KatkaHutyrová KatkaHutyrová komentáře u knih

Síla dávných tajemství Síla dávných tajemství Sejal Badani

Dvě časové roviny a příběh plný různých podob lásky. Příběh promyšlený do posledního písmenka. Příběh plný emocí, který je okořeněný Indií a její kulturou.
Příběh plný krásných životních myšlenek a poselství. O tom, že některé věci a okolnosti se změnit nedají, zatímco o jiných rozhodujeme jen my sami.

Silný příběh, o kterém budu dlouho přemýšlet a který vřele doporučuji k přečtení. Opravdu krásná kniha.

21.03.2020 5 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Mně se Matčina hra líbila. Je to dobře napsaný psychologický román s překvapivým závěrem. Knížka se čte rychle a snadno, čas s ní příjemně ubíhá.
Je to určitě čtení pro ženy. Žádný dechberoucí mrazivý thriller tady nehledejte, ale za přečtení určitě stojí. :-)

22.02.2020 5 z 5

Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

V tomto případě je nádherná jak obálka, tak i příběh. Neuvěřitelně čtivé a laskavé mapování jednoho života, který sledujete od začátku až do konce. V knize se střídá minulost se současností a najdete tu mnoho krásných myšlenek. Červený adresář je kniha o tom, že život je nevyzpytatelný. O tom, že všichni děláme chyby. A hlavně o tom, že ze všeho nejdůležitější jsou vztahy a láska. Vše ostatní je pomíjivé.

Stojí za přečtení, rozhodně doporučuji. Určitě si pořídím i další autorčinu knihu.

08.02.2020 5 z 5

Cesta na sever Cesta na sever Virginie Grimaldi

Velice milý příběh, který je vyprávěný z pohledu tří různě starých žen.
Navzdory tomu je ale knížka pro mne malým zklamáním. Předchozí autorčin román, POCHOPÍŠ, AŽ BUDEŠ VELKÁ, se mi totiž líbil o dost více.
Cestě na sever pořád tak nějak něco chybělo. Když už jsem se začetla, šlo to samo a bylo to fajn, ale autorka mě ničím nepřipoutala, kniha mne nedokázala pohltit.
Proto za mě spíše průměr.
Každopádně pokud máte chuť na nenáročný, laskavý příběh ze života, můžu Cestu na sever určitě doporučit, propadák to rozhodně není. :-) Jen jsem čekala trochu víc.

26.10.2019 3 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Za mě super počtení! Velice čtivé, poutavě napsané a pro mě neotřelé. Autorovi jsem věřila každé slovo a povedlo se mu udržet mě v napětí až do konce, takže já si nemám na co stěžovat. :-)
Pokud jde o tu erotiku zde - nemám ráda erotické knížky, ale tady je sex jen špička ledovce, něco, co do děje zkrátka patří a skvěle zapadá. V konečném důsledku se to v pohodě ztratí.
Za sebe můžu určitě doporučit. :-)

30.09.2019 5 z 5

Jak ti zmizet ze života Jak ti zmizet ze života Katherine Center

Moc hezký příběh o síle lidského ducha, a o tom, že nikdy nesmíte nic vzdát. Musíte bojovat do posledního dechu. Protože doufat v lepší zítřky se vyplatí.
Jednoznačně čtení pro ženy, ovšem velice povedené. Jednu hvězdičku ubírám za trochu sladší závěr. Od autorky si ale ráda přečtu další knížky, pokud vyjdou...

21.09.2019 4 z 5

Slib - intimní příběh z války Slib - intimní příběh z války Audrey Magee

Zpočátku jsem z knížky byla hodně rozpačitá, ale jak děj plynul, začetla jsem se a posledních šedesát stránek mě autorka donutila přečíst doslova na jeden nádech.
Knížka je napsaná jednoduše. Přesto je hodně čtivá a poutavá. Autorka šetří popisy i stránkami, ale do děje Vás vtáhne bez problémů. Příběh jako takový ve Vás probudí hodně otázek a emocí.
Velice zdařilý pohled Německa na druhou světovou válku, který určitě stojí za přečtení. Knížka není nijak obsáhlá, zdatnější čtenář ji bez problémů zvládne za dva večery.

12.09.2019 4 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Výborná, jaksepatří napínavá a čtivá jízda! Pokud váháte, směle do toho, stojí to za to. Autorka udržuje v napětí do poslední chvíle - přesto knížka nemá žádnou zbytečnou omáčku, vytáčky ani hluchá místa. Je to zkrátka skvěle napsané. Hlavní hrdinka Kate mi byla po celou dobu velice sympatická. Přestože je to ženská, ničeho se nebojí a umí si jít tvrdě za svým... navzdory všemu.
Přestože thrillery nejsou běžně můj žánr, určitě si přečtu i další díly série. A dokonce se na to velice těším!

01.09.2019 5 z 5

Návraty domů Návraty domů Debbie Macomber

Velice pěkný a čtivý román pro ženy. Odpočinková knížka, která je svým způsobem sice do značné míry předvídatelná, ale přesto nezklame.
Je to moc hezky napsané, a ten, kdo umí číst mezi řádky, v knížce najde spoustu hezkých myšlenek a životních mouder.
Doporučuji spíše nenáročným čtenářkám a ženám, které si potřebují takříkajíc vyčistit hlavu...

16.07.2019 4 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Za mě skvělé. Knížka, od které se opravdu špatně odchází.
Autor to měl velice dobře vymyšlené, a přestože šetřil stránkami, podařilo se mu vymyslet a napsat parádní příběh se skvělou atmosférou. Rodinný thriller, který má grády a překvapivý závěr.

29.06.2019 5 z 5

Hvězda nad arabským peklem Hvězda nad arabským peklem Monika Wurm

Velice silný příběh o tom, co všechno je člověk schopen přežít, když opravdu chce. A když nemá na výběr...
Skvěle napsané a čtivé, ale také plné násilí a krutosti. Najdete tady Evropu, Saudskou Arábii a dokonce i válkou zmítanou Sýrii. Vše v jednom, perfektně vymyšleném, románu, za který autorce tleskám.

15.06.2019 5 z 5

Prokletí Schwartzovy vily Prokletí Schwartzovy vily Anna Beatrix Bártová (p)

Nějakou tu hvězdičku odebírám za (pro mě) trochu rozvláčný začátek. Prolog byl mrazivý a šokující, ale pak jsem se do knížky kdovíproč nemohla začíst. Nicméně druhá polovina knížky mi vše s přehledem vynahradila, 100 stránek jsem zvládla během jednoho večera. Prostě to nešlo odložit. Napínavé, akční, čtivé a výborně vymyšlené. Do poslední chvíle jsem byla napnutá, jak všechno skončí. Knížka má skvělou atmosféru a duchové jsou tady velmi věrohodní. :-)
Tleskám autorce za parádní počin a těším se na další knížku, kterou si určitě přečtu, protože opět dokázala, že psát prostě umí... :-)

26.05.2019 3 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Když jsem Hanu brala do rukou, očekávala jsem román o židovské dívce a holocaustu. Mýlila jsem se. Hana je sice Židovka, ale román paní Mornštajnové není o holocaustu. Je to kniha o tom, že každé rozhodnutí má své následky, kterým musíme čelit po celý život. Je to román o víře, o odvaze čelit svým skutkům a o odpuštění. Holocaust tady má svoji roli, ale je to jen jeden střípek mozaiky. Krásná, čtivá a nesmírně silná kniha, která ve mě zanechala mnoho emocí. Děkuji, paní Mornštajnová.

12.05.2019 5 z 5

Druhá šance Druhá šance Renáta Petříková

Moc milý, čtivý, s lehkostí a humorem napsaný román pro ženy. Hlavní hrdinka mi byla velice sympatická a několikrát jsem se přistihla, že se při čtení usmívám. :-) Moc doporučuji k přečtení, je to zase něco jiného...

05.05.2019 5 z 5

Dítě Dítě Fiona Barton

Výborný, čtivý a skvěle promyšlený psychothriller, který je plný překvapivých zvratů. Autorka Vás bude udržovat v napětí až do úplného konce, zhruba od poloviny už jsem knížku nedokázala odložit.
Za mě skvělé počtení a těším se na autorčinu prvotinu "Vdova," kterou už mám také doma.

28.04.2019 5 z 5

Letní bouřka Letní bouřka Tamara McKinley

Autorka opět nezklamala. Letní bouřka je krásný, čtivý a místy i hodně napínavý román pro ženy. Pokud se rozhodnete tuto knížku číst, čekají na Vás dvě časové linie, australská farma, zlatokopectví a také jedno nepřátelství na život a na smrt. Moc doporučuji k přečtení! Krásný příběh. Žádná červená knihovna.

15.04.2019 5 z 5

Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Úžasná, strhující, napínavá a velmi dobře promyšlená kniha se skvělou atmosférou. Hned tak ji rozhodně neodložíte. Za mě naprosto perfektní duchařina, zcela uvěřitelná. Knížka má spád, pořád se tady něco děje. Velice to na mě zapůsobilo a rozhodně DOPORUČUJI K PŘEČTENÍ.
Moje první setkání s touto autorkou, které ovšem dopadlo na jedničku s hvězdičkou. Díky.

17.03.2019 5 z 5

Všichni to vědí Všichni to vědí Mária Ďuranová

Nenáročná, ale přesto velice čtivá, odpočinková knížka, která mě moc bavila. Očekávala jsem lehký příběh ze života, takže já jsem spokojená. Všichni to vědí je knížka, která zabaví, ale nezatíží. Sice asi za pár měsíců nebudu vědět, o čem byla, ale času, který jsem s ní strávila, rozhodně nelituji. Bylo to fajn a rychle to odsýpalo...

10.03.2019 4 z 5

Ztichlý dům Ztichlý dům Jenny Blackhurst

Výborné! Čtivé, napínavé a pro mě absolutně nepředvídatelné. Jednu hvězdičku ubírám za úplný konec, který byl na mě trochu moc americký a překombinovaný. Na chvíli jsem se dokonce ztratila v postavách...
Celkově se mi ale knížka velice líbila a můžu ji s klidným svědomím doporučit. Určitě si přečtu i autorčinu druhou knihu - vypadá to, že PODIVNÁ HOLKA bude rovněž perfektní!

03.03.2019 4 z 5

Den, kdy jsem tě ztratila Den, kdy jsem tě ztratila Fionnuala Kearney

Moc pěkný román o mezilidských vztazích a o tom, že všichni máme nějaké to tajemství. Jsou ale tajemství, která mohou zničit život ostatním - dokonce i po Vaší smrti.
Předchozí knížka autorky se mi bohužel líbila o dost více, ovšem nemohu říct, že Den, kdy jsem tě ztratila je špatné čtení.
V knížce je spousta pasáží, které mají šmrnc a tempo, ale najdou se tady i úseky, kdy to trošku drhne. Knížka je hodně psychologická. Těm, kteří se rádi šťourají v lidské psychice a nevadí jim pomalejší tempo, se tenhle román bude určitě líbit.

11.02.2019 3 z 5