katerina7788
![Králík Králík](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269962/kralik-90V-269962.jpg?v=1479643004)
V knize jsou nádherné fotografie :)
A dobré rady pro majitele králíků, nebo i ty co se jenom o králíky zajímají.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Učebnice jezdectví Učebnice jezdectví](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100222/ucebnice-jezdectvi-100222.jpg?v=1324330115)
Nejlepší kniha svého žánru, kterou jsem četla.
Opravdu hezky udělaná a dobrá jako teorie :)
Obsahuje hromadu krásných a názorných fotek
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Desátá symfonie Desátá symfonie](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47407/desata-symfonie-uqv-47407.jpg?v=1508770602)
Kniha se mi moc líbila. Obyčejně detektivky nečtu, ale tato mi jakožto hudebníkovi nedala. Co jsem navíc ocenila je fakt, že je to kniha španělského spisovatele a děj se odehrává ve Španělsku- miluji Španělsko. Takže už jen proto pro mne *****
Děj se mi také líbil, dobře a rychle se to četlo a člověk se v tom vyznal.
![Výlet za všechny peníze Výlet za všechny peníze](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249070/denik-maleho-poseroutky-9-vylet-za--xFM-249070.jpg?v=1431360475)
Přečteno za dvě hodiny, knížka se vážně rychle čte. Nudila jsem se u bráchy v pokoji a atak jí přečetla na zabití času :D Zatím jsem četla všechny poseroutky, protože můj bratr je miluje a má je doma. Osobně mě ale více bavili knížky ze školního prostředí, ale tato také ušla :) Prostě poseroutkové jen tak neomrzí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208985/pribeh-dvou-staleti-nCU-208985.jpg?v=1403633620)
Chvíli mi trvalo (zvlášť, když jsem druhý díl začala číst, hned po dočtení prvního), že je z pohledu druhé hlavní postavy. Ale asi po 3 kapitolách jsem si zvykla. Nicméně, knížka se mi docela líbila. Rychle se četla, a byla docela zajímavá. Sice na mě příběh působil, už více obyčejněji, protože je z naší doby a z prostředí, do kterého je zasazený děj mnoha příběhů a filmů. To bylo trochu pro mě nudné, protože je to opravdu už ohrané :D Radši mám příběhy z normálního prostředí chudších lidí, žijících v činžáku a tak. Ale je na druhou stranu pravda, že k hereckému snu Alessandy to bylo nutné. Zápletka s Austinem byla klasická jako z každého druhého dívčího románu, ale docela hezky se četla. Nejzajímavější na knize byl konec. Pro mě byl pořád takový neodhadnutelný. Celou knihu jsem si říkala, že není fér, někoho z 16. století přenést do naší doby, do doby vymožeností a prostě zjednodušeného životu. S internetem, s právem obyvatelstva, s nepřebernými možnostmi. A tak mě v posledních kapitolách napínalo jak že to skončí. Nemám názor na to, jestli konec měl být jinej či ne, ale každopádně se mi docela líbil.
Vůbec nemám tušení o čem může být třetí díl! Musím si jej přečíst :D
Knížku určitě doporučuji si přečíst jako takovou oddychovku :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179767/me-sladke-sestnacte-stoleti-me-slad-hCS-179767.jpg?v=1422050026)
Knížku jsem si koupila i s druhým dílem k Vánocům. Přečetla jsem ji docela rychle, opravdu hezky se to četlo a myslím, že je to vhodná kniha pro všechny co mají rádi dívčí romány a příběhy (na věku nesejde), pokud jste milovníci, nebo se zajímáte o umění další plus. Rozhodně jsem nestála o žádný přeslazený srdce drásající románek o odloučení lidí napříč stoletími. Ale v tomto ohledu kniha splnila mé očekávání.
Hodně se mi na ní líbili dobře podané situace, kdy si Cat přivykala životu v 16. století a stávali se jí různé trapasy. Opravdu jsem se do příběhu vžila.
Určitě doporučuji jako takovou oddechovou knížku :)
Uvidíme s čím přijdou další díly, teď čtu pokračování a zatím to vypadá dobře :D
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32161/lexikon-neautorizovany-pruvodce-pri-ToS-32161.jpg?v=1558376749)
Kniha se mi líbí a dočetla jsem se v ní i nějaké nové drobnosti, které jsem přehlédla.
Určitě obdivuji snahu to všechno takto zkompletovat a tento lexikon, považuji za nejzdařilejšího průvodce světem HP.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Amélie v Paříži Amélie v Paříži](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194397/amelie-v-parizi-TYx-194397.jpg?v=1576411802)
Knížku jsem také přečetla za pár hodin. Důvod její koupě byl:
- měla jsem rozpočet na knížky a potřebovala jsem za něco utratit poslední drobný
- mám ráda Paříž a knížky zasazené do tohoto města
- četla jsem "Polibek pro Annu" a knížka mě docela bavila
Co jsem od knížky tedy očekávala: Paříž a nějaký nenáročný dívčí románek.. no. Musím souhlasit, že jsem se na 105 straně, kdy se pořád vlastně nic nedělo, usvědčila v tom, že tahle knížka je o ničem. Nebyla tam žádná zajímavá, ani napínavá zápletka. Prostě NIC. Bylo to docela nudné a knížka sama o sobě mi přijde, jako že jí půlka chybí. Jako kdyby dalších 150 stran někde prostě zmizelo. Přijde mi to nedopsané, myslím si, že s tím "o čem" kniha je, se dalo pracovat dále a připsat i nějakou zápletku.
Nehledě na to mě zklamalo, že hlavní hrdinka jela do Francie na celý rok a knížka byla jen o prvních pár dnech...
Čekala jsem více a pokud hledáte knihu, kde je romantika a Paříž, přečtěte si raději "Polibek pro Annu"
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Zajíc s jantarovýma očima Zajíc s jantarovýma očima](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139396/zajic-s-jantarovyma-ocima-26X-139396.jpg?v=1403810327)
Kniha mi přinesla zajímavé informace a přiblížila mi dějiny umění ve Francii a Vídni. Také samozřejmě o Japonsku. Sama o sobě mě kniha zaujala a musím říct, že mi i dala nějaké informace, které se mi budou i hodit ve škole.
Pokud se zajímáte o umění a historii a sběratelství umění, je tento příběh jedné sbírky necuke/ příběh židovské bohaté rodiny určitě dobré přečíst :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nekonečnost Nekonečnost](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216214/cisla-3-nekonecnost-216214.jpg?v=1406134396)
Třetí díl, no co říci. Knížky mají dobrou myšlenku, hezký příběh co zaujme a zajímavé charaktery postav. I když první polovina téhle knihy mě tolik nezaujala, až někdy po 140 stránce jsem se začetla a přečetla až do konce, konec se mi hodně líbil, byl docela zajímavý a opravdu jsem si myslela ze neskončí dobře.
Každopádně knížky se mi moc líbili všechny a určitě se budou líbit i dalším lidem :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chaos Chaos](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103951/chaos-103951.jpg?v=1325887878)
No nevím jestli se mi líbil více první či druhý díl, ale asi první. Zároveň se mi ale líbí že tohle není přesná kopie toho prvního dílu, že se v něčem knížka odlišuje (Fakt jsem se bála že to tak nebude). Bylo to moc hezky napsané a dobře a rychle se to čte (oba díly) a teď... hurá na třetí! :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Na útěku Na útěku](https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90750/cisla-na-uteku-Lv3-90750.jpg?v=1422300912)
Knížka mě hodně zaujala, bylo to pro mě něco nového (hlavní postavy). Teď čtu druhý díl, tak uvidíme co z toho vyleze. Ale opravdu NENUDILA JSEM SE! :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hledání Aljašky Hledání Aljašky](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144816/hledani-aljasky-QmT-144816.jpg?v=1628403853)
Knížka je hezká a i vtipná. Nemůžu se rozhodnout jestli se mi více líbila Papírová města nebo Aljaška, tyhle knihy si jsou dost podobné.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168907/hvezdy-nam-nepraly-OhQ-168907.jpg?v=1418589175)
Hezký příběh, ukazující i na to že i když už je skoro konec tak si může člověk užívat. Mé mamce se také líbil :) Byl prý takový veselý. No a mě knížka dala pohled, že nikdy na tom nemůžu být až tak špatně (v mém vztahu)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Paní Rochesterová Paní Rochesterová](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48235/pani-rochesterova-Tdt-48235.jpg?v=1587493065)
Sice už to není Jana Eyrová, ale i tak se mi knížka jako pokračování hodně líbila a zvláště její dokonalá návaznost na první díl :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jana Eyrová Jana Eyrová](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31502/jana-eyrova-xk7-31502.jpg?v=1455308416)
Dr. Quinnová a Jana Eyrová... Moje NEJ ženské hrdinky z literatury. Jedna z mích milovaných knížek. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Třináct – Třetí díl neobyčejného deníku obyčejné holky Třináct – Třetí díl neobyčejného deníku obyčejné holky](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47194/trinact-treti-dil-neobycejneho-deni-c8O-47194.jpeg?v=1587474247)
Už je to dávno co jsem knížku četla, ale moc se mi nelíbila :D
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Z temnot ke světlu Z temnot ke světlu](https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96048/srdicko-7-z-temnot-k-96048.jpg?v=1321907978)
Tahle knížka mě z celé série bavila nejvíce (i když.. nečetla jsem sérii celou- jen prvních pár dílů)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)