kikikrat komentáře u knih
Musím přiznat, že ze začátku knihy jsem si říkala, do čeho jsem se to jen pustila. Děj mě nijak nevtáhnul a přišlo mi to dost o ničem ale postupem času jsem se začala na čtení těšit. Přišlo mi, že Marinu skvěle znám a prožívala s ní každý okamžik. Lásku, trápení, koronu, učení. Dávno nejsem v jejim věku ale ráda jsem si zavzpomínala. Oblíbila jsem si i ostatní postavy a to krásné prostředí venkova a lesa. Autorka píše skvěle a ráda si přečtu další její knihy.
Začátek knihy mě nenadchnul a na druhou stranu ani nijak nezklamal. Někde za začátkem to začalo být zajímavé. Poznávaní postav, jejich problémů a nějaké zvraty. Dokonce jsem se na čtení knihy těšila. Pak přišla poslední část knihy a ta mi přišla snad nejhorší. Hlavní hrdinka se stala protivnou, nevěděla kudy kam a já s ní a kdo stojí za tou hrou jsem uhodla rychle což mě docela mrzelo. Ten konec byl pro mě zmatený a přehnaný. Znovu už bych se do knihy nepustila ani do nového vydání.
Lepších 3,5/5*. Bylo to krásné a milé čtení. Nádherné prostředí skotských ostrovů. Zajímavá zápletka a docela milé postavy. Nejspíš si z knihy budu nejvíce pamatovat právě to prostředí, které je tam skvěle popsáno.
3,5*/5* nebyl to pro mě tak silný příběh jako ty ostatní od autorky. Nějak jsem si nedokázala oblíbit místo ani hlavní postavy a to především Fena. Přišel mi tak nějak zvláštní a nedokázala jsem se do něj vžít. Oceňuju vývoj postav a to jaká témata kniha obsahuje. Ať už je to závislost, téma rodiny nebo téma smrti a nemoci. Určitě knihu doporučuju.
Lepších 3,5*/5*. Byla to skvělá oddechovka, místy vtipná a jistě měla zajímavé prostředí. Kniha mě neuchvátila tak moc jako ostatní. Necítila jsem tu chemii mezi hlavní dvojkou a vlastně mi ani nepřišlo, že je nějak poznávám. Milá kniha ale myslím, že na ni snadno zapomenu.
Hlavní problém této knihy je ta samolepka Romantika. Myslím, že to naláká hlavně čtenáře romantiky a ti jsou pak zklamaní protože tam opravdu žádná romantika není. Je to spíš román pro ženy s neobyčejnou hlavní hrdinkou, která si prošla složitějším dětsvím a vy pomalu odkrýváte její minulost a zároveň řešíte její menší i velké úlety. A mě se to moc líbilo! Caroline rozhodně není žádná kladná hrdinka a její myšlení je vlastně dost zvláštní. Kniha je čtivá a zábavná, ne že bych se smála nějak nahlas ale bylo to vtipné tím severským způsobem. Takže jako romantika ne ale jako skvělá oddechovka s trochu jinou hlavní hrdinkou ano!
Lepších 3,5*/5*. Ten nápad propojit knihu s přiběhem Dickense je geniální. Je to vlastně svým způsobem originální. Zápletka i postavy jsou skvělé. Občas se mi kniha táhla ale nikdy ne dlouho aby mě přestala bavit. Bohužel jsem hned na začátku odhadla zápletku. Na knize je nejlepší to, že se zabývá vážnějším tématem jako je smrt, přátelství nebo rodina.
Moc milé čtení z krásného prostředí knihkupectví. Ze začátku jsem se nemohla začíst ale hned jak se to zlomilo jsem se na čtení těšila. Líbila se mi hlavně ta část se Sarou a Kristinou a některé části z tohoto příběhu ve mně ještě rezonují. Nečekejte přiběh plný akce a romantiky, je to spíš takové milé, pomalé a odpočinkové čtení.
Lepších 3,5*/5*. Já se zblázním, ta kniha má takový potenciál. Skvělé téma a prostředí a také postavy, které si oblíbíte. A právě to téma mi nepříjde dostatečně využité. Zároveň bych knihu určitě proškrtala a dala více prostoru konci toho vyšetřovaní, který byl najednou hned vyřešen a přitom právě to bylo na knize to zajímavé. Ráda si prečtu další díl a snad bude zase o něco lepší.
Lepších 4,5*/5*. Začátek byl pomalejší a mně trvalo déle než jsem se začetla. Když se ale dal příběh do pohybu, nemohla jsem přestat číst. Okamžitě jsem si oblíbila Van i Nesbitta a líbil se mi i vývoj Nathana a Gabriela. Milostný trojůhelník mě hodně bavil a to na ně moc nejsem. Ten konec byl epesní a já jsem z této série opravdu nadšená. Velice originální.
(SPOILER) Lepších 2,5*/5*. Jako první musim napsat, že mi moc nesedí styl psaní autora. To je můj problém ale ten zbytek. Na začátku žádné pořádné vysvětlení. Hlavní postavy jsem si nedokázala oblíbit a kdyby umřela nějaká z nich nevadí mi to. Bylo tam pár zvratů ale na další stránce jakoby se nic nedělo. No a ten konec? Ajaj..
Pojmenování Bobek mi lezlo hodně na nervy. A skoro pořád se řešilo kdo má klíče.
Jediné dobré byl nápad a popsání situace,která může kdykoliv nastat.
Já tuhle duologii miluju! Byla jsem díky knize v Indii, Mexiku, znovu v Paříži a Amstrdamu a nevím jak to autorka udělala ale já tam s Willemem opravdu byla a užívala jsem si každý moment. Dlouho mě nic tak nevtáhlo do děje. Na knihy pořád myslím a ani se nechci pouštět do dalších příběhů. Jediné co tak jsem asi nepotřebovala tu novelku Jen jedna noc, tak nějak si člověk vše domyslel a porozumněl.
Lepších 3,5*/5*. Krásná obálka, kniha se skvěle a svižně četla díky krátkým kapitolám. Velice se mi libilo prostředí kuchyně. Celkově mi ale přišlo, že to vážnější téma klouzá tak nějak po povrchu a nedokázala jsem si oblíbit hlavní postavu. Ostatní postavy mi přišli zajímavější a sympatičtější. Jako milou a voňavou oddechovku doporočuji a taky ji doporučuji kvůli tomu, že vám dá chuť něco vařit a to podle sebe!
Zaujala mě hlavně svou obálkou. Čekala jsem příjemný oddych a to jsem také dostala. Kniha se skvěle četla ale byla pro mě naprosto průměrná. Postavy jsem si nijak neoblíbila a zápletku tak nějak odhladla. Ovšem to prostředí vinařství a čarodejnic bylo moc fajn.
Dávám knize 3,5*/4*. Když jsem četla Vypálenou nenávist, zamilovala jsem si ten příběh a hlavně hlavní hrdinku Star. Často jsem četla názor, že tato kniha je lepší a možná proto jsem čekala víc. Hlavní hrdinku jsem si neoblíbila vůbec.. pořád tolik nadávala na svět kolem sebe jakoby ona za nic nemohla. Naopak se mi líbilo prostředí rapu a témata jako drogy, rodina a život v Gardenu. Kniha jistě stojí za přečtení ale možná stačí jednou.
3,5*/5* kniha mi dala přesně to co jsem od ní očekávala. Spoustu rad a věcí k zamyšlení, které zrovna sednou do mé situace. Nicméně kniha je tak stroze a zvláštně napsána. Přišlo mi, že se víc zaměřuje právě na ty rady než na děj. Nedokázala jsem si oblíbit žádnou postavu. Špatná kniha to ale rozhodně nebyla.
Další parádní díl. Jedna část mě tolik nebavila ale ten konec byl nečekaný! Rozhodně se těším na další díl.
Moc jsem nevěděla co od knihy očekávat hlavně protože novely moc nečtu. Kniha vypráví o mladém páru, který se potýká s problémy, které se v těchto letech zkrátka ještě neříkají nahlas. Líbilo se mi jak to spisovatel popsal a bylo zajímavé vidět jak se s tím hrdinové perou, každý jinak. Nicméně ten konec byl zvláštní, uvítala bych více prostoru.
Co na tuhle knížku říct... četla se dobře, hledala jsem nějaký oddech a toho jsem se dočkala. To by bylo k tomu kladnému.
Nerozumím tomu proč je v názvu “chytrá” protože to jí rozhodně nevystihuje. Občas mi ta ženská lezla na nervy..
Ta kniha rozhodně neurazí ale také ani nenadchne.
Dávám 3.5*/5* moc se mi líbilo zapojení některých prvků z jógy do vyprávění. Nicméně jsem si z toho nedokázala nic vzít, možná je to spíš má chyba.. Bylo hezké poznávat jak to chodí v Indii a celkově se kniha hezky četla.. jenže mi tam prostě něco chybělo... Pokud se ale chcete nenásilně dozvědět něco o józe a o Indii určitě si knihu přečtěte.