Kate3003 Kate3003 komentáře u knih

Wonder Woman: Válkonoška Wonder Woman: Válkonoška Leigh Bardugo

Nějakou dobu mi trvalo než jsem se do knihy začetla a prvních pár kapitol se nic moc nedělo. Od knihy jsem asi čekala trochu něco jiného. Asi jsem od Wonder woman čekala více akce než kolik mi kniha nabídla. Mohla být i více objasněna mytologie kolem Válkonošky a dalších postav. Nemohu říct že by se mi kniha vyloženě nelíbila, protože některé momenty mě bavily a zvrat děje na konci knihy mě velmi překvapil. Zařadila bych jí asi do kategorie neurazí ale nenadchne a zůstanu u filmů

Pár stránek navíc Pár stránek navíc Lin Rina

Doplňková kniha se mi líbila víc než samotné Kroniky prachu. Možná je to i tím, že Elisu a rodinu Reedových jsem si oblíbila už v knize a zde je možné se s nimi více seznámit. Líbí se mi jednotlivé dopisy, popisy postav i poznámky autorky. Některým postavám mohlo být věnováno ještě trochu více prostoru, ale celkově to bylo hezké doplnění základního příběhu.

07.06.2022 4 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Asi nebudu patřit mezi největší fanoušky téhle knihy. Né že by se mi kniha tak úplně nelíbila je velmi hezky napsaná a je čtivá, líbil se mi vývoj postav, ale celkově je taková bez děje. První polovina je hlavně o popisování knihovny, Londýna, jednotlivých postav a jejich vzájemných vztahů až někdy kolem strany 300 jsem se dočkala něčeho zajímavějšího. Celkově se mi líbili více vedlejší postavy a Animant mi ze začátku přišla dost rozmazlená, zato ironický pan Reed se mi zamlouval ihned. Je to taková milá kniha kterou si člověk může přečíst jako oddechovku a užít si krásný popis Londýna či knihovny, ale asi nesedne každému.

Magie krve Magie krve Tessa Gratton

Kniha měla velmi zajímavý námět, originální pojetí magie i zpracování se mi líbilo. Přestože jsem původně neměla od knihy velká očekáváni tak mě velmi mile překvapila a rychle mě vtáhla do děje. Příběh byl celkově velmi napínavý, vlastně až do konce příběhu dost věcí pouze odhadujete a k odhalení opravdu dochází až ke konci knihy. Navíc je to psané tak, že si nemůžete být zcela jisti tím kdo je vlastně padouch. Jednotlivé kapitoly byli prokládány úryvky z deníku což bylo skvělé a ucelovalo to celkový děj. Přestože bylo psáno z pohledu dvou hlavních hrdinů nijak mě to nerušilo a vyhovovalo mi že pohled jednoho začíná tam kde končí ten druhý a jednotlivé části se neopakují.

Pýthie Pýthie Veronika Černá

Knihu jsem četla v rámci společného čtení u @knihydobrovsky

Kniha byla velmi čtivá a autorčin styl psaní mi sedl. Stránky mi mizely pod rukami jedna za druhou. Byla jsem nadšená s toho jak se hlavní postavy neustále poštuchovali a jak si o sobě zprvu udělali mylné závěry z kterých vycházeli. Prostě hate to love romantika jak vyšitá . Né moc zdařilé pokusy Lis o to svést Romaina mě vždy pobavily. Celkově to byla taková fajn oddechovka u které se člověk odreaguje, ale neměla jsem pocit, že se jedná o fantasy knihu. Nebýt pár zmínek o věštbách a magických amuletech nebo nápojích řekla bych, že se děj odehrává v normálním světe. Potenciál světa Pýthianů se mi bohužel zdál nevyužitý, ale jako taková feel-good romantika se mi kniha líbila.

Mýtonoši Mýtonoši Tracy Deonn

Díky poprasku, který způsobila kniha na instagramu jsem od ní měla velká očekáváni. Bohužel se tak úplně nenaplnila. Nápad byl velmi zajímavý, ale zpracování dost pokulhávalo. Autorka se snažila v knize upozornit na téma rasizmu, ale bohužel v mnoha případech bylo do knihy vtlačeno na sílu a k situaci v knize se nehodilo takže nakonec neustálé upozorňování na toto téma bylo spíš k zlosti. Celkově první polovina knihy byla spíše utrpení, protože jsme byli vtaženi do úžasného světa, ale nikdo neobjasnil jak vlastně funguje což byla škoda. Moc se toho navíc nedělo a kromě Sela, který to zachraňoval se člověk neměl na co těšit. Druhá polovina knihy už začala být zajímavější a konečně jsem se dočkala i nějaké větší akce a zvratu takže nakonec se kniha vyšplhala na hodnocení 3 ⭐️. Celkově oceňuji nápad na využití Artušovi legendy, akci a zvraty v druhé polovině knihy, ale myslím že první polovina mohla být kratší

Lásku nespočítáš Lásku nespočítáš Kira Gembri

Příběh byl celkem předvídatelný a jak to celé dopadne člověk vydedukoval již na začátku. Moc mi nesedla postava Jaye, který nesl rysy všech typických bad boys, které jsem potkala ve filmech nebo knihách. Části které byli z pohledu Ley se mi zamlouvali více, bylo velmi zajímavé zjišťovat co se člověku honí v hlavě, když trpí OCD (obsedantně kompulzivní porucha). Asi mě jen trochu zarazilo jak v knize byli víceméně odsouzeny metody psychologů, kteří se snažili hlavní hrdince pomoci. Zároveň mě rušilo spoustu anglických výrazů, které dle mého názoru mohli být také přeloženy. No abych nebyla jen negativní tak musím říct, že kniha byla napsaná velmi čtivě já sama jsem přečetla za dva dny. Líbili se mi popkulturní narážky, které se v knize objevují. Je to taková milá oddechovka, ale dojem mírně kazí ta celková předvídatelnost příběhu a ten naprosto učebnicový bad boy.

07.06.2022 2 z 5