Možná je to způsobeno i knihou Renegáti kterou jsem četla předtím a ta je nabitá akcí) Nemůžu říct, že by se mi kniha četla špatně, naopak autorka píše příjemným stylem a příběh okolo mě tak v klidu protekl, ale plně mě nezachytil. Někdy se vyskytli velmi zajímavé momenty, které pak ale stekly zpátky do klidného toku příběhu. Jedná se o prvotinu autorky, proto se chystám i na její další knihu a věřím, že mě zaujme.
Začátek měl trošku pomalejší rozjezd kdy jsem se postupně seznámila s hlavními hrdiny a šíleným místem, kde žijí a kde se snoubí náš svět se světem víl s kterými si rozhodně není radno zahrávat. Když se s nimi setkáte je rozhodně dobré mít na paměti pár základních pravidel. Jako například nikdy jim neděkuj ani se neomlouvej, nejez jejich jídlo a rozhodně s nimi netanči. Po pár dalších stránkách mě kniha naprosto pohltila a když se objevil epilog bylo mi líto, že jejich příběh končí. Navíc když k tomu dodáte komentáře od holek je to naprosto dokonalé.
Tuto knihu jsem dostala jako recenzní výtisk ve VIP tašce na #humbookfest2021 Za normálních okolností bych po knize nesáhla, protože to není žánr který běžně čtu, ale kniha mě velmi mile překvapila. Příběh je napsán podle skutečného příběhu Stefanie Podgórské. Odkrývá nám část jejího života během okupace Polska. Kniha je napsaná velmi čtivě a vtáhne vás do děje tak, že s napětím vyčkáváte co bude dál a co přinese další den. Čeká je smrt a nebo konečně konec války a všudy přítomné smrti?
Celkově kniha nebyla špatná. Má slabší i silnější momenty a rozhodně velmi zajímavý námět, ale nepřišla mi až tak k popukání jak slibuje obálka. Nejvtipnější mi přišlo přejmenování zabití na odkoťátkování , ale informace o betasamcích bych vynechala. Shrnuto … celkem fajn čtení s vtipnými momenty, ale zařadila bych do kategorie “neurazí/nenadchne”
Námět knihy byl velmi zajímavý, ale zasloužil by si krapet lepší zpracování. První půlkou knihy jsem se prokousávala celkem obtížně. Nic moc se nedělo a děj se celkem táhl. Ve chvíli kdy se začalo odkrývat tajemství města knih děj nabral spád a pak už se četlo jedna báseň. Kniha v celku nebyla špatná, jen je trochu škoda, že veškerá akce se odehrává až na konci a i po přečtení zůstává spoustu nezodpovězených otázek.
Je to první kniha, kterou jsem od autorky četla a možná i první kniha tohoto typu. Musím říct, že ačkoliv to není typ knih které běžně čtu tak mě kniha velmi zaujala. Rozhodně mám v plánu si přečíst další knihy ze série Strašidelných domů. Kniha sama o sobě má trochu pomalejší rozjezd, ale společně s hlavní hrdinkou a jejím kocourem objevujeme taje a záhadnou minulost domu Ashburnů, který jí odkázala její teta. Postupně zjistí, že není vše tak jak se původně zdálo. Od chvíle kdy se v domě a okolí objevily první náznaky zvláštních jevů mě kniha pohltila a s napětím jsem očekávala co bude dál a jak vše dopadne.
Začátek knihy byl trochu táhlejší a chvilku jsem byla zmatená s toho co se dělo, než se začali objevovat souvislosti, které příběh osvětlili. Zbytek už se četl hezky a děj nabral spád. Autorka píše příjemným stylem, ale některé části by mohly být vynechány. Ke konci knihy dojde k naprosto nečekanému zvratu děje což mě dost překvapilo, ale ten konec! Kdo usekne děj ve chvíli kdy je to nejvíc napínavé? Konec mě příjemně překvapil a zklamal zároveň. Díky otevřenému konci nakonec sáhnu i po druhém dílu protože mě zajímá rozuzlení celého příběhu, který má dobrý námět, ale je napsán zbytečně zdlouhavě.
Jedná se o druhý díl ze série o chlapci Prosperu Reddingovy a jeho rodinném prokletí, které má na svědomí démon Alastor, princ z rodu psanců, který staletí vládl v podsvětí. Narozdíl od prvního dílu mě tato kniha moc nebavila. Za mě tam bylo mnoho zbytečných a nic neříkajících částí, které děj nikam neposouvali. Celkově vzato kdyby z obou knih bylo vytaženo jen to podstatné a vložilo se to pouze do jedné knihy, byl by příběh poměrně zajímavější a celkově čtivější. Myšlenka celého příběhu jako taková rozhodně není vůbec špatná, ale knihy jsou zbytečně natahované a děj tak ztrácí na intenzitě.
Naslouchač se rozhodně bude řadit mezi nejlepší knihy, které jsem letos četla. Skvěle vystavěný svět doplněný o vlastní historii. Postavy jsou sympatické a velmi dobře zpracované. Celkové byl pro mě příběh a jeho celkové zpracování velmi příjemným překvapením. Zaujal mě nejen svou čtivostí, ale i propracovaností. Vzhledem k ohlasům jaké kniha budila na instagramu jsem se docela bála tuto sérii začít číst, protože jsem již několikrát byla z knihy která byla velmi chválena zklamaná. Tady se ovšem přikláním k řadám nadšených čtenářů a knihu vřele doporučuji a jsem zvědavá na další vývoj děje a jednotlivých postav.
Tuto knihu jsem řetla v rámci bingo výzvy. Nebylo to pro mě první setkání d planetou Arrakis. Měla jsem už možnost vidět všechny doposud vydané filmy a slyšet audioknihu.Myslím, že jistá věta , která v příběhu zazněla celou knihu vystihuje asi nejlépe. Jedná se totiž o příběh o plánech v plánech jiných plánu. Na jednu stranu je to skvělá kniha, ale svým způsobem také hrozná. Nechápejte mě špatně, kniha se mi líbila. Má velmi dobře propracovaný příběh a famózně vystavěné prostředí, ale v některých částech je příběh celkem zdlouhavě popisný a přes příliš filozofický, Přesto je děj poměrně svižný, intriky a zvraty jsou zde na denním pořádku a vlastně i přes prorocké vize, které naznačí další krok. Nikdy nevíte kolik plánů do toho původního plánu kdo zakomponoval a jak to ovlivní jeho výsledek.
V rámci knižního binga za měsíc Říjen jsem si dala re-reading Morta, protože linka Smrtě mě u Zeměplochy vždy bavila nejvíce.
I po letech mě čtení bavilo, i když musím užnat, že o něco méně než když jsem četla příběh poprvé. I přes občas chaotický děj se mi příběh líbil. Morta jsem si až tolik neoblíbila, přestože je to hlavní postava. Zaujal mě ovšem jeho vývoj jako učedníka. Za to jsem si ovšem připomněla proč jsem měla tak ráda Smrtě. Jeho humor (tedy jestli se tomu tak dá říkat, protože jemu tyto věci trochu unikají) a snaha o to trochu normálně žít je skvěla. I to jak díky své absenci pocitů udělá z běžné situace vlastně tak trochu situaci komickou aniž by si to sám uvědomil. Občas mi tím trochu připomínaj Shledona z TBBT. Konec byl do příběhu zvláštně zasazený, ale celkem to sedí k autorově stylu. Pratchett má velmi specifický styl psaní, který nemusí sednout každému. Přesto by si měl každý alespoň jednu jeho knihu přečíst, protože svět který stvořil je naprosto geniální.
Tohle čtení jsem si hodně užila. Na začátku příběhu na mě dýchl podobný vibe jako u knihy Po stopách Jacka Rozparovače, která byla fajn, ale Královna mrtvol jí svou atmosférou předčila. Autorka má velmi příjemný styl psaní takže se kniha velmi dobře četla. V příběhu nechybí akce, překvapivé zvraty a opravdu velmi nečekaný konec. Hlavní hrdinka byla sympatická, líbila se mi její odvaha a zarputilost i když v některých situacích nebyli její činy úplně vysvětleny a možná by stálo za to lépe objasnit její důvody. Díky tomu že je příběh zasazen do 19. Století to navíc jako dívka nemá úplně jednoduché, ale přesto si jde za svým. Je škoda nevyužité romantické linky, která občas vysvitne v příběhu, ale hned je zase odsunuta na pozadí. Užívala jsem si tu tajuplnou atmosféru, která se prolínala celým příběhem a skvěle vykreslené detaily prostředí pitev a vykrádání hrobů. Přesto že se najde pár méně zajímavých částí tak za mě obrovské doporučení.
Chtěla bych poděkovat Kate Valter a Knihy Dobrovský za možnost stát se ambasadorem této knihy.
u této knihy jsem opravdu dlouho přemýšlela co o ní napsat, protože moje pocity po dočtení byli dost rozpolcené. Na jednu stranu měla kniha velmi zajímavý námět, krásné popisy prostředí a několik zajímavých myšlenek, ale také byla zdlouhavá a chování hlavního hrdiny bylo v mnoha případech velmi nesympatické, což velmi mírně řečeno. Přesto že mi chvílemi bylo hlavního hrdiny je vlastně v kontextu nesympatický a jeho postava se nikam moc neposouvá. Při vyprávění se autor hodně točí v kruhu a vrací se pořád ke stejným věcem což příběh celkové brzdí a čtivosti to opravdu nepomáhá. Kdyby kniha byla o něco kratší děj by plynul podstatně lépe. V určitých momentech jsem se do čtení musela nutit. Po přečtení anotace jsem očekávala úplně jiný příběh než jsem nakonec dostala.
Na knihu jsem se těšila, protože mě zaujala obálka i anotace. Nakonec mi, ale kniha bohužel úplně nesedla. Všeobecně nejsem fanoušek mnoha různých postav a dějových linek rozbíhajících se několika směry a přesně to jsem v této knize dostala ve velkém. Takže při čekání na to zda dojde k návratu magie a svět upadne do chaosu se stalo, že jsem do chaosu upadla jí. Musím, ale ocenit autorův nápad a velmi dobře propracovaný originální svět s kterým se nás snaží v knize co nejlépe seznámit. Vím, že se jedná o první díl ze séria a proto mi to přišlo spíše jako úvod do intrik a představení jednotlivých postav než aby se zde závažně posouval děj. Za mě by mohly být i kapitoly o něco kratší. Knihu ovšem určitě ocení ti, kteří mají rádi obsáhlé fantasy ságy. Těm bych ji rozhodně doporučila.
Když tato série vycházela poprvé naprosto mě minula. Před pár lety jsem viděla film, který mě ovšem nezaujal natolik abych se pídila po knižní předloze.
Nové vydání mě, ale oslovilo už obálkou, kteru navrhla Adela Stopka. No a pak když se objevilo společné čtení tak bylo vystaráno.
Čtení jsem si opravdu užila i když věřím, že číst knihu jako nástiletá zážitek by byl ještě o něco lepší. Nejvíc mě zaujala postava Rose a Christiana, protože prostě miluji sarkastické a drzé hrdiny. Mezi mé oblíbence se rařadil i Dimitrij a dost mě bavily scény s ním a Rose. Lisu, která také patřila k ústředním postavám příběhu jsem si až tak neoblíbila, ale uvidíme v dalších dílech.
Příběh má trochu mezery a některé části jsou maličko uspěchané, ale ve výsledku si prostě užijete příjemnou oddychovou YA fantasy, kterou shltnete jak malinu.
Jsem zvědavá na další díly a taky na to jak se povedou další obálky.
Když jsem začala číst nevěděla jsem co od knihy čekat, protože tento žánr běžně nečtu.
Kniha mě, ale příjemně překvapila. Od začítku mě příběhy obou bratrů bavily a i přesto, že většinou nevyhledávám příběhy psané z více pohledů tak se mi četlo dobře a nerušilo mě to. Jediné co mi v knize trošku překáželo bylo velké množství vedlejších postav u kterých jsem ztrácela přehled o tom kdo je kdo a do které části příběhu patří.
Na druhou stranu se mi velmi líbil vývoj hlavník postav v průběhu příběhu. Tony mi byl mnohem sympatičtější než Adam, který vzal vše za špatný konec.
Každopádně to byl velmi příjemný výlet mimo moji komfortní zónu.
Autorovi se povedlo vypracovat velmi zajímavy svět, ve kterém není vše tak jak by se mohlo jeho obyvatelům na první pohled zdát.
Kniha byla čtivá, ale neuškodilo by jí pár stran ubrat. Ačkoliv většina příběhu měla příjemný spád, některé části bylo trochu nezáživné. Děj v knize je tak trochu předvídatelný, ale ani to nebrání v tom aby jste si čtení užily. Hlavní postavy jsou poměrně sympatické, ale bohužel se v průběhu děje moc nevyvíjí a přišlo mi, že v tomto ohledu jsou na tom vedlejší postavy lépe.
Pokud další díl vyjde v češtině tak mám v plánu si ho přečíst a jsem zvědavá jestli se to změní.
Téma příběhu bylo zajímavé vymyšleno. přesto, že se svým způsobem jedná o klišé, ve kterém se hlavní hrdinka snaží vzepřít svému osudu tak urputně až se nezdráhá uzavřít smlouvu s "ďáblem" byl příběh poměrně originální.
Jak už je u mě poslední dobou zvykem i tento příběh bych o něco zkrátila, protože prvních cca 150 stran jsem měla velký problém se začíst a přišlo mi, že se příběh nikam neposouvá. Pak ale přišwl hlavní zvrat příběhu a konečně se to celé rozhýbalo.
Celkové mi přišlo, že jsem se na jednou ocitla v jiné knize, která má příjemný spád a je čtivá. Hlavní hrdinka i její pokušitel byli velmi sympatické postavy. Addie mi bylo velmi líto i když si své problémy částečně zavinila sama. Líbilo se mi jak nakonec vyzrála na své prokletí a našla skulinu díky které ho mohla částečně obejít.
Na knize je označení horor, ale ten v tomto příběhu rozhodně nehledejte. Za mě se jedná spíše o román s detektivními prvky a špetkou duchařiny.
Přestože má kniha poměrně zajímavý námět, zpracování není scela ideální a některé pasáže jsou zbytečně zdlouhavé. První polovinu knihy se příběh moc neposouvá a celkově se toho vlastně moc neděje. Nebýt to štafeta tak bych knihu nejspíše odložila. Naštěstí druhá polovina už byla poměrně zajímavější a urputnézapálení hlavní hrdinky do vyšetřování záhadných událostí v domě konečně přineslo své ovoce. Rozuzlení tajemství domu bylo nečekané a zajímavé i když určitou část odhalíte už v průběhu příběhu vyústění i tak překvapí.
Tentokrát nám Darcy naservírovala hned dva příběhy v jedné knize. Druhý příběh plynule navazuje na první a oba bych zařadila k těm povedenějším z této série. Není to čistě duchařský příběh jak jsme u autorky zvyklí, ale vůbec ničemu to nevadí. Ba naopak je to příjemné osvěžení série. Za mě byl druhý příběh o něco lepší než ten první.
Prvnímu totiž v určitých částech knihy chyběla akce. První polovinu příběhu se tak nějak setnamujete s prostředím a postavami a pak se najednou strhne hromada akce a je konec. Chybí mi tam více napětí na které jsem u Darcy zvyklá.
Druhý příběh má akci v ději lépe rozloženou a nechybí zde jisté napětí a očekávání ak se situace bude vyvíjet. Musím ocenit hlavní hrdinku, které je sympatická a velmi urputně se snaží vyřešit záhadu do které se díky sňatku zaplete. Poměrně příjemná byla i romantická linka.
To že jsou knihy Darcy Coates čtivé snad už ani nemusím zmiňovat. Stejně tak, že je zvykem zakončení příběhu aspoň částečným happyendem a ani zde tomu není jinak. Takže jsem vlastně dostala přesně to co jsem od autorky čekala.
Jsem zvědavá u jakého strašidelného domu se s Darcy potkáme příště.