Katuska88 Katuska88 komentáře u knih

Žena v okně Žena v okně A. J. Finn (p)

Za mne kniha, která se chvílemi neskutečně táhla. Pořád jsem čekala, co se tam vlastně stane nebo o čem to sakra vůbec je, hrdinka, co se utápí v depresích, je poměrně nepříjemná hlavní postava, ale i přes to jsem knihu přelouskala a závěr byl překvapující. 2/3 knihy se docela táhly a moc mne nebavilo dokola číst o nudných dnech hlavní postavy pořád dokola, ale přece jen mne zajímalo, co tím chce básník říct....
Závěrem 3 hvězdy

01.04.2021 3 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Nějak se mi trvalo se na začátku začíst, asi nezajímavá oběť.
Jinak s Bryndzou určitě nekončím.

31.01.2020 4 z 5

Ztracené stříbro Ztracené stříbro Lindsey Davis

Zajímavé dílko opět trochu jiného ražení, než na jaký jsem zvyklá.
Nedostala bych se ke knize, ani autorce, nebýt čtenářské výzvy.
Nikdo z mého okolí totiž autorku nezná.
Byla jsem trochu zmatená ze způsobu psaní a zvláštního použití přímé řeči.
Ale jinak se mi moc líbily Falconovo hlášky a "moudra".
Někdy se k sérii nejspíš vrátím, nemyslím si, že mi něco uteče, když ji teď chvíli nechám skladem.

26.08.2019 4 z 5

Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Klasické středoškolské dívčí prostředí situované do Ameriky, ale neklasický lehce mysteriózní námět. Knihou jsem byla mile překvapená. Seriál neznám. Nejspíš si přečtu více dílů.

02.02.2019 4 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Zvláštním specifikem této autorky, jsou, zdá se, otevřené konce.
A z toho jsem v rozpacích já.
Při čtení této knihy jsem se podivovala hlavně nad tím, jak se v příběhu může objevit x lidí, kteří jsou každý z nich, jedním či druhým směrem slušně řečeno hnutí.
Nebylo to tak strašné čtení, ale Bábovky se mi rozhodně líbily více, i když se to asi úplně nedá srovnávat. Každá kniha je úplně jiná.

08.10.2018 3 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Zjistila jsem při čtení této knihy, že mi styl na sebe zdánlivě nenavazujících příběhů nevyhovuje. Zachování dějové linie je pro mne, zdá se, zásadní.
Možná nečtu ve správném pořadí a díry se zaplní v dalších knihách, ale jinak, za mne... Prostě kvůli tomu musím dát 4 body.
Připadám si, jak když mi něco uniká. Příliš nezodpovězených otázek. Uvidíme dál...

13.09.2018 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Místy byla poměrně překombinovaná, ale jinak celkem slušná četba na odreagování, pokud budete brát s nadhledem některé pasáže. Za mne určitě mnohem lepší, než "podobná" Pusinka.

12.02.2018 4 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Kniha je velmi zajímavá novými postavami a stočením děje do jiné roviny, než jakou by čtenář očekával. To moc chválím. Upřímně jsem to vůbec nečekala.
Zamilovala jsem si Manon a taky úžasné wyverny.
Nepodařilo se mi ale vytvořit náklonnost k Sorsche.
Za mne zatím slabší, než předchozí díl. Podle mne se tři čtvrtiny knihy skoro nic neděje.
Nebýt dějové linie s Manon, určitě bych nechala knihu chvíli ladem.
Ještě jednou chválím nové postavy a rozdělení děje do několika linií, ale stále mám pocit určité neucelenosti. Ten se však zřejmě napraví v dalším díle. Zvědavost je silnější a brzy se do pokračování pustím.

16.01.2017 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Prvních asi tak 50 stran bylo pro mne obrovským zklamáním, ale po uplynulých kritických stránkách, kde jsem se nějak nedokázala smířit s novou rolí Celaeny, se děj neskutečně rozjel a dočetla jsem rychleji, než jsem čekala.
Ale neustálé milostné trojúhelníky mne upřímně začínají unavovat.
Jen doufám, že to autorka v dalších dílech "nevyřeší" smrtí jednoho z nich, to bych jim nepřála, ale předpokládám, že se tak bohužel stane.

04.01.2017 5 z 5

Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Dojemná kniha, posledních pár stran jsem brečela.
Jednoduchá, nenáročná, spíše oddychová četba, která i přesto nese velké poselství.
Četla se velmi lehce.

11.11.2016 5 z 5

Mrtvá světice Mrtvá světice Kathy Reichs

Dočteno.
Mne se to prostě líbí a jsem naopak ráda za ostatní zápletky.
Kdyby nechali jen světici, což jsem si ze začátku myslela, a také se toho trochu obávala, tak by byl po 100 stránkách konec a nic by se tam vlastně zajímavého nestalo.
Sekty ráda nemám a chování jedinců nepochopím, ale námět je to určitě barvitý a plný možností.
Náhod bylo během dějové linie opravdu víc, než dost, a tím pádem děj trošku postrádal celistvost. Toto se musí brát s rezervou, protože jinak to působí příliš překombinovaně.
Ovšem když se oprostím od těchto přehnaných náhod a neustálého cestování z jednoho kontinentu na druhý, což mne neskutečně vytáčelo a nedokázala jsem se s tím sžít, tak musím celkově hodnotit kladně. Děj má spád, Tempe mi nijak nevadí a jsem schopná s ní soucítit a držet jí palce.

27.10.2016 4 z 5

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Navázala jsem na Rhyma kvůli Sběrateli.
Sběratel se mi líbil více, ale i tahle kniha patří mezi lepší.
Když je autor ve svém žánru dobrý, tak se jeho knihy prostě přečíst dají.
Musím přiznat, že ubírám jednu hvězdičku kvůli chybějícímu spádu v některých částech knihy. Trošku jsem ztrácela nit.
Na mne bylo zároveň v knize příliš mnoho detailů a pouček ohledně letadel a letectví. V těchto místech jsem začala přemýšlet, zda to, co autor píše, může být opravdu pravda a byla jsem líná si informace někde vyhledávat. Spíše bych možná uvítala nějaké poznámky k výpočtům, případně nějaké detaily ohledně zdroje čerpání,
ale vzhledem k tomu, že letectví nepatří mezi mé koníčky nedokážu to posoudit.
Asi jsem nad tím jen moc přemýšlela.
Jinak co se týče vraha, tak pěkný zvrat, ale původní myšlenka dávala větší smysl. Za mne.

25.02.2016 4 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Skvěle napsané, Lincolna i Sachsovou jsem si hned oblíbila, určitě budu pokračovat a navážu...
Kniha měla spád a byla čtivá. Spokojenost.

02.02.2016 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

I mne tato Holeovka v mnohém připomínala Sněhuláka.
Upřímně jsem doufala, že bude vrahem někdo jiný. Bohužel nebo bohudík mne autor tentokrát opět napálil.
Čtyři hvězdy dávám jen kvůli tomu Supermanovskému komplexu, který mne tentokrát vadil dost. Rovněž za posledních třicet stran, které mne zklamaly. Budiž. Uvidíme, co si na mne autor chystá dál. Obávám se však, že ani tentokrát se Harry "neprobere".

10.01.2016 4 z 5

Všechny staré nože Všechny staré nože Olen Steinhauer

Kniha mne zaujala hlavně kvůli tomu, že se děj odehrává během jedné večeře.
(Ve finále se jedná cca o polovinu knihy, zbytek obeznamuje s událostí z minulosti, jež je zápletkou)
Zajímalo mne, jak autor knihu pojme.
Podle anotací jsem sice očekávala trochu více psychologie, než jsem v knize objevila, ale i tak nemůžu říct, že bych byla zklamaná.
Kniha je velmi čtivá. Špionázní prostředí super vystižené, i když místy na mne bylo v knize příliš mnoho politiky. Politiku nemusím, ale to je můj problém. Konec je sice poměrně předvídatelný, ale i tak jsem z něj hotová. Naprosto mne "zdrtil" a trošku mne nahlodala deprese. :-) I tak knihu doporučuji.

05.10.2015 4 z 5

Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

Abych řekla pravdu, celá série mne moc nenadchla, takže jsem četla s tím, že knihu musím, co nejrychleji dočíst, ať můžu číst něco jiného. A do čtení jsem se spíš nutila.
Když už jsem se začetla, tak se to četlo v pohodě a chcete to pak dočíst i proto, abyste už konečně věděli, jak to dopadne.
Nevím, jestli opět mám jen nějakou špatnou verzi ebooku, ale prostě mne tam hrozně otravovaly gramatické chyby a překlepy nebo spíše se písmena tak divně spojovala, že to občas vůbec nedávalo smysl.
Konec mne zklamal, i když to vlastně špatně nedopadlo. Čekala jsem prostě, že to dopadne trošku jinak a finální vyuzlení mne hodně zamrzelo, abych vám řekla pravdu, já bych to na Danielovo místě neudělala.
A opět (možná trochu spoiler) si uvědomuji, jak jsou pro nás a pro celou existenci našeho já a naší osobnosti důležité vzpomínky, ty bych nikdy nezahodila.
Váhám mezi třemi a čtyřmi, ale dám nakonec 4, a to jen kvůli tomu, jak dopadli vyhnanci.

06.08.2015 4 z 5

Nejdražší dcera Nejdražší dcera Elizabeth Little

A já musím dát kladné hodnocení. Nehledala jsem žádnou Zmizelou.
Jedinou podobu shledávám ve "zbohatlickém" prostředí a v tom, že hlavní hrdinkou je poměrně inteligentní mladá žena.
Četla jsem knihu jako takovou, takže ani nejsem nějak zvlášť zklamaná.
Přečíst se to rozhodně dá.
Zápletka se mi líbila, a navíc hrdinka má skvělé hlášky.
Líbil se mi styl psaní, líbilo se mi ozvláštnění děje vsuvkami z wikipedie, články z novin, nějakými vsuvkami apod.
Nemůžu říct, že bych se nudila. Mne připadala kniha poměrně poutavá.
Za mne celkem zajímavý thriller, akorát mne mrzí ten "cosi jako neurčitý konec".

31.07.2015 4 z 5

Vytržení Vytržení Lauren Kate

Nuda, jedna velká nuda. Strašně dlouho jsem se knížkou prokousávala, na to jak je kraťounká, no já nevím...
Čekala jsem, co je smyslem celého toho cestování do minulosti a nepřišla jsem na to...
Je to zbytečně roztahané na tolik nepodstatných a nedůležitých věcí. Hrozný stereotyp.
Do toho nějaké nesmyslné úlety jednou tak, pak zas onak, jednou je tam oheň, pak zase výbuchy, jednou vypadají hrdinové pořád stejně, najednou se jim mění vzhled.
V prvním díle se údajně Luce vrací každých 17 let a najednou všechna léta jejího života mají jiné letopočty (neměly by to být násobky 17?) To je jen takový detail, ale stejně...
Celou knihu by se dalo zkrátit na 50 stran a bylo by.
Možná, že se odhalilo pár drobností, ale jinak...?
Naprosto zbytečný díl, si myslím. Pořád na mne kniha působí naivním a amatérským dojmem. Tak snad se sága završí konečně něčím smysluplným a bude pokoj. Tři hvězdičky jen tak tak... Jen za ty sem tam celkem dobře vystižené historické momenty.

23.07.2015 3 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Musím ubrat hvězdičku za neuvěřitelně táhlý začátek, kde se nic nedělo.
Musím se shodnout s ostatními, že tato Nesbovo prvotina je opravdu poněkud slabšího rázu.
Nemohla jsem se do knihy začíst, a to bohužel platilo asi tak do poloviny.
Ve finále druhá polovina mne opravdu začala bavit a nakonec skončím na čtyřech hvězdách. Protože už mám další knihy autora v knihovně, tak si je určitě také přečtu.

03.01.2015 4 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Musím přiznat, že třetí díl mne bavil asi ze všech nejméně. Skoro jsem se přemlouvala ke čtení. Nevím proč, ale pro mne to bylo takové možná moc revolucionářské a nebylo tam pro mne nic, co by mne vyloženě zahřálo na srdci. Musím ale uznat, že teprve v tomto díle jsem pociťovala drobné záchvěvy antiutopie (dystopie), za kterou se trilogie vydává. Ze závěru mám rozporuplné myšlenky, ale trošku jsem si poplakala, to musím uznat...

13.11.2014 4 z 5