KatkaK13 KatkaK13 komentáře u knih

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Byla to moje první kniha od spisovatelky a pochopila jsem, že jsem trochu přeskočila. Rozhodně to detektivce neubralo. Moc zajímavá zápletka a celkově i příběh samotné vyšetřovatelky. Co bych trochu vytkla, že jsem v tak skvělém příběhu necítila velké napětí. To je však možná jen osobní dojem. Rozhodně doporučuji přečíst a já si najdu předešlé díly ;-)

13.09.2024 4 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Ještě lepší než Medvědín! Kniha mě dostala, poplakala jsem si, usmívala jsem se a zamyslela se sama nad sebou. Neskutečné jak líčí charaktery lidí a pořád něco přidává a v průběhu knihy měníte na člověka názor.
Přistihla jsem se, že čtu a ani nedutám. Doporučuji! Po dalším dílu určitě sáhnu.

07.07.2023 5 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Čtivá detektivka. Baví mě vztahy kolegů a Kim je mi sympatická. Asi bych ubrala pár stran někde uprostřed, kde se to malinko opakovalo “pořád stejná kritická situace a všichni pracují na maximum”. Jinak závěr dobrý a celkově doporučuji přečíst.

15.11.2022 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Změna hlavní postavy u mě vyvolává skepsi. Ale nové hrdince Kate přicházím postupně na chuť i když její minulost je na mě příliš přitažená za vlasy. Příběh je trochu na Bryndzu netradičně napsaný, což jsem kladně uvítala.
Trochu mě mrzel překotný a rychle uzavřený konec. Celou knihu vázne vyšetřování, všichni se trápí a konec se jako mávnutím kouzelným proutkem vyřeší za vteřinu. Škoda, kniha by 20 stran napětí na konci ještě snesla. Knihu doporučuji, nezklame.

14.04.2021 4 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Dobrá svižná detektivka s oblíbenou Erikou. Myslela jsem si, že jsem vraha hned odhalila, ale příjemné zjištění bylo, že jsem se pletla.
Doporučuji, kniha nezklamala.

14.04.2021 4 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Na knihu jsem se těšila, je dobře hodnocená, spisovatelka je osvědčená. Ale nedočetla jsem ji. Každou stránku jsme obracela s nadějí, že se začne něco dít, ale nezačlo.. V polovině jsem to zabalila a ze seznamu oblíbených knih odstranila i následující detektivky od spisovatelky. Pro mě zklamání :-(

13.04.2021 2 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Kvalitní detektivka, zajímavá zápletka, promyšlený příběh. Druhá polovina knihy o moc lepší než první, takže odpustíte v první části, že se to trochu táhlo. Ale téma Jurek bych už nechala pohřbené a nevracela se k tomu.. i když možností na návaznost si nechal autor dost. Pro tentokrát 4 hvězdy. Rozhodně doporučuji přečíst, ale Kepler má lepší knihy.

24.03.2023

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Tak mně tato kniha úplně nesedla. Dávám 3 hvězdy. Od A. Marson jsem četla více knih, píše dobře, poutavě a dám šanci dalším dílům.

02.08.2023 3 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Eriku mám moc ráda, je mi sympatická i s celým týmem. Líbí se mi, že v této knize popisují i její osobní život a není tak negativní. Možná se mi to líbilo z celé knihy nejvíc.
Samotný detektivní příběh mi úplně nesedl. Vraha jsem odhalila hrozně brzy a první polovina knihy mi přišla nějak neucelená .. Pak to už bylo lepší.
Rozhodně neodrazuji od čtení, ba naopak. Kniha je hodnocená od ostatních velmi dobře. Možná jsem nebyla na správné vlně. Po další Bryndzově knize rozhodne opět sáhnu.

27.02.2023 3 z 5

Meda Mládková – Můj úžasný život Meda Mládková – Můj úžasný život Ondřej Kundra

Dlouho mě žádná kniha nedojala. Medě Mládkové se to podařilo. Pan Kundra pojal tu knihu dokonale. Kniha je napsaná napínavě, dozvíte se spoustu nových informací a to ne jen o Medě. Kniha je napsaná místy formou otázek a odpovědí, místy popisem faktů. Doplněna je o nádhernou korespodenci mezi jinými umělci a kamarády paní Medy. Velice mě potěšily barevné fotografie, které pomohou se vcítit do doby, atmosféry výstav atd. Za mě top, děkuji za tuto knihu.

16.07.2021 5 z 5

Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Moc doporučuji si tuto knihu přečíst. Není dlouhá, na chvilku se zastavíte a zamyslíte se.
Příběh je zajímavý, nepřemýšlela jsem, zda je zcela podle skutečnosti, přijímala jsem ho, jak byl napsán. Nad některými věcmi mi rozum stál (zejména jako lékaři), ale důležité je, si z knihy odnést to své ;-)

08.02.2021 4 z 5

Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

Třetí díl trilogie vlastně popírá, co se událo v prvních dvou knihách. Tak pokud se chcete dozvědět pravdu, nejde nedočíst třetí díl. Říkala jsem si, že knihy by se samostatně ani neměly prodávat, jinak nedávají smysl. Kdybych to měla porovnat, tak druhý díl byl nejlepší, pak by následoval třetí díl a nakonec první, ve kterém jsem byla ztracená. Tématiky jsem se zprvu hodně bála, ale pokud necháte fantazii na uzdě, jde to.

05.10.2020 3 z 5

Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Nemohla jsem se do knihy začíst, dvě strany a změna časové linie a příběh odjinud. Musela jsem být velmi pozorná, abych se neztrácela. Téma, které bych si sama nevybrala, ale musím uznat, že pokud člověk drží fantazii na uzdě, tak autor nezabíhá do podrobností. Ale hodněkrát jsem si říkala, kdo má pohnutky psát o této tématice? Kniha skončila jako by uprostřed věty... žádný závěr a druhý díl plynule navazuje. Přiznám se, že kdybych neměla všechny tři díly půjčené, tak si druhý díl nekoupím.

12.08.2020 3 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Opravdu hezky napínavá a vystupňovaná detektivka. Jedna dějová linie zaručí dokonalé udržení pozornosti a máte chuť pořád dál a dál otáčet stránky. S Erikou Fosterovou sympatizuji a její postava se vyvíjí. Na prvních stranách knihy jsem si říkala, že autor trochu polevil a není tak dobrá, jako první díl. Ale nebyla to pravda. Rozhodně sáhnu po dalších autorových knihách. A protože jsem měla teď smůlu, sáhnout na dost nepovedenou detektivku, napínavosti a zápletky si vážím o to více a dávám 5 hvězd.

07.09.2018 5 z 5

Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Knížka určená pro každého čtenáře a každý by si ji měl přečíst a mít ji v knihovně a vracet se k ní. Zaujme jak laickou veřejnost, tak odborníky. Mnoho důležitých a zajímavých poznatků tam najdou aktivní sportovci, tak nesportovci. Naprosto doporučuji, jsem z ní nadšená a hodně mě obohatila. V mnohých názorech s prof. Kolářem souhlasím a jsem ráda, že knihu vydal.

07.09.2018 5 z 5

Sestry Chanelovy Sestry Chanelovy Judithe Little

Kniha se ke mně dostala náhodou z výprodeje. Nečekala jsem od ní nic a o to více mě překvapila! Za mě nedoceněná knížka. Historický román jsem asi nikdy nečetla a cestu si ke mně našel. Román inspirovaný skutečností (na konci knihy shrnuté informace o Coco a její rodině).
Ano, kniha se moc líbila, chytla mě za srdce a velmi poutavým vyprávěním uvedla do světa sester Chanelových, proč Coco, co znamená symbol Chanel, atd? Mám doma ještě jednu knihu o Coco a těším se na porovnání.
Rozhodně doporučuji! I těm, kdo nemá rád historické romány :)

01.01.2025 5 z 5

Ve jménu Gucci Ve jménu Gucci Patricia Gucci

Určitě příště neprojdu kolem výlohy Gucci bez povšimnutí. Zajímavé a podrobné líčení dcery zakladatele značky Gucci. Jedná se o jeho dceru Patricii, kterou měl Aldo Gucci se svou milenkou a dlouhá léta je obě tajil i když opravdu miloval. Z tohoto důvodu je příběh chvílemi za mě trochu ufňukaný, ale určitě pravdivý. Utajovaná milenka, která trpí depresemi, a levoboček, které pořád čekají až si na ně Aldo najde čas a navštíví je. Nutno zmínit, že je opravdu miloval a dožil život s nimi.
Rozhodně se dozvíte spoustu informací o založení značky, houževnatosti zakladatele, velké autority a naprosto schopného muže. Pro mě naprosto překvapivé informace o rodinných vztazích, rozepřích a konce Alda Gucciho.

01.12.2021 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Dobrá detektivka a přesně jí odpovídá 75 %. Přečteno jedním dechem, jejím přečtením určitě nic nezkazíte. Otáčíte jednu stránku za druhou a najednou jste na konci. Ale není to úplně sofistikovaná detektivka, která Vám pořád vrtá hlavou. Vraha jsem prokoukla, ale byla to spíš náhoda a rozhodně jsem si nebyla na 100 % jistá. Knihu doporučuji, jen nečekejte úplnou bombu a o to více Vás překvapí ;-)

08.01.2021 3 z 5

Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Z trilogie je tato kniha podle mě nejlepší a je opravdu čtivá. Člověk konečně pochopí, co se dělo v prvním díle a začne mu to dávat smysl. Jestli někdo přelouskal první díl, se kterým jsem značně bojovala, tak musí sáhnout i po druhém. Nebude zklamaný. Ale ano, je třeba si uvědomit tématiku knih.. kdybych knihy nedostala půjčené, asi bych po nich sama nesáhla.

05.10.2020 4 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Dobrá kvalitní detektivka, která nezklame. Hodně tlustá kniha a říkala jsem si, že bych jednu vraždu uprostřed ubrala... Ale na konci člověk zjistí, že každá věta a čin měli své opodstatnění a vše do sebe zapadá. Přeji pěkné počtení, doporučuji.

06.05.2020 4 z 5