ken-zo ken-zo komentáře u knih

Jablko Jablko Michel Faber

Poslední povídka byla skutečně vydařená... u těch ostatních mi buď něco uniklo nebo byly o ničem.

25.11.2016 3 z 5

Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Knize se nedá upřít čtivost, ale že bych se dočkala očekávaného "vtažení do děje", to se nedá říct. Z konce jsem byla chvíli rozpačitá, ale proč ne:)

20.11.2016 4 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Předchozí dvě knihy od F. Backmana sice byly o kousek lepší, ale jeho styl psaní a vykreslení postav se mi prostě líbí, takže ani Britt-Marie nezklamala:)

15.11.2016 5 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Oceňuji námět a to, že se knížka dobře četla, a velké plus za její název. Víc pozitivního mě bohužel nenapadá. Děj předvídatelný (pořád jsem čekala na nějaké překvapení, zvrat, leč nedočkala jsem se), plný klišé, nekonzistetní charaktery postav. Normálně čtu druhé a další díly už jen ze zvědavosti, jak to nakonec dopadne, ale v tomto případě ani tato motivace není, takže druhý díl nejspíš nedostane ani šanci.

11.11.2016 3 z 5

Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Zajímavá zkušenost při čtení:) Deaver tento "nový" styl určitě zvládl skvěle, ale já dám příště pro jistotu přednost tradičnímu postupu.

22.10.2016 4 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tři hvězdičky jen z nostalgie... bohužel. Děj nesmyslný, charaktery postav nepravděpodobné a zcela nenavazující, jiný výraz než slátanina mě nenapadá.

24.09.2016 3 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Určitě skvělá kniha pro mladé. Bohužel se ukázalo, že nejsem mladá, takže první díl mi stačil:)

31.07.2016 3 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Za mě bohužel žádné nadšení. Kdyby byl rozsah knihy poloviční a erotických scén a rozhovorů desetina, a namísto toho autorka využila možnosti zapracovat více dobových reálií a každodenností z tehdejšího života, bylo by to mnohem poutavější. Chtěla jsem dát šanci ještě druhému dílu, ale po zjištění, že je ještě delší a první scéna z 18. století je opět skvělý sex, jsem to vzdala.

31.07.2016 2 z 5

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

První knížka, kterou jsem od této autorky četla, přistoupila jsem k ní bez znalosti věci a očekávání a líbila se mi. Jako oddechovka, bez nějakých větších nároků na hlubší příběh, společenský přesah, či nové vědomosti, to bylo fajn čtení, rozhodně jsem se nenudila. Příběh ubíhal, měl spád, hlavní hrdinové sice trochu zvláštní, ale proč ne. Doporučuji a další, resp. předchozí díl si přečtu také;)

19.07.2016 4 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Krásná knížka, velmi hezky napsaná, čtivá, silný příběh.

19.07.2016 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Jako letní detektivka a odreagování splnila knížka očekávání. Hlavní hrdinky nejsou úplně sympatické, ale nemůžu říct, že by mi to vadilo - bylo to něco jiného, co zpestřovalo čtení. Příběh neměl úplně spád, bylo docela dost pasáží, kdy jsem pořád čekala, jestli už se něco stane a ono nic. Nicméně rozhodně jde o detektivku z lepšího průměru tohoto žánru;)

19.07.2016 4 z 5

Šaman Šaman Noah Gordon

Kniha splnila vše, co od dobré knížky čekám: obsahuje poutavý příběh, je čtivě napsaná, dost dlouhá, ale zároveň bez "hluchých" míst, a navíc s historickým přesahem.

25.06.2016 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Příběh o holocaustu byl vcelku dobrý, i když na toto téma existují jistě mnohem lepší knihy. Ale ta omáčka okolo mě opravdu rušila, postavy jako podle šablonky, děj předvídatelný, to úroveň a zážitek z knihy velmi snížilo. Pravděpodobně to mělo být "nové pojetí", ale mě neoslovilo.

14.06.2016 3 z 5

Babičky: Mrtvý kuchař Babičky: Mrtvý kuchař Minna Lindgren

Detektivka to není, se slečnou Marplovou kniha nic společného nemá, že by to bylo "ďábelsky zábavné", se také říct nedá... Přebalem (alespoň tím českým) tedy knížka velmi mate, a má-li od ní někdo takové očekávání, bude to zklamání. Ale jako příběh o stáří, trochu smutný a trochu humorný, byla knížka velmi čtivá. Hlavní hrdinové z této věkové kategorie jsou v beletrii výjimka, z tohoto pohledu jde o svým způsobem originální dílo.

03.06.2016 4 z 5