ken-zo ken-zo komentáře u knih

Zahrada v měsíčním svitu Zahrada v měsíčním svitu Corina Bomann

Námět hezký, historická linka zajímavá a poutavá, ale k tomu navázaný příběh ze současnosti opravdu nezaujal. Celkový dojem snížil velmi kostrbatý překlad.

10.10.2020 2 z 5

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Pro mě trochu zklamání, první díl byl výrazně lepší. V tomto díle už mi přišlo, že se autor snaží protlačit kdejakou násilnou scénu, která ho napadla, na úkor příběhu. Nicméně závěr je parádní, ten celý dojem o jednu hvězdičku vylepšil.

08.09.2020 4 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Námět by si podle mě zasloužil hlubší a podrobnější rozpracování. Knížka se četla dobře, rychle, ale chyběly mi spojitosti, motivy postav. Černo-bílost charakterů také na úrovni nepřidala.

22.08.2020 3 z 5

Američtí bohové Američtí bohové Neil Gaiman

Nějak nevím, co si o knize myslet. Občas jsem i měla pocit, že jsem se chytla, ale takový pocit zase rychle odezněl. Prostě netuším, co bylo smyslem.

21.08.2020 3 z 5

Morganův úděl Morganův úděl Colleen McCullough

Krásný historický román s věrně vylíčenými reáliemi. Postavy nebyly chvílemi úplně uvěřitelné, ale jako celek byl příběh skvěle propracovaný.
Občas se trochu hůř četlo kvůli rozvleklosti některých pasáží a ne úplně dobré stylistice.

02.09.2019 4 z 5

Soumrak dne Soumrak dne Kazuo Ishiguro

Téma k zamyšlení, skvěle napsané, krásný jazyk.

05.08.2019 5 z 5

Vykladačka smrti Vykladačka smrti Ariana Franklin (p)

Velmi se mi líbilo zasazení do středověké Cambridge a zajímavé historické reálie. Samotná zápletka byla dobře propracovaná, postavy uvěřitelné. Občas trochu nesrozumitelná skladba vět nebo rozvleklé líčení.

29.07.2019 4 z 5

Medicejští: Dynastie u moci Medicejští: Dynastie u moci Matteo Strukul

Moc ráda bych dala lepší hodnocení, Itálie a Medicejští jsou skvělý námět a forma "scén" je u tohoto žánru neobvyklá. Bohužel, kromě již zmíněného mizerného překladu mi velmi vadilo černo-bílé vykreslení postav. Záporné postavy měly kruté úšklebky a kladné byly nemastné a neslané.

25.07.2019 3 z 5

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

"Pátý" díl už je prostě moc.

31.10.2017 3 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Začátek byl velmi povedený, sliboval napínavý děj. Od poloviny už jsem se ale nudila, rozvleklé pasáže, nevěrohodné dialogy, zápletka sice rozpletená, ale nijak originálně.

12.10.2017 3 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Nevím, co bylo na knize napínavého, co psychologického a co drama... no, přečíst se to dalo.

03.10.2017 2 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Četla jsem ze zvědavosti, velké očekávání jsem neměla a nebyla jsem ani překvapená ani zklamaná. Samotný styl psaní mě vcelku bavil, ale pointa spočívající v tom, že jsou všichni blázni, mě úplně neuspokojila. A závěr podle mě překročil hranici otevřeného konce směrem k nijakému vyšumění...

11.08.2017 3 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Mně se tato knízka líbila dokonce víc než Dívka ve vlaku. Nebyla to úplně klasická napínavá detektivka, ale to mi vůbec nevadilo - naopak jsem ccenila zajímavý vývoj v postavách, jejich náhledech, postupné odkrývání různých nuancí příběhu. Některé vedlejší části příběhu nebyly úplně dotažené, ale celkové vyznění to nijak nekazilo.

05.08.2017 4 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Příběh mě bavil, námět i zápletka velmi vydařené. Na plný počet hvězdiček to ale není kvůli zbytečnému plýtvání energií na začlenění milostného příběhu a "napínavého boje o život" v závěru. Kdyby byl místo toho konec trochu propracovanější, bylo by to mnohem lepší:)

22.07.2017 4 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Mezi "top" knihy tuto nezařadím, ale rozhodně jsem ji přečetla se zájmem - navázat na Me before you a napsat uvěřitelné a realistické pokračování si zaslouží ocenění za odvahu:) Jako vždy u Moyesové je příběh trochu přeslazený, ale jako letní čtení doporučuji.

17.07.2017 4 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Naprosto jasných pět hvězdiček, není co dodat.

12.02.2017 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Čtivá kniha, nenudí, nějaké mouchy by se našly, ale jednoduše jedna z lepších detektivek.
Oceňuji nečekané a zároveň uvěřitelné rozuzlení, to se poslední dobou stává u detektivek málokdy.

28.01.2017 4 z 5

Zavolejte sestřičky Zavolejte sestřičky Jennifer Worth

Pro mě skvělá kniha, oceňuji zpracování dobových reálií v kombinaci s prakticky nevyužívaným tématem porodnictví a zdravotnictví.
Na první "pohled" chybí trochu více ze samotné autorky, ale na druhou stranu by se to dalo brát jako výhoda - žádné rušení osobním příběhem, autorka prostě předala, co chtěla o dané době a tématu říct, a podala to skvěle.

28.01.2017 5 z 5

Hranice věčnosti Hranice věčnosti Ken Follett

Třetí díl trilogie jsem dlouho odkládala, protože jsem se po předchozích dvou velmi těšila na skvělý čtenářský zážitek a chtěla jsem si jej vychutnat... možná to bylo právě tím očekáváním, ale bohužel knížka úplně nesplnila očekávání, přišla mi slabší než předchozí dva díly. Hlavní problém pro mě asi byly málo propracované postavy, skoro mi přišlo, že tam hrdinové jsou jen z "nutnosti", aby bylo na kom popsat historické okamžiky.
Nicméně z hlediska zapracování historických faktů a přesahu knihy je pochopitelně pan Follett stále nedostižný.

28.01.2017 4 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Velmi čtivá detektivka, ale na mě až moc využita obdobná dějová linka jako u první knihy.

03.12.2016 4 z 5