katy238 katy238 komentáře u knih

Elita české medicíny - Významní čeští lékaři II Elita české medicíny - Významní čeští lékaři II Karel Pacner

Zajímavý soubor krátkých životopisů a vyprávění o životě významných českých lékařů a jejich práci. K zamyšlení vybízí části o nesmyslnosti komunistické byrokracie, která zbrzdila vývoj léčby dnes již běžně léčitelných zdravotních problémů o mnoho let. Lidská hloupost stála životy. Opět. Kniha není pro úplné medicínské laiky.

30.11.2017 5 z 5

Tajemství deníku Tajemství deníku Josephine Cox

Krásně oddechová romantika se zajímavou zápletkou. Pěkné čtení.

19.11.2017 5 z 5

Tři týdny ... a navždy sbohem Tři týdny ... a navždy sbohem Charles James Box

Kniha byla velmi příjemným překvapením. Příběh rodičů bojující o své dítě za každou cenu byl napínavý od začátku až do šokujícího konce.

15.11.2017 5 z 5

Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

I přes rozvláčný úvod se děj dal do pohybu. Road trip malého děvčete za netušeným posláním a se zajímavými průvodci zaujme nejen dítě. Krásný příběh.

07.10.2017 5 z 5

Ohnivý muž Ohnivý muž Joe Hill (p)

Fantastická kniha s neskutečným příběhem. Joe Hill je pro mě stále jedním z nejlepších autorů dneška.

24.01.2017 5 z 5

Konec hlídky Konec hlídky Stephen King

To petra8912 - Pan Mercedes a Právo nálezce. Jedná se o sérii s Billem Hodgesem.

30.12.2016 5 z 5

Jackaby Jackaby William Ritter

Jednoduchý příběh s nulovou nutností přemýšlet. Milý a pokud bude pokračování, ráda si jej také přečtu.

15.08.2016 5 z 5

Osudové okamžiky Osudové okamžiky Miroslav Kačor

Poutavé vyprávění o ranách osudu v našem kraji. Souhlasím s názorem níže, že vydání dalších dílů by bylo výborným nápadem. Doporučuji každému, komu není zájem o novodobou historii naší země cizí.

20.06.2016 5 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Milá detektivka, pěkný příběh ze současného Londýna, zajímavá zápletka a výborný závěr knihy. Děj má místy trhliny a mnohé je v knize zjednodušeno až do krajnosti, i tak série Cormorana Strika neztrácí svůj půvab ani nezmenšuje nadšené očekávání přečtení dalšího dílu. Milovníkům syrových thrillerů ovšem nemohu doporučit. Kniha je skutečně určena poněkud mírnějším čtenářům.

02.06.2016 4 z 5

Jak překousnout babičku Jak překousnout babičku Kate Long

Zajímavé čtení o jednom životě, co šťastně nezačal a nešťastně pokračuje. Ale nikdo neví, co přinese další den. Krásná kniha.

07.04.2016 5 z 5

Panenka Panenka Mo Hayder

Výborný příběh v tajemném prostředí plný zajímavých zvratů. Za mně výborné.

20.01.2016 5 z 5

Únosné riziko Únosné riziko Robin Cook

Příběhy Robina Cooka mám velice ráda a vyhledávám je, Únosné riziko mě ale spíše zklamalo. Děj byl utahaný, reakce postav pomalé. Nadchl mě až konec, kde se koncentrovala akce celé knihy. Dalo by se říci, že milovníkům pomalého vědeckého čtení doporučuji většinu knihy od začátku, ostatním až konec, ke kterému příliš ani předchozí děj nepotřebují znát.

18.01.2016 3 z 5

Bobby Conroy vstává z mrtvých a jiné strašidelné příběhy Bobby Conroy vstává z mrtvých a jiné strašidelné příběhy Joe Hill (p)

Po nadšení z Vánoční říše jsem začala pátrat po dalších počinech Kingova syna, bohužel mnoho možností ve svém okolí jsem nenašla, byla jsem tedy ráda alespoň za tuto knížku povídek. Tady nadšení končí. Mnoha povídkám jsem neporozuměla, některé mi přišly beze smyslu, bez závěru, bez děje, bez myšlenky. Jakoby by si někdo zapisoval své divoké sny, ale bez bližšího výkladu jim není možné porozumět. Nechci odsuzovat dílo pouze proto, že mu nerozumím, ale tato kniha mi bohužel nesedla. Zvláště povídce o proměně mladíka v brouka, tu jsem nepobrala už vůbec.

02.01.2016 2 z 5

Dokud není konec - Skutečný příběh Josefa Mašína, který prekonáva fantazii Dokud není konec - Skutečný příběh Josefa Mašína, který prekonáva fantazii Filip Saiver

Kniha Dokud není konec autora Filipa Saivera si dala za úkol popsat život Josefa Mašína v celé jeho šíři a slávě. Účastník třetího odboje a velkého útěku na Západ, velký podnikatel a kontroverzní osobnost nyní žijící v USA. Autor popisuje život rodiny Mašínových i zvůli dvou režimů drtících osudy jejích členů. Později s důrazem na Josefa Mašína sleduje jeho život na Západě a oslavným tónem seznamuje čtenáře s člověkem, který je jasným pánem svého osudu. Květnatá mluva knihy, stále se opakující obraty i nekritická oslava Josefa Mašína jsou mnohdy nechtěným zdrojem humoru v knize. Autor z důvodů, jaké zná jen on sám, přehlédl celou řadu faktů a skutečností i ze současnosti, kniha tak končí pohledem na část pravdy a v závěru text připomíná torzo. Většina si dokáže domyslet i ten nevyřčeny zbytek, ale není dobré řečené považovat za celou pravdu.

30.11.2024 3 z 5

Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Kniha je krásná a příběh neobvyklý, má mnoho rovin a každý nemá tu trpělivost je všechny studovat a dávat dohromady. Kdo ovšem příběhu porozumí, toho nepustí, tak je to i se mnou.

02.01.2016 5 z 5