Katy007 Katy007 komentáře u knih

Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Docela mi dalo zabrat abych román dočetla. Byl zajímavý a čtivý a poskytl mi obraz egyptského prostředí v dávných dobách. Řekla bych, že román splnil má očekávání, ale znovu po něm asi už nesáhnu. I když... kdo ví?

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Miluju tohle knihu!

25.06.2015 5 z 5

Hamlet Hamlet William Shakespeare

Klasika, kterou si člověk rád přečte... ale myslím, že jednou stačilo, i když kdoví - třeba zas některý z dlouhých zimních večerů zatoužím po temné atmosféře intrikami naplněného příběhu Hamletova...

26.05.2015 4 z 5

Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Jan Novák

Silný příběh, skvěle napsaný. Řekla bych víc, ale nenašla bych ta správná slova...

05.01.2015 5 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Krásná vzpomínka na dětství :) předčítala jsem ji mladšímu bráškovi a všechno se mi znovu vybavovalo

31.10.2014 5 z 5

Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Samotný příběh byl zajímavý a nesporně velmi kvalitně napsaný. Ale vadily mi sáhodlouhé výčty neznámých a složitých pojmů, desetistránkové monology a další podle mě trochu zbytečné masy textu, který byl veskrze popisný a postrádal děj, který mi kvůli tomu připadal trochu moc "zředěný".

26.10.2014 3 z 5

Koláč s kapkou jedu Koláč s kapkou jedu Alan Bradley

Jedním slovem: STYLOVÉ!

15.09.2014 5 z 5

Vražda není hra Vražda není hra Alan Bradley

Kniha mě příjemně překvapila, Flavii jsem si jako hlavní hrdinku brzy zamilovala a jelikož sdílím její zájem o chemii, bylo to pro mě o to zajímavější počtení. Tajemné a se silnou atmosférou, oživené vtipnými momenty svéhlavé Flavie.

17.08.2014 5 z 5

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Je to skvělá kniha a skvělý příběh. Člověku dá občas zabrat. když se snaží prokousat dlouhými popisy přírody ve středozemi, nicméně výsledek stojí rozhodně za to. Těším se na třetí díl a rozhodně doporučuji :)

17.07.2014 5 z 5

S nikým nechodím a nejsem cvok S nikým nechodím a nejsem cvok Joshua Harris

Takových knih by mělo být víc a mělo by je číst víc lidí :) rozhodně nelituji že jsem tuhle knihu otevřela, protože to byla nejlepší věc, jakou jsem v poslední době mohla udělat.

13.07.2014 5 z 5

Dr. Jekyll a pan Hyde Dr. Jekyll a pan Hyde Dirk Walbrecker

Moc zajímavé čtení, příběh čiší tajemnou a neopakovatelnou atmosférou. Četlo se mi parádně, přestože je knížka spíše pro mladší čtenáře.

08.05.2014 5 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Moc pěkný, příběh, přečtený jedním dechem, ohodnocený slzami v očích a samozřejmě pěti hvězdičkami.

24.11.2013 5 z 5

Zápisky mladého lékaře Zápisky mladého lékaře Michail Bulgakov

Kniha se mi četla moc hezky. Tragikomiku některých scén jsem si užívala a přečetla jsem knížku jedním dechem. Budoucím medikům doporučuji!

24.07.2016 4 z 5

Na západní frontě klid / Cesta zpátky Na západní frontě klid / Cesta zpátky Erich Maria Remarque (p)

Příběh je čtivý, ale hodně drsný. Přiblížil mi něco, co asi nikdy úplně nepochopím.

Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Hrdinka neměla charakter, ani šarm, ani nic, co by mě k ní vábilo. Možná to byl záměr - zdůraznění lidské sobeckosti a marnivosti - ale každopádně mi to úplně nesedlo. Kdybych nemusela (povinná četba) asi bych to nedočetla.

07.01.2016 3 z 5

Denník Anny Frankovej Denník Anny Frankovej Anne Frank

Příběh je silným svědectvím o tom, jak vnímalo mladé děvče jako Anna dobu tak krutou, děsivou a nesmyslnou. Je pozoruhodné, jak pestrá je její mysl a fantazie, jak se v průběhu proměňuje...

21.07.2015 4 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Vtipně a čtivě napsané. Moje první knížka od Johna Greena a musím říct, že mile překvapila.

07.05.2015 5 z 5

Sloužil jsem Arafatovi Sloužil jsem Arafatovi Tass Saada

Velice zajímavé svědectví o neobyčejném životě. Tass Saada vypráví svůj příběh o tom, jak se z muslima plného nenávisti a krutosti stává milující člověk sloužící Bohu ze všech svých sil...

04.03.2015 5 z 5

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Já vám nevím, nemám ve zvyku nedočíst knihu, kterou rozečtu. Opravdu, nepamatuji, kdy se mi to stalo naposled... Nevím čím to, asi jsem měla vydržet ještě déle... Možná se k ní jednou vrátím, ale v tuto chvíli zavírám se sklamaním v polovině.

14.12.2014

Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Slzy mi to sice do očí nevehnalo, ale po dočtení to ve mně zanechalo dobrý pocit. Má očekávání jsou rozhodně splněna.

30.11.2014 4 z 5