keiko33 komentáře u knih
Uff. Co k tomu dodat, vlastne ani nemam slov. A to som si myslela, ze uz nebudem pri ziadnej knihe plakat, tak ako pri Predtym, ako som ta poznala od Jojo Moyes. Ked som vtedy plakala, tak pri tomto pribehu som revala, ze sa mi posledne strany rozmazavali, ako na konci napisala spisovatelka "prave teraz si predstavujem vase opuchnute oci a cervene lica od placu". Tak to uplne vystihla. Tak emotivne napisanu knihu, plnu citov a lasky som este necitala a asi este dlho citat nebudem. Proste nadherny pribeh, ktory mi ostane v pamati este velmi dlho. Pribeh ktory dojme akukolvek vekovu kategoriu. A ten koniec? Co k tomu dodat, niektore lasky su az za hrob.
Táto séria je moja obľúbená a Josie ani tentoraz nesklamala. Znovu rieši príbeh z minulosti. Presne tento typ skutočných príbehov mám rada, keď sa po rokoch odhalí vrah, či sa po rokoch nájde mŕtvola. Príbeh bol napínavý od začiatku do konca. Stále sa niečo deje a odkrývajú sa ďalšie a ďalšie tajomstvá. Veci, ktoré mali byť navždy utajené. Táto časť bola za mňa jedna z najlepších.
Aj keď prvá časť, čo sa týka vraha bola v opise skromnejšia a ku konci som ho už tušila, tak ako celok sa mi páčila viac. Tu som vraha netušila vôbec, ale to asi preto, že som nečakala takú podobnosť s prvým. Preto ma to odhalenie dosť sklamalo. To sklamanie ale vynahradila šialená Abigail. Si neviem predstaviť takú osobu poznať. Proste čisté psycho. Čím ďalej spoznávam Laurel, tým viac z nej mám pocit, že je asperger. Keďže mám jedného doma, tak mi to dáva zmysel. Je iná, ale práve tým je zaujímavá. Už sa teším na pokračovanie.
Mám prečítané všetky knihy od autorky a ani teraz ma nesklamala. Aj keď musím priznať, že na sériu Agentka Nina Guerrerová to nemalo. Knihy o mafiánoch mám dosť načítané, ale z pohľadu polície je to prvýkrát. O to zaujímavejšie to bolo, že to bolo pre Verandu osobné. Autorka má asi rada ženské hrdinky v polícii a ja to schvaľujem. Mám rada silné ženy a Veranda mala poriadne "gule". Postaviť sa proti drogovému kartelu chce riadnu dávku odvahy. O to viac, keď idú po jej rodine. Aj keď praktiky kartelu boli hrozne, akosi mi v príbehu chýbali zimomriavky,pochmúrnosť. Autorka má vždy ohľadom vraha prekvapí. No tentoraz som krtka tušila hneď od začiatku. Kniha ma bavila, teším sa na pokračovanie, ale dávam 4,5*. Proste to nieje to naj z autorky.
Audiokniha. Moja prvá kniha od autorky. Tak nebolo to zlé, ale ani veľmi dobré. Celá atmosféra bola ponura, malo to náboj strachu. To prelínanie predtým a teraz bolo fajn. Vlastné všetko bolo super, až do odhalenia vraha. To bolo úplne odfláknuté. Proste len tak ho chytili, bez drámy. Akoby celú knihu písala jedna osoba a posledné asi 4 kapitoly niekto úplne iný. Veľmi ma mrzia takéto knihy, keď máte po celý čas zimomriavky a tesne pred koncom pred vami stena. Bum. Zrazu sa preberiete do nudnej reality.
Trochu som sa obávala tejto knihy, lebo ako aj Noah milujem šťastné konce. A po takýchto knihách som dlhšie precitlivelá, preto ich čítam len výnimočne .Dlho som odolávala, ale po prečítaní Noahovho šťastného konca, som to predsa len nevydržala a pustila pár sĺz. Príbeh Scarlett a Jamesona bola síce fikcia, ale takýchto príbehov lásky počas vojny bolo neskutočne veľa. A nielen počas vojny, ale denno denne sa stretávame so smrťou. Obidva príbehy boli zaujímavé, vojnový o kúsok viac. Doslova som cítila tú lásku medzi Scarlett a Jamesonom. Ak si chcete prečítať citlivú knihu, plnú lásky, vrelo odporúčam. A keď si budete myslieť, že celú pointu knihy poznáte, mýlite sa. Na konci sa všetko pomieša. ;)
Zapata má svoj štýl a buď vám sadne, alebo nie. Ja jej štýl milujem. Kniha mala ako vždy pomalý rozbeh. Diana s Dallasom sú najprv susedia, potom priatelia a nakoniec priatelia, ktorí sa sa strašne milujú. Dallas bol zlatíčko. Taký ideálny muž existuje hádam len v knihách. Diana bola neskutočne silná osobnosť. Z tety sa zrazu stala slobodná mama dvoch krásnych synov. Nemala ani čas smútiť za bratom, lebo ju potrebovali dve malé krásne dušičky. Chlapci boli tiež zlatíčka. Aj napriek tomu že prišli o rodičov, našli svoju kotvu v Diane. Mama Diany má neskutočne vytáčala. Diane veľmi citovo ubližovala. Niektorí ľudia si neuvedomujú, že aj keď to myslia dobre, ich slová môžu veľmi zraniť. A na záver. Túto knihu dokonale vystihuje veta: Na dobré sa oplatí počkať.
Séria má zatiaľ baví, ale mám pocit, že v tejto časti nešlo Aydenovi o nič iné len "vyšukať" Else mozog z hlavy. Autorka postupne odkrýva tajomnú minulosť. A asi najviac ma bavil Ronan, dodal tej ponurosti šťavu.
Tak mňa tento príbeh najmladšieho Milesa milo prekvapil. Bolo to úplne iné, ako predchádzajúce časti a preto to nie každému sadlo. Proste tu nieje ďalší bohatý kravaťák z kancelárie, ale bezstarostný Cristo, ktorý sa snaží nájsť sám seba. Christopher je najmladší, zhíčkany a rozmaznaný Miles. Všetko dostal na zlatom tanieri, nikdy mu nič nechýbalo. Žil si na svojom ružovom obláčiku. Až keď ho bratia vysmejú, dôjde mu, že potrebuje nájsť seba, bez pomoci peňazí rodiny. A tak sa vydá na cestu batôžkara. A zrazu uvidí svet z inej perspektívy. Začne si vážiť maličkosti a vidí problémy iných. Hyden je úplne iná, ako ženy ktoré doteraz poznal. Zamiluje sa do neho, nie do jeho pozlátka a peňazí. Autorka pekne vykreslila, ako Christopher postupne dozrieva. Na začiatku bol nevyzrelý "pubertiak", na konci otec rodiny. Eddie mi tiež prirástol k srdcu. Najsmutnejšie na tom je, že takých deti je po svete množstvo. Christopherova reakcia na to, že ho chce Hayden opustiť bola možno prehnaná, no pochopiteľná. Mal na pleciach príliš veľa a nevedel to skĺbiť s Hayden a to ho veľmi bolelo a vybuchol. Keď je človek v strese a unavený, povie veci, ktoré neskôr ľutuje. Takže po Tristanovi, je príbeh Christophera druhý naj. Bol iný ako ostatné, no nemôžu byť všetci bratia rovnaký, nie? Jediné čo mi tu chýbalo bol epilóg. Ale séria má ešte pokračovanie, tak sa to snáď vynahradí.
Ako vždy pri tejto autorke som knihu zhltla. Ness bola číslo, no svojim správaním a vzhľadom zakrývala svoju nešťastnú situáciu. Jej rodina bola jedna veľká tragédia a vďaka nim bola jej sebeúcta na bode nula. Ako sa hovorí, "aj tak si o mne myslia to najhoršie, tak načo sa snažiť". Mohla dokázať všetkým ako sa mýlia, no radšej všetkým uverila, že si to nezaslúži. Nielen Ness, ale aj Cruz žil v pretvárke celý život. Navonok šťastný, bol vlastne nešťastný, žil podľa predstáv ostatných. Ani jeden nežil, tak ako chcel. Žiaľ je bežné, že ľudia žijú v pretvárke a navzájom sa nepoznajú. A Nessina rodina bola fakt hnusná a sebecká. Niektoré veci boli v príbehu pritiahnuté za vlasy, ale postavy boli vykreslené dokonale. Lebo aj keď vás niektoré štvali, proste niektorí ľudia takí sú. Za mňa super príbeh.
Keď si už myslíte, že väčší citový výlev autorka nemôže napísať, tak sa mýlite. Ona príde ešte s väčšou bombou. A nezabudnite na vreckovky, lebo vás znovu rozplače. Graham bol zlomená duša, ktorú každý opustil. Myslel si, že lásku si nezaslúži, no láska príde vtedy, keď to najmenej čakáte. Lucy mu vbehla do života, ako neriadená strela. Obrátila mu život hore nohami. A Lucy? Konečne našla svoju spriaznenú dušu a lásku, ktorú si zaslúžila.
Ak hľadáte originálny príbeh, tak toto je presne ono. Životný príbeh Rory je od jej narodenie ako na húsenkovej drahé. Plný zvratov, utrpenia a neskutočnej lásky. Mal je dokonalý, no vďaka osudu a Rorynej matke sa rozdelia na niekoľko rokov. Ale pravá láska si vždy k sebe nájde cestu. A samozrejme si na knihu nechajte dostatok času, lebo sa od nej nebudete môcť odtrhnúť.
Taká milá vtipná oddychovka. S Laurou prežijete menšie dobrodružstvá. Je to také menšie nemehlo, no vďaka tomu nájde svojho muža snov a aj svoju rodinu.
Slabšie ako Drahý nepriateľ. Začiatok bol fajn, no potom sama nuda. Strašné sa to vlieklo. Koláče boli milé spestrenie, aspoň som sa naučila niečo nové, ale to bolo asi tak všetko. Tešila som sa na sexi zatrpknutého hokejistu, no akosi nič z toho. Chýbala mi chémia medzi nimi. Bavila má akurát Amalia a Sám. To bolo milé spetrenie. Až ten koniec bol zaujímavý, epilóg až príliš sladký a fádny. Celé to bolo také nemastné, neslávne.
Krásny príbeh o preživších masakru na strednej škole. Ako sa ich život behom chvíle zmenil, ako tragédia postihla všetkých naokolo, no aj napriek všetkému zlému čo sa im stalo, museli nájsť silu ako ísť ďalej. A to, že sme šťastní, aj keď tí druhí nemali také šťastie, neznamená, že sme na nich zabudli. Práve naopak žijeme aj pre nich.
No tak som bola trošku sklamaná. Od autorky som čakala viac. Niežeby to bolo zle. To nie, len to bolo priemerné. Príbeh, ktorý sa dobre číta, no po pár knihách si už naňho nespomeniete. Hádam len na farebné tenisky. A obálka nemá s príbehom nič spoločné. Hodil by sa starší chlapík v obleku.
Tak do tretice všetko dobré. Aj keď autorka použila rovnaký typ chlapov (krásnych, sebavedomých) a žien (s poriadnym jazykom, čo si nedajú skákať po hlave), mne sa to páčilo. Tentoraz prestrelky medzi Matteom a Kimber boli poriadne nabité sexuálnou atmosférou. Iskry medzi nimi poriadne lietali. Mám rada najlepších priateľov gayov. Príbeh vždy spestria. Neviem prečo som mala vždy predstavu, že módny návrhári sú gayovia. Matteo je asi výnimka. Postava Markízy bola tiež zaujímavá. Dáma na úrovni. Až na tie psy. Mám ich rada, ale, aby pri stole so mnou sedela doga? To si neviem predstaviť. Autorkyn štýl sa mi páči. Snáď to nebude posledná kniha od nej.
Na začiatku knihy som si hovorila, prečo má ta kniha tak dobre hodnotenie, tie dialógy so spolubývajúcimi boli otras, taký nútený humor. Neviem,možno to bolo prekladom. Pôsobilo to ako by knihu písala česká autorka, také typické české výrazy. No ako náhle sa Josie stretla s Xavierom, akoby som čítala inú knihu. Proste paráda. Milujem more a pri tomto príbehu som sa v duchu preniesla na jachtu a cítila vôňu mora a horúce slnko. Mám rada knihy, ktoré vás nabádajú zažiť dobrodružstvo. Aj keď len prostredníctvom slov. Josie bola taká správna hrdinka, žiadna tichá myška. Nedala si skákať po hlave,ani sa dať urážať. No a Xavier bol stelesnením ideálu. Nielen vzhľadovo. Prežil si utrpenie v láske, ktoré nechce zažiť nikto. Pocit viny, že ste stratili blízku osobu a mohli ste tomu zabrániť je niečo strašné. Množstvo strán mi neprekážalo, dej pomaly plynul. Medzi Josie a Xavierom bola neskutočná chémia. Možno aj tým,že sa intímne zblížili až neskôr. Po celý čas medzi nimi lietali iskry. Koniec bol na mňa až príliš sladký, taký gýčovy. Aj napriek pár chybičkám som si knihu veľmi užila.
Tak mne sa príbeh Jude a Blakea páčil. Jude chcela byť celý život herečka a po fiasku v L. A. sa bála, že ju všetci za jej neúspech odsúdia a hlavne Blake, ktorého opustila kvôli kariére. Blake bol zlatý chalan, ktorý chcel v živote kariéru a Jude. Potom čo ho Jude nechala, stal sa zatrpknuty. A keď sa znovu vrátila, všetka bolesť sa vrátila. Možno otrepaný príbeh, ale čítal sa dobre. Ja som sa vôbec nenudila.
Tak toto bolo fakt super. Hanzel Bradfordova bola riadne číslo. Tak bláznivú osobu som ešte nestretla, ale musel by to byť zážitok. Bola prirodzená, zábavná a hlavne sama sebou. Aj keď je málo ľudí, ktorí jej rozumeli. A jedným z nich bol Josh, jej najlepší kamarát. Aj keď sú úplne odlišní, dokonale k sebe zapadali. Ja som sa pri tejto knihe veľmi bavila, len jednu vec musím vytknúť a to rýchly koniec. Chcelo to ešte jedno bláznovstvo nakoniec.